Sportime

Γκουαρδιόλα: Ο Νούνιες γίνεται ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στον κόσμο

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε μεγάλο credit στον Ματέους Νούνιες, τονίζοντας ότι εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στον κόσμο.

Sportime Team 4 λεπτά ανάγνωσης
Πεπ Γκουαρδιόλα
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μίλησε γενικά και αόριστα για τον Ματέους Νούνιες. Τον έβγαλε μπροστά, τον αποθέωσε και ουσιαστικά είπε ότι στη Μάντσεστερ Σίτι βλέπουν πια έναν παίκτη που αλλάζει επίπεδο σε νέο ρόλο.

Η ατάκα του ήταν καθαρή. Ο Ματέους Νούνιες γίνεται ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στον κόσμο. Και δεν το άφησε εκεί. Εξήγησε ακριβώς τι βλέπει πάνω του. Αμυντικά, προσοχή στη γραμμή, φτάνει μέχρι τη γραμμή του τέρματος, τόσα πολλά καλά πράγματα σήμερα.

Αυτό είναι και το πιο δυνατό σημείο της ιστορίας. Ο Νούνιες δεν είναι κλασικός δεξιός μπακ. Είναι παίκτης που κουβαλά μέσα του χαφ, τρέξιμο, ένταση και μπάλα. Ο Γκουαρδιόλα όμως τον δούλεψε σε άλλη θέση και τώρα βλέπει ότι το πείραμα όχι μόνο βγαίνει, αλλά αρχίζει να δίνει και πολύ μεγάλο κέρδος στην ομάδα.

Ο Πεπ μίλησε συνολικά για το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς και φάνηκε πόσο πολύ μετρά για εκείνον το βάθος του ρόστερ. Το είπε ξεκάθαρα. Γι αυτό τους χρειάζομαι. Γι αυτό πρέπει να τους βάλω να παίξουν. Χρειαζόμαστε το ρόστερ. Χρειαζόμαστε όλους. Και μετά το πήγε ακόμα πιο μακριά. Με τόσα παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες, με τους ίδιους παίκτες, δεν γίνεται. Πρέπει να διαχειριστείς καλά τις αλλαγές και όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Εκεί ακριβώς μπαίνει ο Νούνιες στο κάδρο. Όχι μόνο ως μια λύση ανάγκης, αλλά ως παίκτης που πια δίνει αληθινή απάντηση. Ο Γκουαρδιόλα δεν ψάχνει απλώς γεμίσματα στο rotation. Θέλει παίκτες που να αντέχουν, να προσαρμόζονται και να κρατούν το επίπεδο ψηλά όταν έρχεται η πίεση. Και από τα λόγια του φάνηκε ότι ο Νούνιες το κάνει όλο και καλύτερα.

Η διαχείριση, η φρεσκάδα και το μήνυμα του Πεπ για το φινάλε

Ο Καταλανός τεχνικός στάθηκε πολύ και στη φρεσκάδα. Είπε κάτι που για εκείνον είναι βασικός κανόνας. Έμαθα σε αυτή τη χώρα ότι όσο περισσότερο ξεκουράζονται, τόσο καλύτερα παίζει η ομάδα. Και το συνέχισε ακόμα πιο άμεσα. Ο κόσμος πιστεύει ότι όσο περισσότερο προπονείσαι, τόσο καλύτερα παίζεις, αλλά είναι τελείως το αντίθετο. Για τον Πεπ, το θέμα δεν είναι να λιώνεις τους παίκτες. Το θέμα είναι να τους έχεις έτοιμους όταν έρχεται το ματς.

Γι αυτό έδωσε και τρεις μέρες ρεπό. Τώρα σπίτι. Ποιοτικός χρόνος, ποιοτικός χρόνος, ποιοτικός χρόνος. Να είναι όλοι έτοιμοι, είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν οι παίκτες μπορούν να πάνε ακόμα και εκτός Αγγλίας, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι τελείως ελεύθεροι. Αρκεί να είναι εδώ την Τετάρτη το απόγευμα για προπόνηση.

Ο Γκουαρδιόλα ξέρει ότι η σεζόν μπαίνει στο πιο σκληρό της κομμάτι. Έξι παιχνίδια σε 21 μέρες, όπως του είπαν, και η απάντησή του ήταν μία λέξη. Τρομερό. Μετά όμως ήρθε το ποδοσφαιρικό ζουμί. Χρειαζόμαστε όλους. Καλύτεροι ή χειρότεροι, δεν έχει σημασία, γιατί θα τους χρειαστούμε. Και έβαλε ξεκάθαρα τον πήχη. Από κάποιους θέλω περισσότερα. Θέλω περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα.

Μέσα σε αυτή τη λογική, ο Νούνιες δεν ακούστηκε σαν απλή αναφορά. Ακούστηκε σαν παράδειγμα. Ο Πεπ ουσιαστικά είπε ότι όταν του ζητήθηκε να καλύψει έναν ρόλο που δεν ήταν ο φυσικός του, όχι μόνο στάθηκε, αλλά εξελίχθηκε σε παίκτη πρώτης γραμμής. Σε ομάδα Γκουαρδιόλα, αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι τεράστιο παράσημο.

Ο προπονητής της Σίτι μίλησε και για τη συνολική εικόνα της ομάδας τώρα που έρχεται το φινάλε. Στο τέλος βρήκαμε κάτι, οι παίκτες είναι στην καλύτερή τους στιγμή τώρα, είπε. Και εξήγησε ότι σε αυτό το σημείο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ματς, καλή αποκατάσταση, ξανά ματς, αποκατάσταση, σωστή προετοιμασία και τίποτα περισσότερο από αυτό.

Εκεί είναι όλη η Σίτι του Πεπ. Πειθαρχία, ένταση, σωστή διαχείριση και παίκτες που να δίνουν λύσεις όταν έρχεται η ώρα. Και μέσα σε αυτή τη μηχανή, ο Ματέους Νούνιες φαίνεται πως κερδίζει όλο και πιο πολύ χώρο. Όχι επειδή απλώς βολεύει, αλλά επειδή αρχίζει να πείθει πραγματικά.

Στο τέλος, ο Γκουαρδιόλα το έδεσε όπως ήθελε. Πέντε παιχνίδια συν τον τελικό του FA Cup, ας το κάνουμε μαζί. Αυτή είναι η γραμμή του. Όλοι μέσα. Όλοι χρήσιμοι. Και ένας από αυτούς, με βάση τα δικά του λόγια, δεν είναι πια μια έκτακτη λύση στα δεξιά. Είναι ένας παίκτης που γίνεται σημείο αναφοράς.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου

https://www.youtube.com/watch?v=xlHO5C_34I0

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα