ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Η UEFA στον κόσμο της!

Οι κυβερνήσεις που άργησαν να πάρουν μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης θα κριθούν από την ιστορία και από τους πολίτες της εκάστοτε χώρας αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και για την UEFA. Ξένοι αναλυτές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ίσως έχει ευθύνη για την εξάπλωση του...

UEFA
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι κυβερνήσεις που άργησαν να πάρουν μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης θα κριθούν από την ιστορία και από τους πολίτες της εκάστοτε χώρας αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και για την UEFA.

Ξένοι αναλυτές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ίσως έχει ευθύνη για την εξάπλωση του ιού σε ποδοσφαιριστές προπονητές διοικούντες και φιλάθλους και κατά επέκταση του κοινωνία καθώς καθυστέρησε να σταματήσει τις διοργανώσεις όπως και να διεξάγει αγώνες κεκλεισμένων θυρών είναι χαρακτηριστικό ότι στις 19 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο αγώνας Αταλάντα-Βαλένθια στο Μιλάνο με χιλιάδες φιλάθλους στις κερκίδες και ενώ είχαν βρεθεί ήδη τα πρώτα τρία κρούσματα στην Ιταλία.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά, τα κρούσματα κορονοϊού στη γειτονική μας χώρα έγιναν 476 με το Μπέργκαμο να είναι από τις περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο ενώ στην Ισπανία ένα από τα πρώτα κρούσματα της χώρας ήταν δημοσιογράφος που ταξίδεψε στην Ιταλία για να καλύψει την αναμέτρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: Πιο κοντά από ποτέ στην απαγόρευση κυκλοφορίας!

Παρόλα αυτά, στις 10 Μαρτίου η τοπική ομάδα και ενώ η Ιταλία θρηνούσε 631 νεκρούς και η Ισπανία 36, ταξίδεψε στη Βαλένθια για να παίξει τον δεύτερο αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League! Πάρα πολλοί παίκτες των δύο ομάδων αργότερα, βρέθηκαν σε καραντίνα. Πλέον Ιταλία και Ισπανία είναι οι δύο χώρες που έχουν χτυπηθεί όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή από το κορονοϊό.

Από την πλευρά της UEFA το μόνο που έχει γίνει είναι συσκέψεις για το για τα οικονομικά δεδομένα της ομοσπονδίας και των ομάδων και το πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση μάλιστα που μιλάει για έναρξη των διοργανώσεων στα μέσα Απριλίου δείχνει πως ή δεν έχουν αντιληφθεί οι υπεύθυνοι ποδοσφαίρου την κατάσταση ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Γιατί έχουν υπάρξει και άλλοι υπεύθυνοι ποδοσφαίρου εντελώς…ανεύθυνοι όπως για παράδειγμα ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε που επέμενε να μη διακοπεί η Bundesliga που ήταν από τα τελευταία πρωταθλήματα της Ευρώπης που αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της.

Δηλαδή μία εβδομάδα πριν, ο Ρουμενίγκε ζητούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γερμανίας ενώ πλέον στη χώρα, υπάρχουν πάνω από 20.000 κρούσματα και στη Βαυαρία έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις!

Μπαίνει σε ρίσκο η υγεία των ποδοσφαιριστών

Λόγω κορονοϊού οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να καθίσουν σπίτι τους για διάστημα πιθανότατα μεγαλύτερο από αυτό των 20 ημερών. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι προπονούνται ατομικά και παραμένουν σε φόρμα, όμως αυτό δεν διαφοροποιεί καθόλου την κατάσταση. Η ατομική προπόνηση δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση, την προπόνηση με την ομάδα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι στο ενδεχόμενο, που οι διοργανώσεις ξεκινήσουν τον Μάιο οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν ξανά προετοιμασία από την αρχή!

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι όμως αυτό και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι όλοι τους να ρισκάρουν τις καριέρες τους σε ένα δίμηνο με αγώνες ανά 3-4 μέρες; Θα αναγκάσει, λοιπόν, τώρα η UEFA και οι εγχώριες διοργανώσεις, τους ποδοσφαιριστές σε απανωτά ματς; Το δίλημμα, που έρχεται στο προσκήνιο είναι απόλυτα κατανοητό.

Οικονομική χασούρα ή ρίσκο της υγείας των ποδοσφαιριστών; Αυτό καλούνται να αποφασίσουν οι αρμόδιοι αλλά καλό θα ήταν όταν παρθεί η απόφαση, πέρα από τους οικονομικούς αναλυτές και τους παράγοντες, στο τραπέζι να καθίσουν επιστήμονες και κορυφαίοι γυμναστές για να παρθεί μία απόφαση με γνώμονα πρώτα την υγεία των πρωταγωνιστών.

Exit mobile version