Η διαχείριση ως τον τελικό του Κυπέλλου θα κρίνει πώς θα παρουσιαστεί ο Άρης στο «ραντεβού του με την ιστορία»
Ο Άκης Μάντζιος έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο από καταστάσεις που θα κρίνουν πολλά για το πώς θα παρουσιαστεί ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου.Μέχρι τις 18 Μαΐου μέρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Άρης έχει την πρόκληση του να διαχειριστεί το πώς θα φτάσει ως το «ραντεβού του με την ιστορία».
Σίγουρα ένας τελικός κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκεκριμένη ημέρα που θα βρεθούν παίκτες (κυρίως), αλλά και προπονητές, όμως είναι στο χέρι των ομάδων να φτάσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.
Έτσι ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες τους έχουν την ευθύνη ώστε να διαχειριστούν -ο καθένας από το πόστο του- με τέτοιο τρόπο τις καταστάσεις ώστε να απλοποιήσουν τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές. Φυσικά και οι τελευταίοι πρέπει να κάνουν αυτό που μπορεί ο καθένας ατομικά και ομαδικά για να είναι όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμοι τη μέρα του τελικού.
Στον αγωνιστικό κομμάτι έχουμε ακόμη τρεις αγωνιστικές ώστε να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Από εκεί και πέρα οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το διήμερο 9-10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 11-12 Μαΐου, με μία ενδιάμεση διακοπή στις αρχές Μαΐου λόγω της γιορτής του Πάσχα.
Συνεπώς ως τον τελικό της 18ής Μαΐου ο Μάντζιος θα πρέπει βρει τρόπο ώστε και ο Άρης να παραμείνει ανταγωνιστικός στα παιχνίδια πρωταθλήματος, και να προστατευτούν κάποιοι παίκτες, αλλά και να διατηρηθεί η ομάδα του σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο φορμάρισμα.
Δεν έχει για παράδειγμα την πολυτέλεια ο Θεός του πολέμου να πάει στον τελικό χωρίς να έχει Φαμπιάνο και Ζουλ. Έστω κι αν αυτή τη στιγμή ο Ρόουζ και ο Βέλεθ καλύπτουν αρκετά ικανοποιητικά τα κενά τους στα στόπερ και τα χαφ αντίστοιχα.
Δεν έχει την πολυτέλεια επίσης να έχει έναν Μορόν που δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχει τώρα ο όμως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ τον οποίο όμως και αυτόν ο Έλληνας τεχνικός και η ομάδα γενικότερα θα πρέπει να «μπολιάσει» στο σύνολο. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον Ισπανό και τον Ιρανό θα ωφελήσει αμφότερους και θα κρατά σε «εγρήγορση» τον πρώτο, καθώς και ο Ανσαριφάρντ είναι εν δυνάμει βασικός για την επίθεση.
Η διαχείριση ως τον τελικό του Κυπέλλου θα κρίνει πώς θα παρουσιαστεί ο Άρης στο «ραντεβού του με την ιστορία»
Γενικά ο Μάντζιος έχει καταφέρει να «μακιγιάρει» τα κακώς κείμενα του ρόστερ αρκετά καλά ως τώρα, ωστόσο δεν παύουν να υπάρχουν «κακοτεχνίες» από το καλοκαίρι που ως τώρα έχουν στοιχίσει σε βαθμούς και απόδοση.
Αρκετές είναι οι φορές που ο Άρης παίζει με παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από τις πραγματικές τους. Όπως στο αριστερό άκρο της άμυνας και όπως στα χαφ. Ο προπονητής καλείται λοιπόν να καταλήξει στο τι εξυπηρετεί καλύτερα τον ίδιο και την ομάδα του ώστε να έχει έτοιμη την καλύτερη δυνατή λύση αν προκύψει τέτοια κατάσταση στον τελικό.
Πλέον το ρόστερ έχει «γεμίσει» αρκετά μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και τις επιστροφές των «μακροχρόνια» τραυματιών (Βέλεθ, Μανού Γκαρθία, Σαβέριο). Στην πρώτη «κατηγορία» Φετφατζίδης και Ρόουζ έχουν ήδη αρχίσει να «βγάζουν τα λεφτά τους», όμως σημαντικό θα είναι να «μπει στην εξίσωση» και ο Μπένετ.
Μέχρι στιγμής ο Κοσταρικανός ακραίος, εκτός από διάθεση και τρέξιμο δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Φυσικά και πρόσφατα έχει έρθει και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν γνωρίζει και πολύ νεαρός είναι. Θα είναι όμως σημαντικό ο Μάντζιος να του «βγάλει» το καλύτερο δυνατό καθώς ο Άρης δεν παίρνει πολλά από τα εξτρέμ του. Κι αν δεξιά υπάρχει ο Σουλεϊμάνοφ, καλό θα ήταν να υπάρχει και μία ακόμη λύση πλην του Σαβέριου που δίνει πράγματα μεν, αλλά δεν «βγάζει μάτια» στα αριστερά δε.
Γενικότερα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνθήκη για τον Άρη ως το μεγάλο ραντεβού του Κυπέλλου που εν τέλει έχει να κάνει με τη διαχείριση των αγώνων του πρωταθλήματος. Από εκεί ο Άρης θα φτιάξει την ψυχολογία και το φορμάρισμά του, από εκεί θα κρατήσει «ζεστό» τον κόσμο του και από εκεί οφείλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στα πλέι οφ όπως κάνει πάντα και όπως του αρμόζει.
Ειδικά στα ματς των πλέι οφ που θα βρει απέναντί του τον αντίπαλο που θα έχει και στον τελικό εκεί θα «μετρήσει τις δυνάμεις του» και μπορεί να «στείλει» το δικό του «μήνυμα» είτε στον Παναθηναϊκό είτε στον ΠΑΟΚ. Γιατί τα mind games παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους.