ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίγα πράγματα η ΑΕΚ! Δίκαια στους ομίλους του Champions League η Αντβέρπ

Το όνειρο των ομίλων του Champions League έσβησε για την ΑΕΚ, καθώς το 1-2, στην ΟΠΑΠ Arena, έδωσε την πρόκριση στους Βέλγους.
Λίγα πράγματα η ΑΕΚ! Δίκαια στους ομίλους του Champions League η Αντβέρπ

Η ΑΕΚ δεν θα κουνήσει το σεντόνι των ομίλων του Champions League, αλλά θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League. Η δεύτερη ήττα (αυτή τη φορά με 2-1) από την σαφώς πιο ουσιαστική απόψε Αντβέρπ δεν άφησε περιθώρια στην ελληνική ομάδα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε την προσπάθειά της κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (που ήταν το καλό της), ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που είχε και όσο κυλούσε η ώρα οι Βέλγοι πατούσαν όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της ΟΠΑΠ Arena, παίρνοντας αυτό που ήθελαν και που εν τέλει άξιζαν.

Εκτός από την αναποτελεσματικότητα η ΑΕΚ πλήρωσε και πάλι τα αμυντικά της λάθη, τόσο ομαδικά, όσο και σε ατομικό επίπεδο όμως στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων στο οποίο φέρει ευθύνη ο Λάζαρος Ρότα.

Αφού η ΑΕΚ δεν την… έπαθε από πολύ νωρίς (όπως στο 1′ λεπτό με τον Πανσερραϊκό), καθώς οι Βέλγοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 3λεπτο, στη συνέχεια η ομάδα του Αλμέιδα είχε ξεκάθαρα την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε ορμή, είχε ένταση στο παιχνίδι της, είχε πίεση ψηλά, είχε ωραίες συνεργασίες, ωστόσο κάπου το χαλούσε στην επίθεση. Είτε λίγο έξω από την περιοχή, είτε στην τελική προσπάθεια, εκεί που ο Πόνσε ήταν ο κύριο εκφραστής των «κιτρινόμαυρων».

Σε αυτό συνετέλεσε και η καλοστημένη αμυντική λειτουργία της Αντβέρπ που έκλειναν τους περισσότερους διαδρόμους στους «κιτρινόμαυρους», ή τους χάλαγαν τις γωνίες εκτέλεσης.

Ο Αλμέιδα το «δούλευε» πολύ το ματς κάνοντας αρκετές αλλαγές στις θέσεις των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι μία βλέπαμε τον Γκατσίνοβιτς ως «πλέι μέικερ» στην «πλάτη» του Πόνσε και τον Τσούμπερ στα αριστερά. Την άλλη ο Γκατσίνοβιτς κινούνταν στα αριστερά και ο Αυστριακός ήταν εκείνος που έπαιζε ως «10άρι»πίσω από τον Αργεντινό φορ.

Εν τέλει δεν απέδωσε κάποιο γκολ αυτή η προσπάθεια με τους Βέλγους να ανησυχούν μάλιστα την ελληνική ομάδα 1-2 φορές με κάποιες οργανωμένες αντεπιθέσεις.

Ο Αλμέιδα δεν έκανε κάποια αλλαγή με το ξεκίνημα του Β΄ μέρους, όμως η ΑΕΚ δεν είχε σε καμία περίπτωση το νεύρο που είχε στο πρώτο 45λεπτο.  Έτσι το πρώτο 15λεπτο κύλησε «ξεκούραστα» για τους Βέλγους οι οποίοι στις λίγες καλές εμπνεύσεις της ΑΕΚ στο διάστημα αυτό είχαν τον «αδιαπέραστο» Αλντερβάιρελντ που «σκούπιζε» σχεδόν τα πάντα στην περιοχή τους.

Στο 61′ μάλιστα χάθηκε η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς (ως εκείνη τη στιγμή) και δεν ήταν για την ΑΕΚ. Η άμυνα της οποίας κοιμήθηκε συνολικά,  ευτυχώς όμως ο Μούγια δεν έκανε «τσαφ» προ κενής εστίας από το 1,5 μέτρο!

