Κεϊρόζ για τη VAR στο Γκάνα 0-0 : Πήγε για καφεδάκι και μας στέρησε τη νίκη
Ο Κάρλος Κεϊρόζ σχολίασε ειρωνικά τη διαιτησία μετά το 0-0 της Γκάνας με την Αγγλία και μίλησε για τις φάσεις με τον Πίκφορντ.
Ο Κάρλος Κεϊρόζ ξέσπασε για τη διαιτησία μετά το 0-0 της Γκάνας με την Αγγλία στο Μουντιάλ 2026, βάζοντας στο στόχαστρο το VAR για δύο φάσεις του δεύτερου ημιχρόνου. Ο προπονητής της Γκάνας υποστήριξε ότι η ομάδα του έπρεπε να πάρει πέναλτι, ενώ ζήτησε και κόκκινη κάρτα στον Τζόρνταν Πίκφορντ.
Το αποτέλεσμα κράτησε ανοιχτό τον όμιλο L, όμως η κουβέντα μετά το ματς δεν έμεινε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Η Γκάνα έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό απέναντι σε ένα από τα φαβορί, αλλά και με έντονη αίσθηση αδικίας για τις αποφάσεις που δεν άλλαξαν από το βίντεο.
Ο Κεϊρόζ στάθηκε κυρίως σε φάση με τον Άντου στο 78ο λεπτό, ζητώντας πέναλτι. Λίγο αργότερα, διαμαρτυρήθηκε και για μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον ίδιο παίκτη έξω από την περιοχή, θεωρώντας ότι ο τερματοφύλακας της Αγγλίας έπρεπε να αποβληθεί.
Η ειρωνεία για το VAR
Ο προπονητής της Γκάνας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. Με ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε αν το VAR λειτουργούσε ακόμη και είπε ότι, αν δεν είχε πάει «για καφέ», θα είχε δοθεί το πέναλτι που ζητούσε η ομάδα του.
Η ατάκα του Κεϊρόζ δεν ήταν απλώς ένα ξέσπασμα. Ήταν ο τρόπος του να δείξει ότι η Γκάνα ένιωσε πως έχασε κάτι περισσότερο από δύο βαθμούς. Ο ίδιος είπε ότι η Αγγλία στάθηκε τυχερή που δεν έχασε, επειδή οι επίμαχες φάσεις δεν ελέγχθηκαν με τον τρόπο που περίμενε ο πάγκος της αφρικανικής ομάδας.
Η Γκάνα, πάντως, είχε κάθε λόγο να κρατήσει και την εμφάνισή της. Έκλεισε τους χώρους, δυσκόλεψε την Αγγλία και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Τόμας Τούχελ να βρουν ρυθμό κοντά στην περιοχή. Η αγγλική κατοχή δεν μετατράπηκε σε καθαρές ευκαιρίες με συνέπεια.
Η ένταση με τον Μπέλινγκχαμ
Ο Κεϊρόζ ρωτήθηκε και για την ένταση με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Άγγλος μέσος είπε μια κουβέντα προς τον πάγκο της Γκάνας, κάτι που προκάλεσε αντίδραση. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους.
Εξήγησε ότι τέτοιες στιγμές υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν το παιχνίδι έχει ένταση και οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν. Δεν το παρουσίασε ως μεγάλο επεισόδιο, αλλά ως ένα περιστατικό που γεννήθηκε από την πίεση του αγώνα.
Η ατάκα του ήταν χαρακτηριστική: το ποδόσφαιρο δεν είναι «αίθουσα χορού». Με αυτή τη φράση ήθελε να πει ότι το παιχνίδι έχει σύγκρουση, νεύρα και συναίσθημα, αρκεί να μη ξεφεύγει από τα όρια.
Για την Αγγλία, το 0-0 άφησε ερωτήματα για τη δημιουργία απέναντι σε χαμηλή άμυνα. Για τη Γκάνα, ο βαθμός είχε αξία, αλλά η συζήτηση μετά το ματς έμεινε στις φάσεις που ο Κεϊρόζ θεωρεί ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν ολόκληρο το αποτέλεσμα.
