ΙΣΠΑΝΙΑ

Πικέ: Πρόστιμο 2,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Ο Ζεράρ Πικέ δεν κατάφερε να αποφύγει το πρόστιμο λόγω της φοροδιαφυγής περασμένων ετών και έτσι καλείται να πληρώσει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Πικέ: Πρόστιμο 2,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Ο Ζεράρ Πικέ δεν κατάφερε να αποφύγει το πρόστιμο λόγω της φοροδιαφυγής περασμένων ετών και έτσι καλείται να πληρώσει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Συχνούς μπελάδες έχουν διάσημοι ποδοσφαιριστές με υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πάντα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της παρουσίας ηχηρών ονομάτων μεταξύ των φοροφυγάδων, αλλά και επειδή η πληγή της φοροαποφυγής υπολογίζεται πως κοστίζει αρκετά.

Ανάμεσά τους και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, που ήταν κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή σχετικά με έσοδα που είχε τα έτη 2008, 2009 και 2010.

Πιο συγκεκριμένα, είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα της εικόνας στην εταιρεία Kerad Project το 2006 για να πληρώσει λιγότερα χρήματα στην εφορία.

Με αυτήν την κίνηση, ο παίκτης πλήρωσε τον φόρο εταιρειών με συντελεστή 30% αντί να φορολογηθεί ως φυσικό πρόσωπο στο IRPF, το οποίο θα είχε λάβει φόρο 45%.

Σύμφωνα με την El Pais το δικαστήριο έκρινε την ενοχή του Πικέ, ο οποίος πλέον καλείται να πληρώσει αποζημίωση για τα έσοδα που απέκρυψε από την εφορία.

Ο 31χρονος στόπερ προσπάθησε μέσω της νομικής οδού να το αποφύγει, όμως το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. ια φοροδιαφυγή σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνα του.

Πικέ: Μπλεξίματα και για την Σακίρα

Παράλληλα, στις 6 Ιουνίου η Κολομβιανή σταρ Σακίρα εμφανίστηκε σε δικαστήριο στη βορειοανατολική Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα 2012-2014.

Η εισαγγελία καταλογίζει στην τραγουδίστρια και σε έναν από τους συμβούλους της έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής, που αφορούν μη καταβεβλημένους φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σακίρα διαμένει στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά όπου η σχέση της με τον Πικέ έγινε γνωστή, όμως είχε διατηρήσει τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες έως το 2015.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι έως το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της προερχόταν από τις διεθνείς περιοδείες της κι ότι δεν ζούσε περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, η προϋπόθεση βάσει της οποίας όφειλε να εγκαταστήσει τη φορολογική έδρα στη χώρα. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης την Κολομβιανή μουσικό ότι δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία το 2011, ωστόσο τα αδικήματα που σχετίζονται με εκείνη τη χρονιά παραγράφηκαν.

Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Αλμείδα σε τρομερή ματσάρα ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σεβίλλη

Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Αλμείδα σε τρομερή ματσάρα ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σεβίλλη

Συνολικά πέντε γκολ είχε η αναμέτρηση της Μπιλμπάο κόντρα στη Σεβίλλη. Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Αλμέιδα…

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Προγνωστικά στοιχήματος Χοσέ 17/8: Με τα γκολ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ

Προγνωστικά στοιχήματος Χοσέ 17/8: Με τα γκολ στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ

Προβλέψεις και προγνωστικά στοιχήματος από τον Χοσέ...

Sportime BET
Sportime BET: Tα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις!

Tα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις!

Ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις στα μεγάλα πρωταθλήματα που ξεκινούν!

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα: Και πάλι το απόλυτο φαβορί για τη La Liga – Αρκετά πίσω η Ρεάλ Μαδρίτης!

Μπαρτσελόνα: Και πάλι το απόλυτο φαβορί για τη La Liga – Αρκετά πίσω η Ρεάλ Μαδρίτης!

Απόλυτο φαβορί η Μπαρτσελόνα για ακόμα μία χρονιά!

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Ο Αλμέιδα πήρε τον Βλαχοδήμο για να τον κάνει και πάλι Νο1

Ο Αλμέιδα πήρε τον Βλαχοδήμο για να τον κάνει και πάλι Νο1

Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε τον Βλαχοδήμο στη Σεβίλλη για να είναι ο Νο1 σε μια κρίσιμη σεζόν για την καριέρα και των δύο

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Transfermarkt: Οι ημερομηνίες έναρξης των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Transfermarkt: Οι ημερομηνίες έναρξης των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Πότε γίνεται η πρεμιέρα και γεμίζει επιτέλους ποδόσφαιρο η ζωή μας.

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Αλμέιδα και Κορδόν θέλουν να πάρουν στη Σεβίλλη Έλληνα διεθνή παίκτη

Αλμέιδα και Κορδόν θέλουν να πάρουν στη Σεβίλλη Έλληνα διεθνή παίκτη

Αλμέιδα και Κορδόν έχουν λοκάρει σε Έλληνα διεθνή παίκτη για θέση που έχει απόλυτα ανάγκη η Σεβίλλη και πιέζουν

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Αυτή είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ισπανία

Αυτή είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια ποδοσφαιρική χώρα που φιλοξενεί τεράστια κλαμπ, αυτή είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Γουίλιαμς «έδεσε» για μια δεκαετία στην Μπιλμπάο – Οι παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη

Ο Γουίλιαμς «έδεσε» για μια δεκαετία στην Μπιλμπάο – Οι παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη

Τέτοια συμβόλαια είχαμε πολλά χρόνια να δούμε!

Ποδόσφαιρο