ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κοουτίνιο και Μπάγερν: Όχι ένας ακόμα… Χάμες

Τα κοινά στοιχεία της άφιξης του Βραζιλιάνου και του Κολομβιανού στους Βαυαρούς και οι δυνατότητες του πρώτου να αφήσει το στίγμα του στο Μόναχο
Κοουτίνιο και Μπάγερν: Όχι ένας ακόμα… Χάμες

Από τα πρώτα «βιολιά» της Εθνικής Βραζιλίας και ένας από τους πιο λαμπερούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο που όμως σε συλλογικό επίπεδο ακόμα ψάχνει το λιμάνι του. Μια αναζήτηση που για τον Φιλίπε Κοουτίνιο συνεχίζεται πλέον στο «Αλιάντς Αρένα».

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δεν «κόλλησε» στην Μπαρτσελόνα τόσο για αγωνιστικούς όσο και για… μεταγραφικούς λόγους. Η πληθώρα προσώπων στη θέση του και η ισχνή χημεία με τους «μπλαουγκράνα» τον υποχρέωσαν να βρει μια παροδική διέξοδο για να ξεχωρίσει.

Η Μπάγερν Μονάχου τον απέκτησε ως δανεικό για έναν χρόνο καταβάλλοντας ενοίκιο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ και με την οψιόν αγοράς να έχει οριστεί στα 120 εκατ. ευρώ.  Μια τακτική που οι Βαυαροί είχαν εφαρμόσει και με έναν ακόμα Λατινοαμερικάνο, του οποίου βέβαια τελικώς την οψιόν δεν ενεργοποίησαν ποτέ κι ας ήταν σχεδόν υποδιπλάσια (70 εκατ. ευρώ).

Οι καλύτερες στιγμές του Κοουτίνιο στην Μπαρτσελόνα:

Ο λόγος για τον Χάμες Ροντρίγκες, του οποίου η υπόθεση μοιάζει καταπληκτικά με αυτή του Κοουτίνιο. Αμφότεροι δανεικοί από ένα μεγαθήριο της Ισπανίας, με πληγωμένο εγωισμό για την μη ένδειξη εμπιστοσύνης από τους προπονητές τους, σε παρόμοια ηλικία και με μια έντονη ποδοσφαιρικώς υπαρξιακή κρίση να τους καταδιώκει, ήρθαν με σκοπό να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο τιμόνι μιας ομάδας που η φανέλα της ζυγίζει τόνους.

Ο Κολομβιανός, παρά την φιλότιμη προσπάθειά του, ειδικά τον πρώτο χρόνο παραμονής του στο Μόναχο, δεν κατόρθωσε να πείσει και γύρισε σε μια αρκετά άβολη κατάσταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ζιντάν να του δίνει μια τελευταία ευκαιρία για να κρατηθεί στο ρόστερ της.

Κοουτίνιο: Χώρος για να λάμψει (;)

Η παραπάνω εκδοχή αποτελεί ένα σενάριο που ο Κοουτίνιο δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται. Ωστόσο, η δική του περίπτωση, φαίνεται ότι μπορεί να έχει διαφορετική εξέλιξη και πως έχει την ικανότητα να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για έναν ακόμα… Χάμες.

Κι αυτό διότι οι συνθήκες στη βαυαρική ομάδα έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Πλέον, τα δύο μεσοεπιθετικά τοτέμ (Ρόμπεν- Ριμπερί) των Βαυαρών δεν βρίσκονται εκεί και χώρος για να λάμψει ο Κοουτίνιο δεδομένα υπάρχει. Κάτι που είχε βραχυκυκλώσει τον Κολομβιανό σταρ στα δύο χρόνια που πέρασε στη Γερμανία.

Ο Νίκο Κόβατς δίνει κάθε εβδομάδα εξετάσεις, όπως και οι παίκτες που δεν σπέρνουν φόβο και τρόμο στους αντιπάλους τους όπως στο παρελθόν. Ο Λεβαντόφσκι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που αποπνέει αύρα ηγέτη, αλλά σε μια μακρά σεζόν χρειάζεται συμπαραστάτη.

O Πολωνός ήταν ολομόναχος στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα απέναντι στη Χέρτα:

Έτσι λοιπόν, εμφανίζεται ο Βραζιλιάνος, ο οποίος διαθέτει παραστάσεις, προσωπικότητα και πηγαίο ταλέντο για να κάνει τη διαφορά στην Μπάγερν σε δημιουργία και εκτέλεση συνεπικουρούμενο από τον επίσης νεοφερμένο Πέρισιτς. Σημειωτέον, πως «δεκάρι» -ρυθμιστή έχουν χρόνια να δουν οι φίλοι της ομάδας.

Βραζιλιάνοι στην Μπάγερν: Λίγοι και καλοί

Επίσης, οι Βραζιλιάνοι μπορεί να μην προτιμούν συχνά την Μπάγερν, αλλά όσοι παίκτες από τη χώρα του καφέ έχουν φορέσει τη φανέλα της, έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Πρόσφατο παράδειγμα ο Ραφίνια που αγαπήθηκε όσο λίγοι από την εξέδρα, αλλά και παλαιότερα ο εμβληματικός Ζιοβάνε Έλμπερ, ο τίμιος Πάουλο Σέρζιο και φυσικά ο θρυλικός Ζε Ρομπέρτο.

Μια παρακαταθήκη της οποίας ο Κοουτίνιο μπορεί να γίνει άξιος συνεχιστής, όπως επισήμανε και ο Γιούργκεν Κλοπ. Το αν θα το καταφέρει, θα το μάθουμε λίαν συντόμως στο χορτάρι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοουτίνιο και Μπάγερν: Όχι ένας ακόμα… Χάμες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.