ΟΦΗ

Σίμος: «Ίσως αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός λόγω Τσιλιανίδη»

Έναν από τους καλύτερους παίκτες του έχασε ο ΟΦΗ κυρίως για την επόμενη σεζόν και αυτό τον αναγκάζει να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Ο τραυματισμός του Κοσμά Τσιλιανίδη ενδέχεται να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό των Κρητικών. Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Σίμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρεπόρτερ της ομάδας. Ο 42χρονος μίλησε επίσης για τους στόχους...
Σίμος: «Ίσως αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός λόγω Τσιλιανίδη»

Έναν από τους καλύτερους παίκτες του έχασε ο ΟΦΗ κυρίως για την επόμενη σεζόν και αυτό τον αναγκάζει να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Ο τραυματισμός του Κοσμά Τσιλιανίδη ενδέχεται να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό των Κρητικών.

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Σίμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρεπόρτερ της ομάδας. Ο 42χρονος μίλησε επίσης για τους στόχους της ομάδας του στη συνέχεια, την επιστροφή στην Ευρώπη και τον Σεμέντο.

Αναλυτικά ο Σίμος μίλησε:

Για την περίοδο της καραντίνας και πώς οι παίκτες έμειναν σε εγρήγορση: «Την περίοδο που πέρασε οι γυμναστές μας είχαν δουλειά στέλνοντας στους παίκτες προγράμματα. Κάνανε πολλές συναντήσεις για να κάνουμε αξιολογήσεις της χρονιάς που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού και και όταν επιστρέψουμε στο γήπεδο να χαράξουμε νέους στόχους. Ήταν μια δύσκολη περίοδο, όμως τώρα είμαστε σε μια νέα ημέρα. Οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι από τη διακοπή, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι για την επιστροφή. Όλοι μετά τον κορωνοϊό αναθεωρήσαμε και εκτιμήσαμε πράγματα».

Για την επανέναρξη των πλέι οφ και το στόχο του ΟΦΗ: «Το κίνητρο δεν αλλάζει. Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα μπούμε με τον ίδιο στόχο. Τελειώνοντας από τα πλέι οφ θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που είναι το Europa League και το επόμενο πρωτάθλημα».

Για την προετοιμασία του καλοκαιριού: «Για να πάρουμε αποφάσεις θα πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα και πότε θα αρχίσει η επόμενη. Εμείς έχουμε πλάνα για διαφορετικές περιπτώσεις. Πάντως, περισσότερες πιθανότητες είναι να μείνουμε στην Κρήτη».

Για τον τραυματισμό του Τσιλιανίδη: «Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος αυτή που περάσαμε. Το μυαλό θέλει να κάνει άλλα πράγματα που το σώμα δεν είναι έτοιμο. Αυτή η δοκιμασία για τον Κοσμά όπως και για τον Φελίπε θα είναι μια δοκιμασία γιατί ξέρω ότι ο Κοσμάς είναι δυνατός και θα τον βγάλει πιο δυνατό και θα επιστρέψει πιο δυνατός στα γήπεδα. Η ομάδα είναι μαζί του και για να πάρουμε την θετική πλευρά στα μέσα της χρονιάς θα έχουμε δύο εσωτερικές μεταγραφές. Οι παίκτες πρέπει να είναι υγιής. Δυστυχώς είχαμε και ένα σοβαρό τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή μας και του ευχόμαστε γρήγορα περαστικά. Είναι δύσκολο και γι αυτό πρώτο μας μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών».

Για το αν αλλάξει ο σχεδιασμός των μεταγραφών μετά τον τραυματισμό του Τσιλιανίδη: «Μπορεί να αλλάξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός λόγω του τραυματισμού του Κοσμά. Για το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι από 30/6 και μετά θα είναι στην ομάδα μας ο Ουές. Μακάρι να τον είχαμε και πιο νωρίς. Για τις μεταγραφές ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι και οτιδήποτε υπάρχει θα ανακοινώνεται από το γραφείο Τύπου».

Για την πρόταση του ΟΦΗ για 20% του κόσμου: «Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων και αν δούμε τα πράγματα με καθαρή ματιά, η χώρα μας πέρασε την δύσκολη πανδημία με πολύ καλό βαθμό. Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι παίρνοντας την επόμενη ημέρα για την πρόταση που έγινε θα πρέπει να την δουν με μεγάλη σοβαρότητα, αφού παντού πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Είναι μια πρόκληση και να ξεκινήσουμε και εμείς με κόσμο τα γήπεδα που θα έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν μπορούμε να το φανταστούμε».

Για την εικόνα του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων στα πλέι οφ μετά από το μεγάλο διάστημα αποχής: «Η συναισθηματική σταθερότητα και η ισορροπία είναι κυρίαρχο στοιχείο που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την σταθερότητα και τώρα με την επιστροφή. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όμως σιγά σιγά θα το βρούμε. Πρέπει να χαρούμε το κάθε ματς, να διεκδικήσουμε το κάθε παιχνίδι, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο για να βλέπει ο κόσμος, αφού έχουμε λόγους να δώσουμε χαρά μέσα από το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία.

Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε 20 ποδοσφαιριστές στον πάγκο, να έχουμε 5 αλλαγές. Μπορούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση και να μην έχουμε επιβαρύνσεις, να αποφεύγουμε την πιθανότητα τραυματισμών. Να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους ποδοσφαιριστές για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Δεν θέλουμε να υπάρχει φόβος στην ομάδα. Δεν θέλουμε το φόβο, θέλουμε την πίστη. Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να βγούμε μέσα από αυτή την διαδικασία τεχνικά, τακτικά και σωματικά με υγεία, ώστε η χρονιά να αρχίσει πολύ καλύτερα για εμάς. Υπάρχουν προβληματισμοί βλέποντας την Γερμανία όμως νομίζω θα τα καταφέρουμε. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια που έρχονται θέλουμε να επενδύσουμε πάνω στον τρόπο που παίζαμε».

