Ο Τούχελ ξεκαθάρισε γιατί έφυγαν Σάκα και Ράις από την Αγγλία
Ο Τόμας Τούχελ ξεκαθάρισε ότι οι Σάκα και Ράις επέστρεψαν από την Αγγλία για προληπτικούς λόγους, ενώ πιο ήπια δείχνει η εικόνα για τον Νόνι Μαντουέκε.
Ο Τόμας Τούχελ έδωσε ξεκάθαρη εξήγηση για τον Μπουκαγιό Σάκα και τον Ντέκλαν Ράις. Όπως είπε, και οι δύο ήθελαν να παίξουν, αλλά η Αγγλία δεν ήθελε να πάρει ρίσκο. Υπήρχε ενόχληση και φόβος ότι το πρόβλημα μπορούσε να χειροτερέψει. Με αυτή την τοποθέτηση προσπάθησε να κλείσει αμέσως κάθε συζήτηση γύρω από την επιστροφή τους στην Άρσεναλ. Το μήνυμα ήταν ότι η απόφαση πάρθηκε για λόγους προστασίας και όχι επειδή το θέμα δεν ήταν σοβαρό.
Για τον Νόνι Μαντουέκε η εικόνα ήταν λίγο διαφορετική. Ο Τούχελ είπε ότι οι εξετάσεις έδειξαν καλύτερα πράγματα από όσα φοβήθηκαν στην αρχή. Παρ' όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης θα μείνει έξω για μερικές ημέρες. Άρα δεν πρόκειται για κάτι πολύ βαρύ, αλλά ούτε και για θέμα που περνά αμέσως.
Η υπόθεση πήρε έκταση μέσα στη διακοπή των εθνικών. Μετά το 1 1 με την Ουρουγουάη στο Γουέμπλεϊ, η Αγγλία έχασε οκτώ παίκτες πριν από το φιλικό με την Ιαπωνία. Ανάμεσά τους ήταν και οι τρεις παίκτες της Άρσεναλ. Ο Σάκα και ο Ράις είχαν επιστρέψει κανονικά στην αποστολή, αλλά ένιωσαν ενοχλήσεις στην προπόνηση του Σαββάτου και στάλθηκαν πίσω για ιατρικό έλεγχο. Ο Μαντουέκε είχε ήδη αποχωρήσει μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο ματς με την Ουρουγουάη.
Αυτό δένει και με τη γενικότερη εικόνα στην Άρσεναλ. Το Reuters σημείωσε ότι οι παίκτες που γύρισαν στο κλαμπ μέσα σε αυτή τη διακοπή έφτασαν σε διψήφιο αριθμό. Δεν μιλάμε λοιπόν για μεμονωμένο θέμα, αλλά για μια ομάδα που μπαίνει στο πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν με συνεχείς επιστροφές και ανοιχτά ζητήματα φυσικής κατάστασης.
Η ουσία είναι σαφής. Η Άρσεναλ πήρε πίσω τρεις παίκτες από την Αγγλία. Για τους Σάκα και Ράις η απόφαση ήταν καθαρά προληπτική. Για τον Μαντουέκε υπάρχει πιο ήπια εικόνα, αλλά όχι πλήρης καθαρότητα. Τώρα το βάρος πέφτει στο πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν κανονικά.
