ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Είσαι νέος ποδοσφαιριστής και παίζεις κ19; Το κρίμα στον λαιμό σου…

Γιατί η Κατηγορία Super League K19 δεν πρέπει να υπάρχει στο Κουπόνι Στοιχήματος
Είσαι νέος ποδοσφαιριστής και παίζεις κ19; Το κρίμα στον λαιμό σου…

Το ποδόσφαιρο νέων αποτελεί το μεγαλύτερο φυτώριο του ελληνικού αθλητισμού. Οι ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών (Κ19), υποτίθεται σε αυτές τις ηλικίες αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και διαμορφώνουν μέσα από τα ερεθίσματα προπονητικά και μη, το αγωνιστικό τους μέλλον. Η φαεινή ιδέα όμως κάποιων, στο βωμό του υπερκέρδους με όποιο τίμημα, να εντάξει τις κατηγορίες της Super League 1 και 2 K19 στο κουπόνι στοιχήματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την προστασία των νεαρών αθλητών και την ακεραιότητα του αθλήματος.

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να επιτρέπεται ο στοιχηματισμός στις κατηγορίες Κ19 είναι η καταρχάς η πιθανή και δικαιολογημένη ευαλωτότητα των παικτών. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν έχουν την ωριμότητα και τη σταθερότητα των επαγγελματιών, γεγονός που τους καθιστά πιο επιρρεπείς σε πιέσεις, είτε από το περιβάλλον τους είτε από τρίτους που προσπαθούν να χειραγωγήσουν αγώνες.

Επιπλέον, η έλλειψη εκτεταμένης δημοσιότητας και τηλεοπτικής κάλυψης των πρωταθλημάτων Κ19 καθιστά δύσκολη την επιτήρηση και τον έλεγχο της αξιοπιστίας των παιχνιδιών. Αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων (match-fixing), που πλήττουν την εικόνα του αθλητισμού και μειώνουν την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου.

Η ύπαρξη της Κ19 στο κουπόνι του στοιχήματος στέλνει λάθος μήνυμα στους ίδιους τους νεαρούς αθλητές, ενθαρρύνοντας έναν τζογαδόρικο τρόπο σκέψης αντί για την αγωνιστική αφοσίωση και το αθλητικό ήθος.

Η διατήρηση της Super League 1 και 2 K19 μακριά από το στοίχημα είναι απαραίτητη για την προστασία του αθλητισμού και την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων παικτών.

Τα παιδιά του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να μην μπαίνουν σε κουπόνια στοιχήματος για να φαίνονται κιόλας!

Γιάννης Φετίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Τι λένε στον Πειραιά για το συμβόλαιο του Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός μεταγραφές: Τι λένε στον Πειραιά για το συμβόλαιο του Ελ Κααμπί

Ο Μαροκινός, κάνοντας τρομερό τουρνουά στο Κόπα Άφρικα που γίνεται στη χώρα του, έχει στρέψει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη πάνω του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Δεν τον υπολογίζει ο Μεντιλίμπαρ – Πάγωσαν στο Ρέντη

Ολυμπιακός νέα: Δεν τον υπολογίζει ο Μεντιλίμπαρ – Πάγωσαν στο Ρέντη

Θέλει να στείλει δανεικό ο Μεντιλιμπαρ τον παίκτη αν και στον Ολυμπιακό τον έφεραν πιστεύοντας πολύ στην εξέλιξή του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ μεταγραφές : Ψάχνει δεύτερο Καλοσκάμη

ΑΕΚ μεταγραφές : Ψάχνει δεύτερο Καλοσκάμη

Έναν ακόμα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Δημήτρη Καλοσκάμη ψάχνει η ΑΕΚ και λόγω Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Το είχαν ανάγκη και ο Ολυμπιακός και ο Μπρούνο

Ολυμπιακός μεταγραφές: Το είχαν ανάγκη και ο Ολυμπιακός και ο Μπρούνο

Η αλήθεια είναι πως δεν... έδειξε και τίποτα με τον Ολυμπιακό τόσο καιρό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγράφες: Δεν το περίμενε ο Μεντιλίμπαρ πως θα φέρει πρόταση παίκτης που έχει στηρίξει πολύ

Ολυμπιακός μεταγράφες: Δεν το περίμενε ο Μεντιλίμπαρ πως θα φέρει πρόταση παίκτης που έχει στηρίξει πολύ

Μπορεί ο Μεντιλίμπαρ να «κόψει» αυτή τη μεταγραφή την ώρα που οι ατζέντηδες του παίκτη λένε πως έρχεται πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο Ολυμπιακός;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Εξέλιξη για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός νέα: Εξέλιξη για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή για έναν αγώνα πριν μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Τελειώνει του Κουιαμπάνο

Ολυμπιακός μεταγραφές: Τελειώνει του Κουιαμπάνο

Με market value στα 8 εκατ. ευρώ, ο Κουιαμπάνο μπορεί να δώσει τεράστια ποιότητα στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παλεύει να «ξεφορτωθεί» παίκτες ο Κοτσόλης!

Παλεύει να «ξεφορτωθεί» παίκτες ο Κοτσόλης!

Αφού μπήκε μπροστά για Κοντούρη, Τσάβες, ο Κοτσόλης προσπαθεί και να… σπρώξει ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται, αλλά ζορίζεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Tι φρέναρε τον Αλαφούζο κι έκανε «ψαλίδι» στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Tι φρέναρε τον Αλαφούζο κι έκανε «ψαλίδι» στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Ο Αλαφούζος έπιασε το… ταβάνι στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο