Sportime

Η Νιούκαστλ έκλεισε τον 16χρονο Γιόχαν Μαρτίνες και τον φέρνει το 2027 από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε

Η Νιούκαστλ έκλεισε τον 16χρονο Γιόχαν Μαρτίνες, επενδύοντας από τώρα σε ένα από τα πιο δυνατά νεαρά ονόματα του Εκουαδόρ.

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Γιόχαν Μαρτίνες ανήκει στη Νιούκαστλ και θα ενταχθεί το 2027
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Νιούκαστλ έκανε επίσημο το deal για τον Γιόχαν Μαρτίνες και πρόσθεσε στο πλάνο της ένα από τα πιο δυνατά νεαρά ονόματα από το Εκουαδόρ. Ο 16χρονος εξτρέμ ανήκει ήδη στους Άγγλους, αλλά θα μείνει στην Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε μέχρι να κλείσει τα 18 του, άρα η μετακόμισή του στην Αγγλία θα γίνει το καλοκαίρι του 2027.

Αυτό είναι και το βασικό σημείο της υπόθεσης. Η Νιούκαστλ δεν παίρνει παίκτη για άμεση χρήση, αλλά κλειδώνει από τώρα έναν ποδοσφαιριστή που θεωρείται πολύ ψηλά στην ηλικία του. Ο Μαρτίνες αγωνίζεται κυρίως στα άκρα, έχει ήδη ξεχωρίσει στα τμήματα υποδομής της ομάδας του και είναι μέσα στη νέα γενιά ταλέντων που βγάζει η συγκεκριμένη ακαδημία.

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε δεν είναι τυχαίο όνομα στη Νότια Αμερική. Είναι club που έχει χτίσει πολύ δυνατό όνομα στην παραγωγή παικτών και η Νιούκαστλ πάτησε ακριβώς εκεί. Ο αθλητικός διευθυντής Ρος Γουίλσον ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος κέρδισε σοβαρό ανταγωνισμό από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες για να πάρει την υπογραφή του νεαρού εξτρέμ.

Ο Μαρτίνες έρχεται από χρονιά που τον ανέβασε ακόμη περισσότερο. Ήταν μέλος της ομάδας νέων της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε που κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ17 του Εκουαδόρ τον Δεκέμβριο του 2025, ενώ αυτές τις μέρες βρίσκεται και με την εθνική Εκουαδόρ Κ17 στο Sudamericano, το πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής για τις μικρές εθνικές, όπου μάλιστα βρήκε δίχτυα απέναντι στη Χιλή στη νίκη που έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα