Το πανάκριβο ρολόι που φόρεσε ο Μέσι στο Grand Prix του Μαϊάμι
Στο Miami Grand Prix, ο Λιονέλ Μέσι εντυπωσίασε με το σπάνιο Rolex Daytona Rainbow, ένα συλλεκτικό ρολόι με χρυσό, ζαφείρια και διαμάντια, αξίας που αγγίζει το εκατομμύριο δολάρια.
Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στο Miami Grand Prix και πάνω στον καρπό του υπήρχε ένα ρολόι που δύσκολα περνά απαρατήρητο. Φορούσε ένα Rolex Cosmograph Daytona Rainbow, ένα από τα πιο σπάνια και πιο ακριβά Daytona που κυκλοφορούν στην αγορά των συλλεκτών.
Δεν είναι ένα απλό Rolex με λίγες πέτρες για λάμψη. Είναι μοντέλο από τη λεγόμενη off catalog κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι δεν το βρίσκει κανείς κανονικά στη βιτρίνα και δεν αγοράζεται εύκολα ακόμη κι αν υπάρχουν τα χρήματα. Συνήθως τέτοια κομμάτια δίνονται σε πολύ λίγους πελάτες της εταιρείας.
Το ρολόι του Μέσι έχει κάσα 40 χιλιοστών από 18 καρατίων Everose gold, το ροζ χρυσό της Rolex. Γύρω από την στεφάνη υπάρχουν 36 κομμένα ζαφείρια σε χρώματα ουράνιου τόξου. Δεν μπαίνουν τυχαία. Η σειρά των χρωμάτων πρέπει να βγαίνει ομαλά από πέτρα σε πέτρα.
Η υπερβολή συνεχίζεται και στην κάσα. Στα πλαϊνά και γύρω από την κορώνα υπάρχουν 56 διαμάντια. Στο καντράν υπάρχουν επίσης πέτρες που δίνουν στο ρολόι την εικόνα κοσμήματος και όχι απλώς εργαλείου χρονομέτρησης.
Η τιμή του δεν είναι σταθερή, γιατί τέτοια ρολόγια δεν πωλούνται σαν απλά προϊόντα με μία καθαρή ταμπέλα. Στη δευτερογενή αγορά, δηλαδή εκεί όπου πωλούνται συλλεκτικά ρολόγια από ιδιώτες και dealers, η αξία του μπορεί να φτάσει σε επίπεδα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και σε ορισμένες εκτιμήσεις να πλησιάσει ή να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Μέσι δεν διάλεξε ένα ρολόι κραυγαλέο μόνο λόγω τιμής. Το Daytona Rainbow έχει γίνει σύμβολο στους κύκλους των συλλεκτών επειδή συνδυάζει χρυσό, σπάνιες πέτρες και ένα από τα πιο γνωστά σπορ σχέδια της Rolex. Είναι ρολόι που φαίνεται πολυτελές από μακριά, αλλά η πραγματική του αξία φαίνεται στις λεπτομέρειες.
Η εμφάνιση στο Μαϊάμι ταίριαξε και με το σκηνικό. Formula 1, VIP χώροι, κάμερες, σταρ και ο Μέσι να κυκλοφορεί με ένα ρολόι που μοιάζει περισσότερο με ιδιωτική συλλογή παρά με καθημερινό αξεσουάρ.
Ο Αργεντινός έχει φορέσει και άλλα σπάνια Rolex στο παρελθόν, όμως το Rainbow Daytona είναι από εκείνα που τραβούν αμέσως το βλέμμα. Όχι επειδή είναι απλώς ακριβό. Επειδή είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που δεν θέλουν μόνο να βλέπουν την ώρα, αλλά να δείχνουν πως έχουν πρόσβαση σε κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε να παραγγείλουν.
