ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι κουβέντες που δεν βγάζουν νόημα – Παίρνει όλο το ρίσκο πάνω του

Η συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς δείχνει πως ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού παίρνει όλο την ευθύνη πάνω του. Τι δεν βγάζει (απόλυτο) νόημα από όσα είπε

Ολυμπιακός: Η συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς δείχνει πως ο Πορτογάλος παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του. Τι δεν βγάζει (πολύ) νόημα από όσα είπε
Ολυμπιακός: Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι κουβέντες που δεν βγάζουν νόημα – Παίρνει όλο το ρίσκο πάνω του
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Σίγουρος ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να νιώθει. Στη συνέντευξη που παραχώρησε σε «ΦΩΣ» και «Πρωταθλητή» στο τέλος της προετοιμασίας στην Αυστρία έδειξε απόλυτα σίγουρος για όσα κάνει. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκαθάρισε πως όλα όσα συμβαίνουν φέρουν την υπογραφή του, άρα παίρνει και το όποιο ρίσκο. Επιπρόσθετα, σε ορισμένα άλλα πράγματα τα λόγια του δεν βγάζουν νόημα.

Έχει ενδιαφέρον πως οι δύο αθλητικές εφημερίδες που καταπιάνονται με θέματα του Ολυμπιακού προσέγγισαν τη συνέντευξη. Διαφορετικά, αλλά και… παρόμοια. Ο φιλοκυβερνητικός Πρωταθλητής τιτλοφορείται με το «Ξέρω τι κάνω». Με άλλα λόγια, στο κάδρο μπαίνει ξεκάθαρα πως οι όποιες αποφάσεις είναι 110% του προπονητή. Αρέσει δεν αρέσει. Κοινώς, τον ενδυναμώνει, αλλά κρατάει και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αποστάσεις κρατάει και το «ΦΩΣ» βαδίζοντας, επί της ουσίας, στον ίδιο δρόμο. Αυτόν της ανάλυσης των όσων είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το «πίσω από τις λέξεις» είναι που έχει την αξία του και φυσικά το ότι ακόμα υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση τριών παικτών. Τα όσα ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαιώνουν τρεις βασικές γραμμές που έχουμε υιοθετήσει στο Sportime.

Αρχικώς πως τα θέματα Κώστας Φορτούνης και Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι 100% δικές του επιλογές. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια που θα έχουν οι δυο τους στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος στο πόσο θα λείψει κι αν ο διάδοχος που θα έρθει καλύψει το κενό του παίκτη που θυμόμαστε. Ο δεύτερος αν μπορεί να προσφέρει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Διότι, στον Άρη, ναι μεν είχε θετική παρουσία, όχι όμως πως έκανε και τη διαφορά.

Δευτερευόντως στο πρόβλημα που υπάρχει στη δημιουργία με έναν παίκτη που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για τον Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήρθε στα μισά της περυσινής σεζόν. Η προετοιμασία ήταν κομβικό σημείο για τον ίδιο. Μέχρι στιγμής, ο Μαρτίνς δεν δείχνει να τον υπολογίζει στους παίκτες της πρώτης γραμμής.

Τέλος, τα mandates που έχουν δοθεί για αριστερό μπακ με υπαρκτή πρόταση στον Λόου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο κομμάτι του τερματοφύλακα δεν ανέφερε κάτι. Ας το κρατήσουμε αυτό. Όπως και το γεγονός πως στις κουβέντες του για αριστερό μπακ αναφέρεται σε βασικό παίκτη.

Τα περίεργα του Μαρτίνς

Το ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μπορεί να παίξει και στα άκρα. Προπονητής δεν είναι κανένας από όσους αναλύουμε και γράφουμε. Ο νεοφερμένος Καμαρά ωστόσο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένας επιθετικός που «σπάει» την μπάλα και δημιουργεί χώρο και προϋποθέσεις. Ο παίκτης θυμίζει τον Ιντέγε. Μπορεί να παίξει στην άκρη; Όχι! Ζωηρές είναι και οι ενστάσεις για το κατά πόσον μπορεί να παίξει και μόνος του στην κορυφή, όπως ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Αλλά οκ, για την οικονομία της συζήτησης, ας πούμε ότι μπορεί.

Ο Ζίνκερναγκελ έχει έρθει εδώ ως «δεκάρι» μας ενημέρωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Αγκιμπού είναι 8άρι, αλλά παίζει και 10. Ο Ολυμπιακός όμως θέλει οπωσδήποτε την απόκτηση του Σκάρπα. Ο Δανός μπορεί να παίξει και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Και να παίξει όμως, σημαίνει πως θα συγκλίνει. Άρα μαζί με τον Σκάρπα μάλλον δεν θα είναι απλό να συνυπάρξουν. Σε ένα σχήμα με δύο φορ, βεβαίως!

Ολυμπιακός: Το κεφάλαιο Αγκιμπού…

Σε αυτό σημείο κολλάει και το ότι ο Αγκιμπού Καμαρά φέτος θα παίξει περισσότερο στο «8». Στο 4-2-3-1 αυτή είναι μια πολύ ρισκαδόρικη εκπομπή. Για παράδειγμα, σε ένα σχήμα με Εμβιλά, Αγκιμπού, Σκάρπα ή Ζίνκερναγκελ, με την μπάλα στα πόδια ο Ολυμπιακός θα είναι μια χαρά επιθετικά. Στην αναχαίτιση της κόντρα επίθεσης; Σε θέση άμυνας και πίεσης; Στο να υπάρχουν κορμιά μπροστά από την τετράδα της άμυνας;

Ο Αγκιμπού έχει πολλά θετικά στοιχεία, αποτελεί ακριβό περιουσιακό στοιχείο, αλλά σε υψηλό επίπεδο στο «8» μπορεί να παίξει μόνο σε σχήμα 4-3-3. Με εξάρι πίσω του κι ένα ακόμα οκτάρι (Κούντε ή Μαντί) δίπλα του. Σε μια τέτοια διάταξη, εξάλλου, έκανε σπουδαία εμφάνιση. Στην Τουρκία, κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

ΥΓ. Προτροπή. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη κάνοντας τον κόπο να αγοράσετε τις εφημερίδες που είχαν απεσταλμένους στην Αυστρία. Αυτοί κόπιασαν γι’ αυτή, όχι από το διαδίκτυο.

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Οι σίγουροι για την ενδεκάδα με την Μακάμπι

Ένας σκασμός λεφτά «παρκαρισμένα» στο Ρέντη – Φορτούνης, Βρουσάι, Πεπέ, Λαλά, Ονιεκούρου – Ποιο το μέλλον τους; 

Ο Πίτερς είναι σεσημασμένος σκόρερ – Γι’ αυτό τον παίρνει ο Ολυμπιακός

Survivor: Για ποιο λόγο εκνευρίστηκε ο Λιανός;

Exit mobile version