Sportime

Η Fifa πουλάει το... Μουντιάλ!

Ιδιώτες επενδυτές μπαίνουν στα εμπορικά δικαιώματα της FIFA

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Οι επιχειρηματικές εξελίξεις γύρω από τη FIFA και το Μουντιάλ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μπαίνει επίσημα στη βιτρίνα των επενδυτικών ταμείων.

Η FIFA σχεδιάζει τη δημιουργία της FIFA Forward Enterprise, μιας νέας εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά, χορηγικά, εμπορικά και εισιτηριακά δικαιώματα των διοργανώσεών της. Στο πακέτο βρίσκονται το ανδρικό και γυναικείο Μουντιάλ, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η νέα εταιρεία αποτιμάται στα 20 δισ. δολάρια. Η FIFA θέλει να αντλήσει έως 4,2 δισ., παραχωρώντας μειοψηφικό ποσοστό σε ιδιώτες επενδυτές. Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 20%, με την JPMorgan να συμμετέχει ως σύμβουλος.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η Thrive Eternal του Τζόσουα Κούσνερ, αδελφού του Τζάρεντ Κούσνερ. Η FIFA υποστηρίζει ότι θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο των αγωνιστικών αποφάσεων και ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο. Κάθε μία από τις 211 ομοσπονδίες μπορεί να λάβει έως 20 εκατ. δολάρια.

Η UEFA, όμως, αντέδρασε οργισμένα. Τόνισε ότι κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαίρου και ότι το Μουντιάλ δεν ανήκει στη FIFA για να το πουλήσει.

Τυπικά, δεν πωλείται το τρόπαιο. Πωλείται ένα κομμάτι από τη μηχανή που το μετατρέπει σε χρυσάφι.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα