Ντάνι Όλμο: Ήρθε η ώρα για το δεύτερο αστέρι – Το Νο10, ο Γιαμάλ και το όνειρο της Ισπανίας
Ο Ντάνι Όλμο έδειξε πίστη στην Ισπανία, μίλησε για τον Λαμίν Γιαμάλ και εξήγησε γιατί θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να κυνηγήσει το δεύτερο αστέρι.
Ο Ντάνι Όλμο μίλησε στο Diario AS για την Ισπανία, τον ρόλο του στην ομάδα, τον Λαμίν Γιαμάλ και το βάρος που έχει πλέον η προσπάθεια για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε την πίστη του στη «ρόχα». Όταν ρωτήθηκε αν είναι η στιγμή για τη δεύτερη αστέρι της Ισπανίας, απάντησε καθαρά ότι η ομάδα έχει την ποιότητα, αλλά και το ανθρώπινο δέσιμο που χρειάζεται για να κυνηγήσει τον μεγάλο στόχο.
Η φράση του δεν ήταν υπερβολή ενθουσιασμού. Ο Όλμο στάθηκε στο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, στη σχέση των παικτών μεταξύ τους και στην εμπειρία που έχει ήδη χτίσει αυτή η γενιά, μετά την κατάκτηση του Euro και του Nations League.
Ο ρόλος του Όλμο και η σχέση με τον Γιαμάλ
Ο Όλμο μίλησε και για το πώς διαβάζει το παιχνίδι όταν βρίσκεται εκτός ενδεκάδας. Εξήγησε ότι παρατηρεί τους ελεύθερους χώρους, τις κινήσεις της ομάδας με και χωρίς την μπάλα και τα σημεία στα οποία μπορεί να μπει για να δώσει λύσεις.
Για τον Λαμίν Γιαμάλ, ο Όλμο ήταν ξεκάθαρος. Τον χαρακτήρισε παίκτη κορυφαίου επιπέδου και τόνισε ότι οι δυο τους πολλές φορές δεν χρειάζεται να μιλήσουν πολύ για να συνεννοηθούν μέσα στο γήπεδο. Ξέρει πότε πρέπει να πλησιάσει για να του δώσει στήριγμα και πότε πρέπει να απομακρυνθεί για να του αφήσει χώρο στο ένας εναντίον ενός.
Ο Όλμο ρωτήθηκε και για το Νο10 της Ισπανίας, το οποίο φορά ο ίδιος. Η απάντησή του ήταν απλή: δεν του το έχει ζητήσει κανείς, του αρέσει ο αριθμός και θεωρεί ότι τον έχει κερδίσει, αφού τον φόρεσε και στην πορεία που έφερε την Ισπανία στην κορυφή της Ευρώπης.
Η επιστροφή στην Μπαρτσελόνα και το νέο ξεκίνημα
Ο Ισπανός άσος γύρισε και στη δική του διαδρομή. Θυμήθηκε την απόφαση να φύγει από την Μπαρτσελόνα στα 16 του για να χτίσει την καριέρα του μακριά από την άνεση του γνώριμου περιβάλλοντος. Παραδέχθηκε ότι εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη, αλλά τον έκανε πιο δυνατό.
Σήμερα δεν βλέπει την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα ως κλείσιμο κύκλου. Τη βλέπει ως αρχή νέου κύκλου, με στόχο τίτλους με τον σύλλογο και με την εθνική ομάδα. Ο ίδιος λέει ότι παραμένει το ίδιο παιδί με τα ίδια όνειρα, αλλά με περισσότερη εμπειρία.
