Sportime

Μάγος απο τη Γκάνα είπε ότι θα σταματήσει τον Χάρι Κέιν και μετά ήρθε το 0-0 με την Αγγλία

Πριν από το Αγγλία - Γκάνα, ο Nana Kwaku Bonsam είπε ότι θα «δουλέψει» πάνω στον Χάρι Κέιν. Μετά το 0-0, το παράξενο story έγινε θέμα στο Μουντιάλ.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Μάγος της Γκάνας είπε ότι θα σταματήσει τον Κέιν
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Χάρι Κέιν έμεινε μακριά από το γκολ στο 0-0 της Αγγλίας με την Γκάνα και ένα παράξενο story από την Αφρική πήρε ζωή μετά το τελευταίο σφύριγμα: ο γνωστός Γκανέζος witch doctor Nana Kwaku Bonsam είχε προειδοποιήσει πριν από το παιχνίδι ότι «δουλεύει» πάνω στον αρχηγό της Αγγλίας.

Ο ισχυρισμός του δεν μπορεί φυσικά να αντιμετωπιστεί ως αγωνιστική εξήγηση. Το ποδόσφαιρο κρίθηκε στο γήπεδο, εκεί όπου η Γκάνα αμύνθηκε χαμηλά, έκλεισε τους χώρους και κράτησε την Αγγλία χωρίς γκολ. Όμως το timing έκανε την ιστορία να κυκλοφορήσει γρήγορα στα social media.

Πριν από το ματς, ο Bonsam είχε πει ότι ξέρει τι χρειάζεται για να σταματήσει τον Κέιν και ότι δεν μιλά για σοβαρό τραυματισμό, αλλά για κάτι αρκετό ώστε να βοηθήσει τη χώρα του. Λίγες ώρες αργότερα, ο επιθετικός της Αγγλίας δυσκολεύτηκε να μπει στο παιχνίδι, βρήκε ελάχιστους καθαρούς χώρους και στην πιο μεγάλη του στιγμή έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η Γκάνα έκανε τη «δουλειά» της στο γήπεδο

Πίσω από το μεταφυσικό αφήγημα υπάρχει μια πολύ πιο απλή ποδοσφαιρική εξήγηση. Η Γκάνα έστησε ένα συμπαγές αμυντικό πλάνο, έκλεισε τον άξονα και ανάγκασε την Αγγλία να ψάχνει λύσεις από τα πλάγια.

Ο Κέιν χρειάζεται χώρους, σωστή τροφοδότηση και κίνηση γύρω του για να γίνει πραγματικά απειλητικός. Η Γκάνα του τα στέρησε. Δεν άφησε πολλές κάθετες πάσες να περάσουν, κράτησε κοντά τις γραμμές της και όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε περισσότερη αυτοπεποίθηση από το 0-0.

Η Αγγλία είχε την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν βρήκε ρυθμό στην τελική ενέργεια. Ο Κέιν είχε μία καθαρή ευκαιρία προς το τέλος, όμως δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε γκολ. Αυτό ήταν αρκετό για να δώσει τροφή σε όσους ήθελαν να συνδέσουν το αποτέλεσμα με την προειδοποίηση του Γκανέζου μάγου.

Σύμπτωση, ποδόσφαιρο ή το πιο παράξενο story του Μουντιάλ;

Ο Nana Kwaku Bonsam δεν εμφανίζεται πρώτη φορά σε τέτοια ιστορία. Έχει γίνει γνωστός διεθνώς και στο παρελθόν για ισχυρισμούς που αφορούσαν ποδοσφαιριστές σε μεγάλα τουρνουά, κάτι που εξηγεί γιατί η δήλωσή του για τον Κέιν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα.

Η ουσία, πάντως, παραμένει αγωνιστική. Η Γκάνα πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι, η Αγγλία έμεινε σε δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο τουρνουά με προβληματική εικόνα στο δεύτερο ματς ομίλου και ο Κέιν έφυγε χωρίς γκολ από μια βραδιά που θα μπορούσε να είχε τελειώσει διαφορετικά.

Το Μουντιάλ ζει και από τέτοιες ιστορίες. Άλλες φορές είναι καθαρό ποδόσφαιρο, άλλες φορές είναι παράδοση, δεισιδαιμονία και social media. Στην περίπτωση του Αγγλία - Γκάνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η άμυνα της Γκάνας έκανε τη δουλειά της. Όλα τα υπόλοιπα θα μείνουν στο κομμάτι του μύθου.

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime VIRAL

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα