Η UEFA υποχωρεί από την απειλή μποϊκοτάζ προς τη FIFA
Η UEFA ετοιμάζεται να αποσύρει την απειλή μποϊκοτάζ προς τη FIFA μετά την απόσυρση του επενδυτικού σχεδίου του Ινφαντίνο τελικά.
Η UEFA ετοιμάζεται να αποσύρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA μετά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επανέλθει το επενδυτικό σχέδιο του Τζιάνι Ινφαντίνο. Το σχέδιο προέβλεπε αξιοποίηση εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω ιδιωτών επενδυτών και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη.
Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες πρόκειται να συζητήσουν το θέμα σε συνάντηση στο Μονακό. Η συνεδρίαση θα γίνει πριν από την κλήρωση του Champions League και οι συμμετέχοντες αναμένεται να επικυρώσουν την αλλαγή στάσης.
Η απειλή μποϊκοτάζ είχε δημιουργήσει σοβαρή ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών. Η UEFA θεωρούσε ότι μια τέτοια οικονομική συμφωνία δεν μπορούσε να προωθηθεί χωρίς διαβούλευση με τις ομοσπονδίες που θα επηρεάζονταν άμεσα από τις αποφάσεις.
Η απόσυρση της απειλής επιτρέπει σε έξι ευρωπαϊκές ομάδες να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Κ20, το οποίο αρχίζει στις 5 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία. Γαλλία και Ισπανία έχουν ήδη ανακοινώσει τις αποστολές τους ενώ Αγγλία, Ιταλία και Πορτογαλία περιμένουν την οριστικοποίηση.
Η διαφωνία όμως δεν εξαφανίζεται. Η υπόθεση έδειξε ότι οι μεγάλες αποφάσεις για τα έσοδα και τα δικαιώματα των διοργανώσεων μπορούν να εξελιχθούν σε πολιτική σύγκρουση με αντίκτυπο σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