Το «καμπανάκι» όμως δεν το έλαβε η ΑΕΚ που όσο κυλούσε η ώρα γινόταν και πιο υποτονική μπροστά. Ετσι οι Βέλγοι που δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση διάθεση να «καθίσουν» στο 0-0, βγήκαν εκείνη στην επίθεση κι έκαναν τη ζημιά. Τι κι αν είχαν χάσει λόγω τραυματισμού τον «κέρβερο» Αλντερβάιρελντ από τα μετόπισθεν.

Στο 73′ «έφτιαξαν» ένα γκολ παρόμοιο με εκείνο  που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία. Για την ακρίβεια η Ενωση πλήρωσε μια τραγική αντίδραση του Ρότα. Από πλάγιο, με τον Κερκ που είχε περάσει ως αλλαγή να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Λίγο νωρίτερα ο Αλμέιδα είχε κάνει τις πρώτες (αργοπορημένες είναι η αλήθεια) κινήσεις του από τον πάγκο. Αραούχο και Ελίασον αντί των Τσούμπερ και Άμραμπατ, όμως το γκολ που πέτυχε λίγο πριν τα… χασομέρια ο πρώτος δυστυχώς δεν ήταν αρκετό.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ βγήκε όλη μπροστά για το 2-2 που χάριζε ζωή μέσω παράτασης, όμως και αυτο το έκανε το έκανε τόσο απρόσεκτα… Άφησε όλη την «πλάτη» της ακάλυπτη κι έτσι δέχθηκε και το δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση φάρμάκι… (90+4′ Μπαλικουσια).

Σκόρερ: 90′ Αραούχο – 73′ Κερκ, 90+4′ Μπαλίκουισα

Διαιτητής: Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80΄ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80΄ Πισάρο), Άμραμπατ (69΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80΄ Μάνταλος), Πινέδα, Τσούμπερ (70΄ Αραούχο), Πόνσε

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Βάινς, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ (65΄ λ.τρ. Βαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Κεϊτά, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα (90+7΄ Οντρέικα), Εκέλενκαμπ (66΄ Κερκ), Μούγια, Γιάνσεν (83΄ Γιουσούφ).

Κώστας Παπαδόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ποιος είναι ο Γκαστόν Ερνάντες που όλο ακούγεται για τον Ολυμπιακό

Ποιος είναι ο Γκαστόν Ερνάντες που όλο ακούγεται για τον Ολυμπιακό

Έντονο ενδιαφέρον για τον Γκαστόν έχει δείξει και η Ατλέτικο Μινέιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη νέα ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των νοκ άουτ του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι φοβήθηκε ο Ρονάλντο

Τι φοβήθηκε ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανησυχεί για τον ρόλο της Αλ Νασρ στη Saudi Pro League και φοβάται ότι μένει πίσω στον τίτλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Ρονάλντο το… πήρε αλλιώς με τους Σαουδάραβες

O Ρονάλντο το… πήρε αλλιώς με τους Σαουδάραβες

Ο Ρονάλντο απουσίασε από το πρόσφατο παιχνίδι της Αλ Νασρ με την Αλ Ριάντ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7

Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7

Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δύο αλλάγες στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Δύο αλλάγες στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Οι αλλαγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο της δυνατότητας που παρέχει η UEFA για περιορισμένες διορθώσεις στη λίστα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν ξέχασε τον στόπερ που τον δυσκόλεψε πολύ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν ξέχασε τον στόπερ που τον δυσκόλεψε πολύ

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026, γεγονός που τον καθιστά ελκυστική λύση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δίνει ο Ολυμπιακός 12 εκατ. για Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο

Δίνει ο Ολυμπιακός 12 εκατ. για Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μεταξύ των συλλόγων που κατέθεσαν προσφορά στα 12 εκατ. ευρώ για τον παίκτη που είναι από τους καλύτερους στη Βραζιλία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα για Μπενίτεθ. Τον κράζει ανοιχτά!

Ποδόσφαιρο