Μακάμπι στην Κύπρο: Το ματς με τη Ρεάλ θα ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Η πρώτη δοκιμή πριν έρθουν οι δύο «αιώνιοι»
Η Μακάμπι θα δώσει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στις 22 Οκτωβρίου, το πρώτο μεγάλο τεστ της στη Λεμεσό. Και αυτό το παιχνίδι ενδιαφέρει άμεσα και τους φίλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που περιμένουν τις δικές τους επισκέψεις στην Κύπρο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 1.500 εισιτήρια που θα διατεθούν στην κυπριακή αγορά, ενώ περίπου 3.000 θέσεις προορίζονται για φίλους της Μακάμπι που θα ταξιδεύουν από το Ισραήλ. Παράλληλα, για τους φιλοξενούμενους υπάρχουν μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για πολύ μικρό αριθμό εισιτηρίων, της τάξης των 100-150.
Η Ρεάλ προηγείται, ο Ολυμπιακός ακολουθεί
Στο Μακάμπι–Ρεάλ θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά όλο το σχέδιο: Κάρτα Φιλάθλου, είσοδοι στο γήπεδο, έλεγχοι, μετακινήσεις και διαχωρισμός των φιλάθλων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, το ίδιο μοντέλο δύσκολα θα αλλάξει σημαντικά μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, όταν η Μακάμπι θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.
Αν προκύψουν προβλήματα, όμως, οι κυπριακές αρχές θα έχουν χρόνο να κάνουν αλλαγές. Και αυτές μπορεί να αφορούν από τον τρόπο διάθεσης των 1.500 εισιτηρίων μέχρι τον αριθμό των φιλάθλων που θα μπορούν να μπουν ως υποστηρικτές της φιλοξενούμενης ομάδας.
Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Λεμεσό αρκετά αργότερα, στις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα έχουν προηγηθεί αρκετά παιχνίδια της Μακάμπι στην Κύπρο και θα υπάρχει πολύ πιο καθαρή εικόνα για το πώς λειτουργεί η διαδικασία.
Γι’ αυτό και όσοι σκέφτονται ταξίδι από την Ελλάδα δεν πρέπει ακόμη να θεωρούν δεδομένο ότι τα 1.500 εισιτήρια της κυπριακής αγοράς θα είναι διαθέσιμα με τον ίδιο τρόπο και στα παιχνίδια με τους δύο «αιώνιους». Το πρώτο ασφαλές δείγμα θα έρθει στις 22 Οκτωβρίου.
