Ο Φαν’τ Σχιπ δίνει δικαιώματα με τις απουσίες Βλαχοδήμου και Κίτσιου…

Χωρίς να υπάρχει (προφανής) λόγος, ο Φαν’τα Σχιπ πάει να χαλάσει τις καλές εντυπώσεις

Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Χωρίς να υπάρχει (προφανής) λόγος, ο Φαν’τα Σχιπ πάει να χαλάσει τις καλές εντυπώσεις.

Εβδομάδα Εθνικής Ελλάδας και Nations League αυτή που διανύουμε. Η χώρα μας έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Αμφότερες εκτός έδρας. Κόντρα στη Σλοβενία την Πέμπτη (21:45) και απέναντι στο Κόσοβο την Κυριακή (21:45). Οι κλήσεις του Φαν’τ Σχιπ προξένησαν απορίες.

Δεν μιλάμε για φιλικά, δεν μιλάμε για παιχνίδια που μπορούν να χαρακτηριστούν βατά. Ίσα ίσα ενδεχομένως να καθορίσουν με το ξεκίνημα το που θα καταλήξει η Ελλάδα στον όμιλο. Αυτές είναι οι ομάδες με τις οποίες θα κονταροχτυπηθούμε για την 1η θέση.

Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει πως ο Ολλανδός τεχνικός κέρδισε το στοίχημα. Χωρίς ανοιχτή κόντρα, χωρίς να επιδιώκει να είναι ο σταρ της ομάδας, κατάφερε να φέρει… υγεία στα αποδυτήρια. Κατάφερε να κάνει την Ελλάδα να κερδίζει χωρίς να έχει στη διάθεσή του τα πρωτοκλασάτα ονόματα. Καλώς ή κακώς η μαγιά είναι καλύτερη χωρίς τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μήτρογλου. Μακροπρόθεσμα βέβαια, ένας προπονητής οφείλει να βρει τον τρόπο να εντάξει εκ νέου τους big stars. Μέσα στο job description είναι κι αυτό. Αυτή η συζήτηση όμως δεν είναι της παρούσης.

Δείτε αναλυτικά όλες τις κλήσεις για τα μας με Σλοβενία και Κόσοβο 

Κατόρθωσε επίσης να κλείσει στόματα (ακόμα και τα δικά μας), τα οποία στην αρχή ήταν μαγκωμένα (sic) στο άκουσμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από την αφεντιά του.

Η Ελλάδα έχτισε ένα μικρό σερί που είχε (τόσο πολύ) ανάγκη. Τελείωσε τα προκριματικά του Euro με τρεις διαδοχικές νίκες. Πήρε πίσω κομμάτι της χαμένης της αξιοπρέπειας. Έπεισε πως βαδίζει σε ένα ορθό μονοπάτι.

Ένα από τα προβλήματα στη μετά Σάντος εποχή ήταν ο τρόπος που γίνονταν οι κλήσεις. Το κακό ξεκίνησε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά συνεχίστηκε (κι όλα δείχνουν πως συνεχίζεται) μέχρι και σήμερα. Ο Φαν’τ Σχιπ κατόρθωσε με κόπο να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου στην Ελλάδα ως κανονικός προπονητής και πάει να χαλάσει την εικόνα του με αποφάσεις που δύσκολα μπορούν να ερμηνευτούν.

Πρώτη και κύρια. Εκτός αποστολής ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Τι να συζητήσουμε, τι να πούμε, τι να σχολιάσουμε. Ο βασικός τερματοφύλακας της Μπενφίκα. Ο γκολκίπερ που γίνεται συζήτηση μεταγραφής σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα και της Πρέμιερ Λιγκ. Ο παίκτης τον οποίο οι «αετοί» κοστολογούν +20 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει δύο πρώτης κλάσης τερματοφύλακες. Μπάρκας και Βλαχοδήμος. Το… casting οφείλει να ξεκινάει πίσω από αυτό το δίδυμο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κουβέντα και πίσω από αυτή τη δυάδα. Με την ίδια ευκολία που κλήθηκε ο Διούσης –πολλώ δε ο Πασχαλάκης, μπορούσε να κληθεί ο Ανέστης για παράδειγμα. Εξαιρετική σεζόν και Κύπελλο στη Σουηδία με την Γκέτεμποργκ.

Απορία αποτελεί επίσης πως κλήθηκε ο Ρότα και όχι ο Κίτσιου. Η Ελλάδα καιρό τώρα ψάχνει ένα back up πίσω από τον Μπακάκη. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ανκαραγκουτσού έκανε καλή σεζόν και πάνω από όλα γεμάτη σεζόν στην Τουρκία. Ήταν στις κλήσεις για τα φιλικά του Μαρτίου που ακυρώθηκαν λόγω πανδημίας. Τι έγινε και τον προσπέρασε κάποιος; Ο Ρότα έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις αρχές Μαρτίου, καθότι η Ολλανδία σταμάτησε τα πάντα στον κορονοϊό και δεν επανήλθε ποτέ στην αγωνιστική δράση.

Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να λέει «γιατί αυτόν και όχι τον άλλον;». Το νόημα της συζήτησης δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αυτά καθαυτά. Πόσο διαφορά θα κάνει αν παίξει ας πούμε ο Μπάρκας βασικός και στα δύο παιχνίδια ή ο Μπακάκης αντίστοιχα. Καμία. Η όλη συζήτηση είναι να μην αρχίσει ξανά η Εθνική Ελλάδας να γίνεται αντικείμενο εσωστρέφειας και διχασμού. Να δοθεί ένα σαφές μήνυμα αξιοκρατίας σε όλους τους εν δυνάμει διεθνείς ποδοσφαιριστές. Να μην ακούγεται «κιχ». Δυστυχώς, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε δικαιώματα…

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολιάζει τη μεταγραφή Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Exit mobile version