Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0: Νικηφόρο ντεμπούτο για Τσάβι
Ντεμπούτο με νίκη για τον Τσάβι στον πάκγο της Μπαρτσελόνα, νίκη στα... χασομέρια για Ατλέτικο και γκέλα για Σεβίλλη
Έπειτα από τέσσερα ματς χωρίς νίκη στη LaLiga, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Εσπανιόλ (1-0), με τον Τσάβι να φέρνει εμφανή αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας.
Ο Κούμαν έφυγε, ο Τσάβι ήρθε, αλλά ουσιαστική αγωνιστική βελτίωση για τους Καταλανούς δεν διαπιστώθηκε. Ωστόσο, χάρη στον Μέμφις Ντεπάι, οι «μπλαουγκράνα» πήραν το ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Εσπανιόλ.
Ο θρύλος της «Μπάρσα» πάντως, ήταν συνεχώς όρθιος στον πάγκο και η αύρα του, αν μη τι άλλο, βοήθησε τους παίκτες του για να φτάσουν στην επικράτηση.
Στο 45′ ήρθε η ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για να λυγίσει τη μισητή συμπολίτισσα και το κατάφερε. Ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έπρεπε να διαχειριστούν το προβάδισμά τους.
Σε μια ημέρα που επισκιάστηκε από το πρόωρο τέλος της καριέρας του Αγουέρο, η νίκη ηρεμίας ήρθε.
Πλέον σιγά σιγά ο νέος προπονητής των Καταλανών θα επιχειρήσει να διορθώσει το βαρύ καράβι της ομάδας του. Ο Ντάνι Άλβες δεν αγωνίστηκε, αλλά κι εκείνος από τις εξέδρες έδινε τον δικό του παλμό.
Νίκη για Ατλέτικο, γκέλα για Σεβίλλη
Με τα χίλια ζόρια επικράτησε πάντως και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μέχρι το 87ο λεπτό δεν έβρισκε… γιατρειά στην άμυνα της Οσασούνα. Ωστόσο, ο Φελίπε έδωσε τη λύση και οι «κολτσονέρος» διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση (1-0), μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την προσωρινώς πρωτοπόρο τηςLaLiga, Σεβίλλη.
Οι Ανδαλουσιάνοι γκέλαραν απέναντι στην Αλαβές, η οποία τους υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Βιγιαρεάλ, λίγα 24ωρα πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Θέλτα στο Βίγκο (1-1).