Στη ζωή, ό,τι πληρώσεις, παίρνεις. Και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει έναν επιθετικό που θα την απογειώσει.
Την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαπέ φαντάζει ως το πρώτο μεγάλο μεταγραφικό χτύπημα του ερχόμενου καλοκαιριού, οι «μερένγκες» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο για μια ακόμα βόμβα μεγατόνων.
Η θέση του κεντρικού επιθετικού στη «βασίλισσα» παραδοσιακά εκπέμπει αύρα υπεροχής. Γι’αυτό και το όνομα του Έρλινγκ Χάλαντ φιγουράρει στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του ισπανικού συλλόγου.
Η ποδοσφαιρική αξία του Νορβηγού, αδιαμφισβήτητη. Σε Σάλτσμπουργκ και Ντόρτμουντ έσπασε τα κοντέρ και πλέον, στα 21 του είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.
Η τιμή του, διόλου ευκαταφρόνητη. Ειδικά από τη στιγμή που ο εκπρόσωπός του, Μίνο Ραϊόλα είναι ικανός να ζητάει αναπροσαρμογή συμβολαίου κάθε 15 γκολ που βάζει ο Χάλαντ.
Συνολικά, μιλάμε για μια μεταγραφή που μπορεί να ξεπεράσει σε κόστος τα 200 εκατ. ευρώ. Κι κάπου εκεί, μπαίνει στο παιχνίδι το όνομα του Ντούσαν Βλάχοβιτς. «Γιατί να αποκτήσει Χάλαντ και όχι τον πιο value for money Σέρβο;»
Ο 21χρονος επιθετικός της Φιορεντίνα είναι ο μόνος φορ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που μπορεί να συγκριθεί με τον Χάλαντ και να του πάρει αρκετή από τη λάμψη.
Επίδοση – ρεκόρ στη Serie A, με 33 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, ηγετικά χαρακτηριστικά στους «βιόλα» και με ιδιαίτερη στοχοπροσήλωση, ο Βλάχοβιτς ίσως πρέπει να αποτελέσει τον στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ρεάλ Μαδρίτης: Το «δώρο» και το δίλημμα
Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2023, αλλά τον παίκτη να σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα στην επαγγελματική του διαδρομή, οι «μπλάνκος» μπορούν να μπουν σφήνα ανάμεσα στις αγγλικές (Λίβερπουλ, Τότεναμ) και ιταλικές ομάδες (Γιουβέντους, Ίντερ) και να καλύψει για… πλάκα τα 70 εκατ. ευρώ που ζητάει ο ιδιοκτήτης της «Φιόρε», Ρόκο Κομίσο.
Γι’αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Βαλκάνιος στράικερ, τα οποία πάνω – κάτω δεν διαφέρουν από εκείνα του Χάλαντ, η οικονομική διαφορά είναι χαώδης. Ουσιαστικά αποτελεί «δώρο» για τη «βασίλισσα», το γεγονός ότι μπορεί να δώσει το 1/3 των χρημάτων που θα έδινε στον Νορβηγό, για να πάρει τον επίσης «καυτό» Σέρβο.
Συνεπώς, υπάρχει ένα δυνητικό δίλημμα, το οποίο ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα πρέπει να ξεδιαλύνει με γνώμονα περισσότερο το αγωνιστικό και οικονομικό σκέλος και λιγότερο το… διαφημιστικό. Ναι, ο Χάλαντ μαζί με γκολ θα φέρει έσοδα από φανέλες και διαφημίσεις.
Αλλά, γιατί να μην εμπιστευτεί τον Βλάχοβιτς, ο οποίος μπορεί να κάνει τα ίδια, με (πολύ) λιγότερα χρήματα και χωρίς έναν μεταγραφικό κέρβερο (Ραϊόλα) πάνω από το κεφάλι του;