Ο Τιερί Ανρί δεν διαφώνησε απλώς με την κόκκινη του Κουμπαρσί αλλά με τον τρόπο που διαβάστηκε όλη η φάση
Ο Τιερί Ανρί σχολίασε τη φάση του Πάου Κουμπαρσί με την Ατλέτικο, εξηγώντας γιατί θεωρεί πως τα κριτήρια του DOGSO δεν οδηγούσαν ξεκάθαρα σε κόκκινη κάρτα.
Ο Τιερί Ανρί δεν στάθηκε απλώς στη διαιτησία. Πήγε πιο συγκεκριμένα στη φάση του Πάου Κουμπαρσί με την Ατλέτικο Μαδρίτης και είπε πως δεν έβγαινε τόσο εύκολα κόκκινη μόνο επειδή ήταν ο τελευταίος παίκτης. Όπως το είδε ο ίδιος, η μπάλα δεν ήταν απόλυτα υπό έλεγχο, η γωνία δεν ευνοούσε καθαρά τον επιθετικό και η απόσταση από την εστία άφηνε περιθώριο αμφιβολίας για το αν μιλάμε όντως για σίγουρο γκολ.
Ο κανονισμός της IFAB για το DOGSO, το σταμάτημα δηλαδή μιας ξεκάθαρης ευκαιρίας για γκολ, δεν κοιτά μόνο αν ο παίκτης φεύγει μόνος. Μετρά μαζί τέσσερα πράγματα, πόσο κοντά είναι η φάση στο τέρμα, προς τα πού πηγαίνει, αν ο επιθετικός μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και αν υπάρχουν κοντά άλλοι αμυντικοί. Πάνω σε αυτά στηρίχθηκε και ο Ανρί όταν είπε πως η σωστή απόφαση για εκείνον ήταν κίτρινη και όχι κόκκινη.
Η φάση γύρισε το βράδυ της Μπαρτσελόνα μέσα σε λίγα λεπτά. Ο διαιτητής έδειξε πρώτα κίτρινη, μετά πήγε στο VAR και λίγο πριν από το ημίχρονο απέβαλε τον Κουμπαρσί για το φάουλ στον Τζουλιάνο Σιμεόνε. Σχεδόν αμέσως ο Χουλιάν Άλβαρες έστειλε την εκτέλεση στα δίχτυα και η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος ήρθε και το 0 2 από τον Αλεξάντερ Σέρλοτ, σκορ που έδωσε στην ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε μεγάλο προβάδισμα για τη ρεβάνς.
