Ατλέτικο Μ. – Μπαρτσελόνα: Ο Γκριζμάν και οι άλλοι
Ο Γάλλος σταρ είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής στη λίστα μεγάλων προσωπικοτήτων που φόρεσαν τις φανέλες και των δύο ομάδωνΗ αντιπαλότητά τους δεν αγγίζει ούτε κατά διάνοια εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο να… μοιραστεί ορισμένες κορυφαίες ποδοσφαιρικές μορφές με τους «μπλαουγκράνα».
Από τα 60s μέχρι και σήμερα το «αλισβερίσι» ανάμεσα σε «κολτσονέρος» και Καταλανούς είχε ως πρωταγωνιστές παίκτες που έλαμψαν στα γήπεδα. Ο Γκριζμάν είναι ο τελευταίος της λίστας εκείνων που αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες, με την πρώτη του επίσκεψη στο «Μετροπολιτάνο» ως αντίπαλος να αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα.
Ενδεχομένως, η περίπτωση του Γάλλου να είναι η πρώτη που δημιούργησε τόση ένταση σε οπαδικό επίπεδο, σε αντίθεση με όσες προηγήθηκαν. Το sportime.gr, λίγο πριν τη σύγκρουση στη Μαδρίτη, «ζεσταίνει» την ατμόσφαιρα, θυμίζοντας τα πιο ηχηρά «πάρε-δώσε» μεταξύ των δύο συλλόγων.
Ο «φύλακας- άγγελος»
Ο γιος συνεχίζει να διαγράφει μια λαμπρή καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον πατέρα. Ο Μιγκέλ Ρέινα, πατέρας του τερματοφύλακα της Μίλαν, ήταν ο πρώτος που μετακινήθηκε από το στρατόπεδο των Καταλανών σε εκείνο των «ροχιμπλάνκος».
Ύστερα από 7 χρόνια στη Βαρκελώνη, ο Ρέινα υπέγραψε το 1973 στην Ατλέτικο, την οποία λίγους μήνες αργότερα οδήγησε με τις επεμβάσεις του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1974 «λυγίζοντας» στον μοναδικό επαναληπτικό τελικό του θεσμού μέχρι σήμερα.
Ο… διπλωμάτης
Ο μοναδικός που υπηρέτησε με εντυπωσιακή συνέπεια τόσο τις ομάδες της Μαδρίτης όσο και την Μπαρτσελόνα. Ο Μπέρντ Σούστερ, αφότου συνεισέφερε τα μέγιστα στους «μπλαουγκράνα», μετακινήθηκε το 1988 στη Ρεάλ και δύο χρόνια αργότερα στην Ατλέτικο, αφήνοντας το στίγμα σε καθεμία από αυτές.
Το «παιδί» του Κρόιφ
Ένας ακόμα στη συγκεκριμένη λίστα ήταν ο Εουσέμπιο Σακριστάν. Ο πρώην προπονητής των Ζιρόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ αλλά και Μπαρτσελόνα Β΄ έκανε την πιο… ασυνήθιστη διαδρομή σε αυτά τα «πέρα-δώθε». Μια χρονιά στην Ατλέτικο ήταν αρκετή για να δείξει στον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ ότι θα αποτελούσε εξαιρετικό γρανάζι για τη μηχανή του κέντρου των «μπλαουγκράνα».
Έτσι, το 1988 υπέγραψε στους Καταλανούς και την επταετία που ακολούθησε εξελίχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ολλανδού ποδοσφαιράναθρωπου κατακτώντας εγχώριους και διεθνείς τίτλους.
Ένα «σκίαχτρο»- πολυβόλο
Την ίδια χρονιά, ο επιθετικός της Ατλέτικο, Χούλιο Σαλίνας πραγματοποίησε το ίδιο δρομολόγιο, έπειτα από δύο χρόνια στη Μαδρίτη. Με ύψος 1.90, ασυνήθιστο για Ισπανό σέντερ φορ, ο Βάσκος μετατράπηκε στα χέρια του Κρόιφ σε έναν χρήσιμο ρολίστα που σκόραρε όποτε οι Καταλανοί «κολλούσαν» στην εκτέλεση.
Ατλέτικο Μ. – Μπαρτσελόνα: Η εκδίκηση ενός θρύλου
Last but not least, που λένε και οι Βρετανοί, είναι ο τεράστιος Νταβίντ Βίγια, που πριν από λίγες ημέρες είπε «αντίο» στην ενεργό δράση. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, ξεχώρισε στη Βαλένθια, κατέκτησε δεκάδες τίτλους με την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια της στέρησε κάποιους ακόμα φορώντας τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος».
Το 2013, σε μια ανεξήγητη κίνηση από πλευράς των Καταλανών, ο Βίγια δεν συνέχισε στη Βαρκελώνη και οι αγκάλες του «Βιθέντε Καλντερόν» άνοιξαν διάπλατα. Λίγους μήνες αργότερα, ο Ισπανός απέδειξε στους «μπλαουγκράνα» πόσο λάθος έκαναν που δεν του προσέφεραν νέο συμβόλαιο.
Αρχικά τους πέταξε εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ, στη φάση των «8» και εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας με τους «κολτσονέρος» μέσα στο «Καμπ Νόου»!