Ο Άρης που στερείται στελέχωσης αλλά βρήκε τον Κλέιτον Ντιαντί κάπου στην Αφρική και ο Ολυμπιακός των άπειρων στελεχών και σκάουτερ που τα ακούμπησε για να φέρει τον Γουίλιαν.
Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Αλλά το απλό είναι και το πιο δύσκολο. Ο Άρης κέρδισε εύκολα τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι η τελευταία. Δεν συγκρίνονται τα δύο «μεγέθη». Ούτε θα μπορέσουν να συγκριθούν ποτέ.
Το πως έφτασε ο Άρης στην εύκολη νίκη κόντρα στους ερυθρόλευκους έχει αναλυθεί. Ο Άρης ήταν καλός. Θέλετε πολύ καλός; Ας είναι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, τραγικός. Καμία διαιτησία δεν επηρέασε το παιχνίδι ή διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Το τελικό 2-1, αν αδικεί κάποιον, αυτός είναι ο Άρης που θα μπορούσε να είχε βάλει και τρίτο και τέταρτο γκολ.
Από το 1-0 φάνηκε πως θα κυλήσει το βράδυ. Ο Ντιαντί ταλαιπωρεί τον Ορτέγκα, ασίστ στον Μανού και καλώς τα παιδιά.
Ο Ντιαντί, ένας 17χρονος Σενεγαλέζος που ενδεχομένως να έμαθε ποδόσφαιρο… ξυπόλητος, προσωπική επιλογή και ανακάλυψη του Καρυπίδη, ο οποίος έδωσε ένα ποσό για να τον αποκτήσει, αλλά υπέγραψε έναν ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο που ίσως να είναι μικρότερο και από το ετήσιο εισόδημα του φύλακα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη!
Ο θρασύς πιτσιρικάς που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, που χαμογελάει ακόμα και όταν δεν του βγαίνει μια ντρίμπλα, ή ένα τελείωμα, ήρθε στον Άρη, όχι επειδή είδε φως και μπήκε, αλλά επειδή κάποιος έψαξε και τον βρήκε. Και την απόσβεση την έχει κάνει. Αυτό που δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι πόσες προτάσεις θα απορρίψει για την αφεντιά του, ο Άρης.
Την ώρα που ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει μια μεταγραφή αεροδρομίου. Τον Γουίλιαν. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα, κάνοντας μια οικονομική υπέρβαση που δύσκολα θα δούμε παρόμοια στο άμεσο μέλλον. Με καριέρα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, 70 συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας, ο Γουίλιαν πείστηκε να έρθει στον Ολυμπιακό, έναντι 5 εκ. ευρώ τον χρόνο.
Τον Ντιαντί δεν τον ξέραμε, αλλά τον είδαμε. Τον Γουίλιαν τον ξέραμε, αλλά ακόμα δεν τον έχουμε δει.
Στο Άρης – Ολυμπιακός κέρδισε ο… πολύ καλύτερος. Και όχι ο «ότι πληρώνεις, παίρνεις».