ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουτσιαύτης για Έσε: Γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε κίτρινη και κόκκινη κάρτα

Τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, σχολίασε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης μέσω youtube.
Κουτσιαύτης για Έσε: Γκρίζα ζώνη ανάμεσα σε κίτρινη και κόκκινη κάρτα

Τη δεύτερη διαδικτυακή εκπομπή του πραγματοποίησε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης μέσω του καναλιού REFEREE CODE στο youtube, ο οποίος μέχρι πέρσι σχολίαζε τις επίμαχες φάσεις από τα παιχνίδια της Super League μέσα από την εκπομπή «Total Football».

Αρχικά ο πρώην διαιτητής στάθηκε στο παιχνίδι Ελσίνκι – ΠΑΟΚ και είπε ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις, από το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-3. Ο διαιτητής έχασε τη φάση, όμως το VAR εντόπισε την παράβαση και τον κάλεσε να το τσεκάρει.

Εν συνεχεία ο κ. Κουτσιαύτης ανέλυσε τις φάσεις από το ματς Μπράιτον – ΑΕΚ, λέγοντας ότι σωστά δόθηκαν τα δύο πέναλτι έστω και αν χρειάστηκε το VAR.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είχε η τοποθέτηση που έκανε ο πρώην διαιτητής στο ματς Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ και συγκριμένα στη φάση με την αγκωνιά στον Σαντιάγκο Έσε.

Βλέπουμε το χέρι του αμυντικού είναι παρατεταμένο, χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του επιθετικού. Αυτή η φάση δεν εντοπίζεται από το διαιτητή και βλέπουμε οτι τελικά δεν δείχνει παράβαση. Σταματάει το παιχνίδι διότι ένας παίκτης βρίσκεται στο έδαφος. Θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει μια ανασκόπηση της φάσης. Παρότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια γκρίζα ζώνη μεταξύ κόκκινος και κίτρινης. Ακριβώς υπάρχει αιμορραγία και από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν εντόπισε την περίπτωση, θα μπορούσε ο διαιτητής VAR να καλέσει τον διαιτητή τουλάχιστον να μην χαθεί αυτή η κίτρινη κάρτα. Είναι ξεκάθαρη κίτρινη κάρτα». Από τη στιγμή που ο διαιτητής VAR έχει τα στοιχεία εκείνα της κόκκινης κάρτας μπορεί να καλέσει τον διαιτητή και στη συνέχεια να βγει μια κίτρινη ή κόκκινη, ανάλογα με το τι θα κρίνει ο διαιτητής», είπε μεταξύ άλλων ο νυν τηλεδιαιτητής.

Δείτε αναλυτικά τι είπε για τις επίμαχες φάσεις στα ματς των ελληνικών ομάδων ο Κουτσιαύτης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Το παίρνει πάνω του ο Αλαφούζος!

Παναθηναϊκός: Το παίρνει πάνω του ο Αλαφούζος!

Ο Αλαφούζος θέλει τον Τσάπρα στον Παναθηναϊκό και θέλει να προλάβει τους υπόλοιπους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Θέλτα

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Θέλτα

Τα διαρκείας να ισχύουν κανονικά ως επιβράβευση προς τους κατόχους τους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής!

Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής!

Πλησιάζει το τέλος εποχής για βασικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πόσους προπονητές έχει αλλάξει ο Καρυπίδης στον Άρη και πόσα έχει ξοδέψει σε μεταγραφές

Πόσους προπονητές έχει αλλάξει ο Καρυπίδης στον Άρη και πόσα έχει ξοδέψει σε μεταγραφές

Ο Άρης λειτούργησε πολλές φορές με λογική μεγάλου ρόστερ και συνεχών αλλαγών, προσπαθώντας να μείνει ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποδόσφαιρο
Χωρίς κατηγορία: Δέκα προπονητές και 700 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές επί Μαρινάκη στη Φόρεστ

Δέκα προπονητές και 700 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές επί Μαρινάκη στη Φόρεστ

Η Φόρεστ επιχειρεί να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Αγγλίας, όμως η συχνότητα αλλαγών στον πάγκο δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ισορροπία ανάμεσα σε φιλοδοξία και σταθερότητα.

Χωρίς κατηγορία
Ποδόσφαιρο: Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κροατία

Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κροατία

Το τουρνουά αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για δοκιμές και συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τα αλλάζει όλα ο Μπενίτεθ στην κυκλοφορία της μπάλα

Παναθηναϊκός: Τα αλλάζει όλα ο Μπενίτεθ στην κυκλοφορία της μπάλα

Ο Ισπανός τεχνικός ζητά πιο άμεσο παιχνίδι, ταχύτερη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και καλύτερες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκαγκάτσης: Η πρόκληση είναι μεγάλη

Γκαγκάτσης: Η πρόκληση είναι μεγάλη

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Γκαγκάτσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και στο τεχνικό επιτελείο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Γολγοθάς της Εθνικής

Ο Γολγοθάς της Εθνικής

Στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA η Γερμανία βρίσκεται στη 10η θέση, η Ολλανδία στην 7η, η Σερβία στην 39η, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 46η θέση.

Ποδόσφαιρο