Κόστιτς ο επιμένων: Η ανατροπή στον Βόλο, οι κυπριακές σειρήνες και το επόμενο στοίχημα
Ο Ιβάν Κόστιτς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας του Βόλου που κρατάει το μηδέν και με αυτή την αφορμή το Sportime.gr εστιάζει σε εκείνον.Ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε χρονικά το προηγούμενο καλοκαίρι ο Βόλος ο Ιβάν Κόστιτς. Συνήθως αυτό συμβαίνει είτε γιατί κάποια ομάδα βλέπει μία ευκαιρία είτε γιατί πιστεύει πολύ σε έναν παίκτη.
Μόνο που εκ του αποτελέσματος το δεύτερο δεν επιβεβαιώθηκε. Έγιναν αρκετά μέχρι να αρχίσει να παίζει ο Σέρβος τερματοφύλακας.
Σε μία ιδιαίτερη χρονικά για τους Θεσσαλούς σε αυτή τη θέση, ο Κόστιτς χρειάστηκε να περιμένει καρτερικά τη δική του στιγμή. Τέσσερις οι συμμετοχές του Σιαμπάνη, πέντε εκείνες του Παπαδόπουλου στο πρωτάθλημα. Για τον Κόστιτς το ντεμπούτο του ήρθε στο 0-2 με τον Άρη και στον τρίτο του αγώνα κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο καταφέρνει κάτι τέτοιο ο Βόλος και με αυτή την αφορμή το Sportime.gr στέκεται σε εκείνον.
Η ευκαιρία μέσω Κύπρου
Παιδί της επαρχίας είναι ο Κόστιτς. Εκεί μεγάλωσε στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Κνιάζεβατς σε μία απλή οικογένεια. Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε από νωρίς μία διέξοδο και όσο περνούσαν τα χρόνια το χόμπι έγινε επάγγελμα.
Από τη χώρα του δεν είχε βγει μέχρι προ διετίας. Άλλαζε ομάδες και το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν παντού είχε γεμάτες σεζόν. Το καλοκαίρι του 2022 το πήρε απόφαση να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Πριν τον πόλεμο είχε φλερτάρει με μεταγραφή στην Ουκρανία και λίγους μήνες μετά προέκυψε η περίπτωση της ΕΝΠ μέσω του Έλληνα μάνατζερ Σπύρου Παπαβλασσόπουλου.
Καλύτερα τα χρήματα για τον ίδιο, καλύτερο το πρωτάθλημα και πρόκληση το να αγωνιστεί εκτός χώρας. Το τελευταίο, βέβαια, είχε και σημαντικές δυσκολίες. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη, ειδικά από τη στιγμή που δεν τα αγγλικά του ήταν αρκετά περιορισμένα. Έμαθε, μπήκε στο νόημα και κατευθείαν στην ενδεκάδα.
Απέναντι στην ΑΕΛ έκανε την επέμβαση της 2ης αγωνιστικής βάσει της ψηφοφορίας που έγινε και αυτό ήταν. Το σκανάρισμα από τις μεγαλύτερες ομάδες ξεκίνησε. Υπήρχαν κλαμπ που τον παρακολουθούσαν από αρκετά νωρίς εν όψει του επόμενου καλοκαιριού.
Ο Βόλος και τα «όχι»
Σε όλα τα πρωταθλήματα όταν μία ομάδα πέφτει, όπως έγινε και στο Παραλίμνι, βρίσκουν αμέσως δουλειά εκείνοι που ξεχώρισαν. Υπήρξαν δύο προτάσεις που δεν βγήκαν προς τα έξω και αυτό που γράφτηκε ήταν το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης. Λογικό από τη στιγμή που εκεί πήγε ο προπονητής τερματοφυλάκων που δούλευε με τον Κόστιτς την περσινή σεζόν.
Η «Κυρία» δεν προχώρησε στο παρασύνθημα και ό,τι άλλο υπήρχε έως τότε μπήκε στον πάγο, όταν εμφανίστηκε ο Βόλος. Οι Θεσσαλοί κοιτούν σταθερά την αγορά της Κύπρου. Έχουν κάνει στο παρελθόν μεταγραφές από εκεί, όπως ο Εσκοβάλ, έκαναν και αυτό το καλοκαίρι. Μραζ και Καραγιαννίδης αποτελούν δύο ακόμη παραδείγματα.
Ο Τάκης Γιαννόπουλος έκανε μέσα στη σεζόν ταξίδια στο νησί της Αφροδίτης. Σκάναρε διάφορους στόχους. Άλλους γιατί του είχαν ήδη προταθεί, άλλους τους εντόπισε μόνος του. Το όνομα του Σέρβου κίπερ προστέθηκε στην «κυανέρυθρη» λίστα, οι πρώτες επαφές έγιναν σχετικά γρήγορα και οι υπογραφές ακολούθησαν.
Ο ενδεκαδάτος Κόστιτς και η επόμενη μέρα
Οι πρώτοι μήνες στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ιδανικοί ήταν. Για κανέναν στον Βόλο, άλλωστε, τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα περίμεναν. Βασικός λόγος η πορεία της ομάδας. Οι Θεσσαλοί στα χρόνια που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία δεν είχαν ξανακάνει τόσο κακό ξεκίνημα.
Σε προσωπικό επίπεδο ο Κόστιτς σταδιακά έγινε ο τρίτος στην ιεραρχία, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά τον τραυματισμό του Σιαμπάνη. Δεδομένου ότι ο Βόλος θα έβγαινε στην αγορά για να ενισχυθεί στη συγκεκριμένη θέση, υπήρξαν διάφορες σκέψεις εν όψει Ιανουαρίου.
Μόνο που ο Κόστις προς το παρόν δείχνει να είναι Survivor. Πήρε τρία σερί ματς, θα παίξει εκτός απροόπτου και τα υπόλοιπα έως τον Ιανουάριο και είναι στο χέρι του να αντιστρέψει το αρχικό κλίμα. Με τον Πανσερραϊκό ήταν παρών στις λιγοστές στιγμές που χρειάστηκε, με τον ΟΦΗ δεν υστέρησε και κάπως έτσι έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του ώστε να έρθουν τέσσερις βαθμοί που έφεραν τον Βόλο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επόμενο στοίχημα φυσικά το να διατηρήσει τη θέση του και με το νέο έτος, όταν ο ανταγωνισμός θα ανέβει.