Για τον Λισάντρο Σεμέντο και τις σκέψεις εφόσον αποχωρήσει: «Ένας από τους στόχους μας είναι οι ποδοσφαιριστές μας να παίρνουν αξία. Είμαστε χαρούμενοι για τον Σεμέντο και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάθε παίκτη μας θα είναι χαρά μας. Τα επόμενα χρόνια πρέπει να κάνουμε πωλήσεις που θα φέρνουν χρήματα στην ομάδα και θα κάνει το κλαμπ μεγαλύτερο. Για εμάς είναι χαρά αν κάποιος παίκτης φύγει για να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, σε υψηλότερο επίπεδο».

Για την επιστροφή του ΟΦΗ στην Ευρώπη: «Είμαστε χαρούμενοι που στην πρώτη χρονιά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη. Από τον ΟΦΗ έχουν περάσει τεράστιοι άνθρωποι και φυσικά ένας τεράστιος προπονητής που έχει δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Παίρνουμε χαρά από αυτό. Είναι τρομερό συναίσθημα να συνεργάζεσαι με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Γινόμαστε καλύτεροι. Στόχος όλων μας είναι ο σύλλογος κάθε μέρα να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος».

Για το αν έχει πάρει πράγματα από προπονητές που είχε ως παίκτης: «Ναι έχω πάρει. Πάνω από όλα είχα την τύχη να έχω αξιόλογους προπονητές. Είχα προπονητές Έλληνες και έχω πάρει πολλά στοιχεία και στο ποδόσφαιρο και σε ό,τι αφορά αξίες και αρχές. Είμαι τυχερός που είχα τέτοιους προπονητές. Ο Τσινός με έχει βάλει στην οικογένεια του ΟΦΗ, τον είχα προπονητή στον Άγιο Νικόλαο. Από τον κάθε προπονητή πήρα πράγματα. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να το διαβάζουμε το ποδόσφαιρο για να το μεταφέρουμε τους παίκτες μας για να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Υπάρχει η σταθερότητα στον ΟΦΗ για να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Εφέτος στόχος με τους παίκτες ήταν να γίνουμε η έκπληξη του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά. Ο στόχος δεν θα αλλάξει. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όπου μέσα σε αυτό θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για τον Ουές και τα χαρακτηριστικά που έκαναν την ομάδα να ασχοληθεί: «Τον Ουές τον γνωρίζαμε πολύ καλά από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Έκανε μια καλή σεζόν πέρυσι με τον Πλατανιά. Τον είδαν οι άνθρωποι της ομάδας και στα μεταξύ μας παιχνίδια πέρυσι στα μπαράζ. Είναι σε καλή ηλικία, έχει επιθετικά χαρακτηριστικά σαν μπακ. Είναι γεννημένος το ’98 και θέλουμε να τον βάλουμε στο γκρουπ. Μέσα από δουλειά να εξελιχθεί και να βοηθήσει την ομάδα και τον εαυτό του».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Θεοδοσουλάκης του ΟΦΗ τραβά βλέμματα: Έριξε δίχτυα το MLS;

Ο Θεοδοσουλάκης του ΟΦΗ τραβά βλέμματα: Έριξε δίχτυα το MLS;

Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Θεοδοσουλάκη του ΟΦΗ από ομάδα του MLS...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός 3-0:  Ένα 45λεπτο υπόθεση!

ΟΦΗ – Πανσερραϊκός 3-0: Ένα 45λεπτο υπόθεση!

Μέσα σε ένα ημίχρονο «καθάρισε» ο ΟΦΗ κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: ΟΦΗ- Πανσερραϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ- Πανσερραϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ και Πανσερραϊκός κοντράρονται στη Super League, σε ματς με βαθμολογικό βάρος και απαιτήσεις εκατέρωθεν.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Κλαίνε τα λεφτά τους στον ΟΦΗ!

Κλαίνε τα λεφτά τους στον ΟΦΗ!

Άρχισαν να μετανιώνουν στον ΟΦΗ για την ακριβότερη μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Οι 9 της Καϊράτ και οι Τσικίνιο, Ποντένσε…

Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Οι 9 της Καϊράτ και οι Τσικίνιο, Ποντένσε…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να δώσει χρόνο με τον ΟΦΗ στους παίκτες που θα ξεκινήσει με την Καϊράτ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Μπιανκόν και Στρεφέτσα στην ενδεκάδα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Μπιανκόν και Στρεφέτσα στην ενδεκάδα του Μεντιλίμπαρ

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Σε δύσκολη θέση ο Κόντης, σε άλλα ματς θα κριθεί όμως

Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Σε δύσκολη θέση ο Κόντης, σε άλλα ματς θα κριθεί όμως

Δεν έχει το ξεκίνημα που θα περίμενε στον ΟΦΗ ο Χρήστος Κόντης, αλλά σε άλλα παιχνίδια θα κριθεί…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λιγότερα από 800 εισιτήρια για το Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Οδεύει ξανά σε sold out το Καραϊσκάκη

Λιγότερα από 800 εισιτήρια για το Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Οδεύει ξανά σε sold out το Καραϊσκάκη

Λιγότερα από 800 εισιτήρια έχουν μείνει για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να οδεύει ολοταχώς προς ένα ακόμη sold out.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός – ΟΦΗ κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός – ΟΦΗ κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

O Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ένα ματς που πρέπει να κυνηγήσει ο ΟΦΗ ως το τέλος.

Μεταδόσεις