Μικρά, αρκετά και μονόπλευρα τα λάθη που έκανε ο Γερμανός διαιτητής Σλάγκερ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Σοβαρό λάθος ή «έγκλημα» δεν έκανε ο Γερμανός αλλά το μάτι στους γηπεδούχους το έκλεισε στο ντέρμπι!
Καταρχήν για τις δύο φάσεις που έγινε κουβέντα μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-3) , δεν υπάρχει ούτε κόκκινη στον Ναβάρο στην αρχή της αναμέτρησης, ούτε πέναλτι στον Παλάσιος στο δεύτερο ημίχρονο. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι κανονισμοί.
Στο μαρκάρισμα του Ναβάρο στον Ρούμπεν, αμφότεροι προσπαθούν να παίξουν τη μπάλα. Κατοχή δεν έχει κανείς. Ο Ναβάρο ούτε οπτική για τον αντίπαλο. Το ερώτημα ποιος έπαιξε πρώτος τη μπάλα, υφίσταται, αλλά τίθεται άλλο ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί για να μας δείξει το χρώμα της κάρτας. Ποιος έχει την ευθύνη της επαφής!
Και στη συγκεκριμένη φάση, η επαφή προκαλείται επειδή και οι δύο ποδοσφαιριστές προσπαθούν να ελέγξουν/παίξουν την μπάλα. Ο Ναβάρο προσπαθεί να παίξει τη μπάλα, σηκωνει το πόδι του, ο Ρούμπεν την βρίσκει πρώτος, παίρνοντας παράλληλα και το ρίσκο να προκληθεί η επαφή. Κίτρινη κάρτα, μέχρι να διαφοροποιηθεί ο κανονισμός και να γίνει play on.
Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, πατάει το πόδι του στο χόρταρι και η κατεύθυνση του Παλάσιος είναι εκείνη που ουσιαστικά προκαλεί την ανατροπή. Σωστά δεν καταλογίστηκε τίποτα. Σωστά πέρασε γρήγορα και ο έλεγχος από τον VAR.
Και στις δύο επιμαχες φάσεις, δεν υπάρχει additional movement για να προκύψει παραβατικότητα στα δύο μαρκαρίσματα.
Tα λάθη του ρέφερι ήταν άλλα. Ο Ιωαννίδης έφαγε πολύ «ξύλο» και κέρδισε ελάχιστα φάουλ. Ο Παναθηναϊκός γενικά δεν παίρνει τίποτα (ούτε στο χέρι του Ναβάρο) μέχρι να γίνει το 1-3 στο παιχνίδι. Ο ρέφερι έπαιξε έδρα, έδωσε όλα τα σπόρια στους γηπεδούχους, αλλά μεγάλο λάθος δεν «χρεώνεται».
Ούτε η ΚΕΔ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη με την απόδοση του.