Η Μπάγερν γνώριζε το νευρολογικό πρόβλημα του Μουσιάλα
Η αποκάλυψη Χένες φωτίζει διαφορετικά την υπόθεση Μουσιάλα
Η δεύτερη κατάρρευση του Τζαμάλ Μουσιάλα μέσα σε τέσσερις ημέρες δεν προκάλεσε απλώς ανησυχία στην Μπάγερν. Άλλαξε εντελώς το μέγεθος μιας κατάστασης που ο σύλλογος ήδη γνώριζε.
Ο Ούλι Χένες αποκάλυψε ότι υπήρχαν εδώ και καιρό ενδείξεις για το νευρολογικό πρόβλημα του 23χρονου, χωρίς όμως να έχει εμφανιστεί κάτι τόσο έντονο σε αγώνα της Μπάγερν. Μετά το πρώτο περιστατικό απέναντι στη Λειψία, οι Βαυαροί πίστευαν ότι η φαρμακευτική αγωγή θα βοηθούσε. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Μουσιάλα κατέρρευσε ξανά κόντρα στη Χάιντενχαϊμ. «Αυτό με πέταξε από την καρέκλα. Έμεινα άφωνος», παραδέχθηκε ο Χένες.
Η Μπάγερν, πάντως, δεν τον έβαλε να παίξει στα τυφλά. Σύμφωνα με τον Χένες, ειδικοί νευρολόγοι είχαν δώσει γραπτώς το «πράσινο φως» για αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Χωρίς αυτή τη γνωμάτευση, όπως είπε, ο σύλλογος θα ενεργούσε «ανεύθυνα».
Ο ίδιος ο Μουσιάλα εξήγησε ότι αντιμετωπίζει σύντομα, θεραπεύσιμα επεισόδια «απουσίας» που συνδέονται με νευρολογική δυσλειτουργία και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόσθετος κίνδυνος για την υγεία του.
Όμως η ανθρώπινη πλευρά αποτυπώνεται σε μία φράση του Χένες:
«Πηγαίνω για ύπνο με τη σκέψη του και ξυπνάω σκεπτόμενος εκείνον».
Η Μπάγερν έχει τις ιατρικές διαβεβαιώσεις.
Αυτό που δεν έχει ακόμη, είναι βεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η τόσο ασυνήθιστη κατάσταση.
