Ο Καρπετόπουλος χτύπησε καμπανάκι για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού
Ο Αντώνης Καρπετόπουλος στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης απέναντι στην Κηφισιά, στον Πόμπο που δεν περιορίστηκε και στην τριάδα των χαφ που τον προβλημάτισε.
Ο Αντώνης Καρπετόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον Ολυμπιακό, παρά τη νίκη με 3-2 απέναντι στην Κηφισιά. Μιλώντας στην εκπομπή SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE του MEGA, στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης και κυρίως στα προβλήματα της μεσαίας γραμμής.
Ο γνωστός δημοσιογράφος περιέγραψε μια ομάδα που ήταν «ασυγκέντρωτη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού χωρίς προσανατολισμό». Θεωρεί μάλιστα ότι το εντυπωσιακό 5-0 επί της Καλαμάτας ενδεχομένως δημιούργησε την εντύπωση πως όλα τα αγωνιστικά προβλήματα είχαν λυθεί.
Αναγνώρισε ότι η Κηφισιά είναι καλή ομάδα, με αξιόλογες εμφανίσεις απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός δεν την αντιμετώπισε όπως έπρεπε.
Ο Πόμπο και το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή
Ο Καρπετόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στον Πόμπο της Κηφισιάς, τον οποίο χαρακτήρισε καλύτερο χαφ του πρωταθλήματος. Όπως εξήγησε, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να περιορίσει τη δράση του.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Σαγκάλ και στα προβλήματα που δημιούργησε στην ερυθρόλευκη άμυνα. Για τον ίδιο, αυτά ήταν σημάδια ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν διαβάσει σωστά τον αντίπαλο.
Η σημαντικότερη παρατήρησή του αφορούσε την τριάδα Πουέρτα, Φρόιλερ και Τσικίνιο. Υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πάντα την ίδια σύνθεση στα χαφ, χωρίς να υπολογίζει τα χαρακτηριστικά της αντίπαλης ομάδας.
Ειδικά για τον Τσικίνιο, επισήμανε ότι αναγκαζόταν να κατεβαίνει πολύ χαμηλά για να πάρει την μπάλα, αντί να βρίσκεται πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
Δεν παρέλειψε, πάντως, τα θετικά. Αναγνώρισε τη βελτίωση στις στατικές φάσεις, τη σημασία του γκολ του Μάριους από κόρνερ και την καθοριστική παρουσία του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος χάρισε τη νίκη στο 90+5'. Αξίζει επίσης ότι ο Φρόιλερ, παρά την κριτική για τη λειτουργία των χαφ, έδωσε την τελική πάσα στο νικητήριο γκολ.
Ο Καρπετόπουλος θύμισε ότι ανάλογα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και στο Αγρίνιο, αλλά η νίκη με 2-0 τα είχε αφήσει σε δεύτερη μοίρα.
Ο Ολυμπιακός μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες, όμως ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι η εικόνα με την Κηφισιά πρέπει να προβληματίσει τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ. Ακολουθούν η Ρεν στις 4 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 8 Νοεμβρίου, δύο παιχνίδια στα οποία η λειτουργία της μεσαίας γραμμής θα δοκιμαστεί ξανά.
