ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός ξόρκισε κόντρα στη Αστον Βίλα το φάντασμα της Γουλβς

Τα 4 κοινά σημεία που είχαν οι αναμετρήσεις με τους «χωριάτες» και τους «λύκους» και που ο Ολυμπιακός βίωσε από την... καλή αυτή τη φορά
Ο Ολυμπιακός ξόρκισε κόντρα στη Αστον Βίλα το φάντασμα της Γουλβς

Ο Ολυμπιακός απέχει 90 αγωνιστικά λεπτά από την παρουσία του στον τελικό του UEFA Europa Conference League. Κάτι που το αξίζει.

Απέναντι στην Άστον Βίλα, ο Μεντιλίμπαρ έκανε ρόμπα όλες τις αρχές του ποδοσφαίρου με το περίσσιο θάρρος του. Μαζί και οι παίκτες του, οι οποίοι έκαναν ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Προφανώς και η πρόκριση στον τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας δεν έχει κλειδώσει, μιας και κόντρα σε αγγλική ομάδα οι πρόωροι πανηγυρισμοί απαγορεύονται ρητά.

Αλλά εδώ μπορείτε να διαβάσετε πως η ομάδα του Πειραιά τρέλανε την Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μην υπάρξει ειδική αναφορά για μερικές παράπλευρες ιστορίες που είναι καλό να μνημονεύονται. Γενικώς, η ομάδα του Πειραιά, από τότε που εντατικοποίησε τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις, δηλαδή από τα 90s κι έπειτα, πάντοτε πλήρωνε κάτι στην Ευρώπη.

Διαιτητικές αποφάσεις; Ατομικά λάθη; Γκαντεμιά; Αφέλεια; Όλα τα παραπάνω τα έχει βιώσει στο πετσί του ο μέσος φίλαθλος και θυμάται, αν ερωτηθεί, να απαντήσει με την παραμικρή λεπτομέρεια, πότε και που οι Πειραιώτες πλήρωσαν εξωγενείς παράγοντες, παρά την καλή τους προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα, είτε νίκη, είτε πρόκριση.

Το ματς με την Άστον Βίλα, έφερε στο νου μια πολύ συγκεκριμένη μονομαχία του πρόσφατου παρελθόντος, εκείνη κόντρα στη Γουλβς εν μέσω πανδημίας.

Στην ουσία, ο Ολυμπιακός ξόρκισε το φάντασμα των «λύκων» ανεξαρτήτου έκβασης του δεύτερου ημιτελικού.

Το γιατί θα το αναλύσουμε στις επόμενες γραμμές παραθέτοντας τέσσερις παρόμοιες συνθήκες που σίγουρα ξυπνήσουν το συναίσθημα της ταύτισης.

Ολυμπιακός: Το οφ-σάιντ του Καμαρά, η γκέλα του Μπουχαλάκη, το πέναλτι του Αλέν

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από το πρώτο ματς της Γουλβς με τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2020. Εκεί που ο Σεμέδο αντίκρισε κόκκινη και παρόλα αυτά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τότε προηγήθηκε με τον Καμαρά.

  • Το αχρείαστο φάουλ και η γκέλα στο σουτ του Νέτο από τον Μπουχαλάκη έφεραν το 1-1, το οποίο αύξησε τις πιθανότητες της Γουλβς για πρόκριση.
  • Στον επαναληπτικό, λάθος και πέναλτι του Αλέν, Ραούλ Χιμένες εύστοχος και 1-0 η ομάδα του Εσπίριτου Σάντο.
  • Λίγο αργότερα, γκολ του Καμαρά, οφ-σάιντ για ένα… δάχτυλο μετά από εξέταση VAR.
  • Τέλος, σ’αυτά τα δύο ματς, οι διαιτητές, Τουρπέν και Μαρτσίνιακ είχαν μια αβανταδόρικη αντιμετώπιση προς τη Γουλβς, προσφέροντάς τους κάποια έξτρα σφυρίγματα.

Τι συνέβη λοιπόν σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά;

  • Λανθασμένη τοποθέτηση της άμυνας στο γκολ του Γουότκινς και στο 2-2 ο Τζολάκης δεν έκλεισε την κλειστή του γωνία στο 2-2
  • Πέναλτι από Κάρμο, γλιτώνοντας την κίτρινη γενικώς στο ματς, άστοχος ο Ντόουγκλας Λουίζ και παρέμεινε το 2-4
  • Το 0-1 ακυρώθηκε εκ πρώτης, αλλά η φτέρνα του Κας κάλυπτε τον Ελ Κααμπί και γι’αυτό μέτρησε σωστά! Το κερδισμένο πέναλτι του Ρέτσου, επίσης έκρινε σημαντικά τη νίκη.
  • Τέλος, ο Γκουίντα ήταν ίσως ο πιο δίκαιος – χωρίς να ευνοήσει σε κανένα σημείο – διαιτητής που έχει παίξει ποτέ τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη με μια χειρουργικά πενηνταρίσια προσέγγιση

Τέσσερα σημεία που δείχνουν ότι η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν καταδικάστηκε από μικρές λεπτομέρειες και τελικώς πήρε αυτό που άξιζε, καθαρά και ξάστερα. Βίωσε δηλαδή τα γεγονότα από την καλή αυτή τη φορά. Κι ας άργησε πολλά, μα πολλά χρόνια να συμβεί αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός ξόρκισε κόντρα στη Αστον Βίλα το φάντασμα της Γουλβς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.