Sportime

Ματίας Αλμέιδα: Από το 6-0 στο 2-0 και το απόλυτο μπλοκάρισμα - Χωρίς νίκη από τον Απρίλιο

Η αποχή του Αλμέιδα από τις νίκες ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Διονύσης Αντωνέλλος 2 λεπτά ανάγνωσης
Ματίας Αλμέιδα: Από το 6-0 στο 2-0 και το απόλυτο μπλοκάρισμα - Χωρίς νίκη από τον Απρίλιο
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η τελευταία νίκη του Ματίας Αλμέιδα ως προπονητή καταγράφηκε στις 2 Απριλίου 2025, όταν η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 επί του Ολυμπιακού στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια νίκη με έντονο ψυχικό φορτίο, καθώς είχε προηγηθεί το εφιαλτικό 6-0 στο «Καραϊσκάκης». Ήταν μια απάντηση χαρακτήρα από τους «κιτρινόμαυρους», αλλά όχι αρκετή για πρόκριση ή για να αποτρέψει την καθοδική πορεία που ακολούθησε.

Μετά τη ρεβάνς - ανακούφιση, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους επόμενους αγώνες της. Το φινάλε της σεζόν τη βρήκε δίχως τίτλους και με ερωτήματα γύρω από τη διαχείριση κρίσεων. Ο Αλμέιδα αποχώρησε και βρέθηκε στη Σεβίλλη, με στόχο ένα νέο ξεκίνημα στην Ισπανία. Προς το παρόν όμως, τα προβλήματα τον ακολουθούν.

Στα πρώτα του φιλικά ως τεχνικός των Ανδαλουσιάνων, η Σεβίλλη ηττήθηκε 3-1 από τη Μπέρμιγχαμ Σίτι (ομάδα της Championship) και έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Σάντερλαντ, δείχνοντας ξανά σημάδια νευρικότητας, έλλειψης ισορροπίας και ατομικών λαθών. Ο ίδιος ο Αλμέιδα, μιλώντας στο SevillaFC+, παραδέχθηκε πως η ομάδα του σέρνει ψυχολογικά βαρίδια των τελευταίων ετών και υποφέρει από «κατάσταση μπλοκαρίσματος».

Η αποχή του Αλμέιδα από τις νίκες ξεπερνά τους τρεις μήνες και κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ενισχύει την πίεση προς τον Αργεντινό, ο οποίος ακόμη ψάχνει τον ρυθμό του στο νέο περιβάλλον.

Με τη Σεβίλλη σε φάση ανασυγκρότησης και τη La Liga να πλησιάζει, ο Αλμέιδα οφείλει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ράφα Μιρ που δεν υπολογίζει ο Αλμέιδα στη Σεβίλλη είναι επιθετικός που κάνει για την ΑΕΚ;

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα