Μουντιάλ - Αργεντινή: Υποδοχή πρωταθλητών στην Εσεΐσα παρά την ήττα (video)
Χιλιάδες φίλαθλοι αποθέωσαν την Αργεντινή μετά τον τελικό
Η Αργεντινή δεν επέστρεψε στο Μπουένος Άιρες με το τρόπαιο, αλλά η υποδοχή που επιφύλαξαν οι φίλαθλοι στην εθνική ομάδα θύμισε γιορτή πρωταθλητών. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου Εσεΐσα και κατά μήκος της διαδρομής προς το προπονητικό κέντρο της ομοσπονδίας, για να ευχαριστήσουν τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι.
Η αποστολή έφτασε το απόγευμα της 20ής Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ήττα με 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ 2026. Στην πίστα υπήρχε κόκκινο χαλί, η μπάντα των Γρεναδιέρων έπαιξε το «Muchachos» και μια τεράστια επιγραφή «Gracias» μετέφερε το μήνυμα μιας χώρας που έβαλε την υπερηφάνεια πάνω από την απογοήτευση.
Οι εικόνες έγιναν ακόμη πιο δυνατές όταν οι ποδοσφαιριστές ανέβηκαν στο ανοιχτό μέρος του λεωφορείου. Χαιρέτησαν τον κόσμο, χειροκρότησαν και πέταξαν φανέλες, ενώ γύρω τους κυμάτιζαν σημαίες και ακούγονταν ασταμάτητα συνθήματα. Δεν είχε οργανωθεί επίσημη παρέλαση, όμως η αυθόρμητη παρουσία των οπαδών μετέτρεψε τη σύντομη μετακίνηση σε μια θερμή δημόσια αγκαλιά.
Ο Λιονέλ Μέσι και αρκετοί ακόμη διεθνείς δεν ταξίδεψαν με την αποστολή, καθώς κατευθύνθηκαν απευθείας στις ομάδες ή στις οικογένειές τους. Η απουσία του αρχηγού, πάντως, δεν μείωσε τη δύναμη της στιγμής. Οι φίλαθλοι τίμησαν μια ομάδα που έφτασε ξανά μέχρι τον τελικό και έδειξαν γιατί η σχέση της Αργεντινής με το ποδόσφαιρο δεν εξαρτάται μόνο από τη νίκη. Στην Εσεΐσα, η ήττα έμεινε για λίγο πίσω και κυριάρχησε η αναγνώριση για την προσπάθεια όλων τους.
