ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Έγινε του Λεβαντόφσκι!

Ο Λεβαντόφσκι ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο παίκτης «κλειδί» για την Μπάγερν Μονάχου.
Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Έγινε του Λεβαντόφσκι!

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου, αν και προηγήθηκε από νωρίς.

Σημαντική νίκη για την 14η αγωνιστική της Bundesliga πήρε η Μπάγερν εκτός έδρας κόντρα στην Ντόρτμουντ. Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε δύο τέρματα στην αναμέτρηση, οδηγώντας την ομάδα του στο τρίποντο.

Ντέρμπι κορυφής στο Signal Iduna Park, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Μπάγερν ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος, φεύγοντας με το διπλό.

Η Ντόρτμουντ αν και προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της. Ειδικότερα, ο Μπραντ ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον «χορό» των τερμάτων με ωραίο σουτ, έπειτα από ασίστ του Μπέλιγχαμ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και ειδικότερα στο 9ο λεπτό. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «εκτέλεσε» από κοντά για το 1-1.

Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες ο Κομάν έκανε το «θαύμα» του. Με ένα σουτ στο 44ο λεπτό δοκίμασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος η Ντόρμουντ μπήκε και πάλι αποφασιστικά στο γήπεδο, όπως και στην αρχή του αγώνα. Ο Χάαλαντ που προέρχεται από τραυματισμό πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ, για να σημειώσει το 2-2 στο 48ο λεπτό.

Όλο το γήπεδο «πάγωσε», όταν  ο Μπραντ αποχώρησε με φορείο, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι. Τη θέση του πήρε ο Βόλφ.

Η λύτρωση για την Μπάγερν ήρθε στο 78ο λεπτό. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR υπέδειξε πέναλτι για τους Βαυαρούς, έπειτα από χέρι του Χούμελς.

Η φάση μάλιστα έφερε τον έντονο εκνευρισμό του Ρόζε που αποβλήθηκε από τον πάγκο της Ντόρτμουντ. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε το τελικό 2-3.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Πλέον, οι Βαυαροί βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 πόντους. Στους 30 έμεινε η δεύτερη Ντόρτμουντ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga: 

Παρασκευή, 3/12

Ουνιόν Βερολίνου-Λειψία 2-1
(6′ Αβονίγι, 57′ Μπάουμγκαρτλ – 13′ Ενκουκού)

Σάββατο, 4/12

Λεβερκούζεν-Γκρόιτερ Φιρτ 7-1
(12′ Αντλί, 17′ Ταπσόμπα, 45′ Χίνκαπι, 49’, 69’, 74’, 76’ Σικ – 33′ Ντούντζιακ)
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2
(24′ Γκάιγκερ, 30′ Ρούτερ, 59′ Σαμασέκου – 15′ Μπορέ, 72′ Πασιένσια)
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 3-0
(2′ Μπούρκαρντ, 4′ Σταχ, 90′ αυτ. Λακρουά)
Άουγκσμπουργκ-Μπόχουμ 2-3
(57’ Γκρέγκοριτς, 86’ πέν. Καλιτζιούρι – 23’, 45+2’ Πόλτερ, 40’ Χόλτμαν)
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κολωνία 1-1
(59’ Λάσμε – 17’ Οζκάν)
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 2-3
(5′ Μπραντ, 48′ Χάαλαντ – 9′, 77′ πέν. Λεβαντόφσκι, 44′ Κομάν)

Κυριακή, 5/12

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ (18:30)

Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Έλληνας CEO ανανεώνει τον προπονητή που εκτόξευσε την καριέρα του Τζίμα

Ο Έλληνας CEO ανανεώνει τον προπονητή που εκτόξευσε την καριέρα του Τζίμα

Γεννημένος στη Γερμανία αλλά Έλληνας, ο άνθρωπος που είναι πίσω από το πρότζεκτ της ανανέωσης προπονητή στη Νυρεμβέργη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σκληρή… μάχη για Χάαλαντ, Κέιν και Εμπαπέ για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Σκληρή… μάχη για Χάαλαντ, Κέιν και Εμπαπέ για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Χαμός θα γίνει και φέτος για το «Χρυσό Παπούτσι»!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου: Δεν υπάρχει αυτό που κάνει – Μόνο νίκες σε όλα της τα παιχνίδια και 16/16!

Μπάγερν Μονάχου: Δεν υπάρχει αυτό που κάνει – Μόνο νίκες σε όλα της τα παιχνίδια και 16/16!

Μπορεί κανείς να σταματήσει την Μπάγερν Μονάχου;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου: Η ιστορική χρονιά συνεχίζεται – Θα μπορέσει να τη σταματήσει κανείς;

Μπάγερν Μονάχου: Η ιστορική χρονιά συνεχίζεται – Θα μπορέσει να τη σταματήσει κανείς;

Χωρίς αντίπαλο παντού η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Μπάγερν χτυπάει σε δύο μέτωπα: Ελ Μάλα και Βλάχοβιτς στο στόχαστρο των Βαυαρών

Η Μπάγερν χτυπάει σε δύο μέτωπα: Ελ Μάλα και Βλάχοβιτς στο στόχαστρο των Βαυαρών

Η Μπάγερν κινείται δυναμικά για το μέλλον, με διπλό μεταγραφικό μέτωπο: τον 19χρονο Σαϊντ Ελ Μάλα της Κολονίας και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αδιανόητο αυτό που έχει κάνει η Μπάγερν – Σχεδόν όλη της η 11άδα στην ακριβότερη της Bundesliga!

Αδιανόητο αυτό που έχει κάνει η Μπάγερν – Σχεδόν όλη της η 11άδα στην ακριβότερη της Bundesliga!

Απόλυτη κυρίαρχος η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει καταλάβει κανείς την απίστευτη χρονιά που κάνει ο Χάρι Κέιν;

Έχει καταλάβει κανείς την απίστευτη χρονιά που κάνει ο Χάρι Κέιν;

Δεν υπάρχουν αυτά που κάνει ο Χάρι Κέιν!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δημήτρης Γιαννούλης: Δυναμική επιστροφή

Δημήτρης Γιαννούλης: Δυναμική επιστροφή

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει επιστρέψει δυναμικά από τον τραυματισμό του, το έδειξε και στα ματς που έπαιξε με την Άουγκσμπουργκ

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Χρυσή Μπάλα 2025: Σε ποιο κανάλι και τι ώρα θα δούμε την απονομή

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου πλησιάζει, καθώς η απονομή της Χρυσής Μπάλας 2025 θα μεταδοθεί στις 21:40...

Μεταδόσεις