ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε»

Ο Πέδρο Μαρτίνς επισήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν θα πάψει στιγμή να διεκδικεί το ελληνικό Πρωτάθλημα.
Μαρτίνς: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε»

Ο Ολυμπιακός πήρε την κατάλληλη… βιταμίνη κόντρα στη Μίλαν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο στην Ελλάδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, παράλληλα, επισήμανε πως η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα παραπέρα στο Europa League!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στα κανάλια Novasports:

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι σας χαρακτηρίζουν «στρατηγό» στον ελληνικό Τύπο και παίκτες όπως ο Φορτούνης σας αποθεώνουν;

«Πιστεύω πώς τα πράγματα πρέπει να τα παίρνεις φυσιολογικά. Είναι ιστορική επιτυχία αυτή με τη Μίλαν. Έχω ένα γκρουπ παικτών που πίστευαν στην ομάδα και δουλεύουν καθημερινά. Ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν και ότι θα τα κατάφερναν. Αυτήν τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και προσηλωμένοι στο στόχο για το Πρωτάθλημα και για το Europa League. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που πετύχαμε, αλλά έχουμε προσδοκίες για κάτι περισσότερο. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχάσουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας. Έχουμε μακρύ δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν. Έναν δρόμο κουραστικό και δύσκολο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να βελτιωνόμαστε. Είμαστε ικανοποιημένοι με όλα όσα έχουν συμβεί, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας για να τους πετύχουμε».

Ένας άνθρωπος που σας εμπιστεύεται πολύ και σας στηρίζει είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ποια είναι η σχέση σας και ποια η σημασία του να βρίσκεται στον πάγκο;

«Θέλω να σας εξηγήσω πώς γνωριστήκαμε. Με επισκέφθηκε σε έναν τελικό Κυπέλλου στην Πορτογαλία και με πλησίασε, κάνοντάς μου την πρώτη πρόταση για τον Ολυμπιακό. Από τότε ξεκίνησε μία φιλία. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικές συζητήσεις, ταιριάζουμε στις ιδέες. Ο Κριστιάν είναι επαγγελματίας και έχει δείξει τόσα χρόνια πόσο πιστός είναι στις αρχές του και τα πιστεύω του. Συζητήσαμε και είδαμε ότι συμμεριζόμαστε κοινές αξίες και αρχές. Συζητήσαμε και με τον κ. Μαρινάκη στη συνέχεια. Είδαμε ότι και οι τρεις είχαμε κοινό στόχο για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Συμφωνούμε πολύ στον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε. Αυτό που πρέπει να πω, είναι ότι η παρουσία του Κριστιάν είναι σημαντική και δίνει τα πάντα για την ομάδα. Έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία και φιλία, που επαγγελματικά με βοηθάει πολύ. Όλοι μαζί με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε κοινή βάση».

“Εξυπνάδα χωρίς φιλοδοξία είναι ένα πουλί χωρίς φτερά”. Είναι μία φράση του Σαλβαδόρ Νταλί. Τη χρησιμοποιήσατε γιατί βλέπετε εξυπνάδα στους ποδοσφαιριστές σας;

«Αναφέρομαι στην εξυπνάδα που απαιτεί να αντιμετωπίσεις τακτικά μία τεράστια ομάδα όπως η Μίλαν. Έπρεπε να είμαστε έξυπνοι για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολο να την κερδίσεις, πόσο μάλλον όταν πρέπει να την κερδίσεις με 2-0 ή 3-1. Όταν έρχεται η Μίλαν στο γήπεδό σου, ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό να σου βάλει γκολ γιατί έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οπότε εμείς έπρεπε να έχουμε τη φιλοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έπρεπε να έχουμε πίστη και εξυπνάδα. Η ομάδα αυτή έχει αποδείξει ότι έχει εξυπνάδα και αντιμετωπίζει καταστάσεις μέσα στον αγώνα. Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για να διαχειριστείς τακτικά ένα τέτοιο παιχνίδι και φιλόδοξος για να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Όταν, λοιπόν, δέχεσαι το γκολ από τη Μίλαν, εκείνη τη στιγμή είναι δύσκολο να ισορροπήσεις τις σκέψεις σου. Εκεί πρέπει να σκεφτείς ότι πρέπει να βάλεις γρήγορα γκολ. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό μέσα στο μυαλό σου, όμως οι παίκτες το έκαναν, πήραμε μεγάλο ρίσκο γιατί έπρεπε να ανοιχτούμε και να βγούμε μπροστά, αλλά είχαμε την εξυπνάδα να το διαχειριστούμε αυτό».

Μέρος αυτής της εξυπνάδας ήταν η παρουσία του Τοροσίδη στην κορυφή της επίθεσης και οι διαγώνιες κινήσεις του Ποντένσε, αλλά και η αλλαγή των θέσεων σε Φορτούνη και Γκερέρο;

«Όλα αυτά που είπατε, ήταν μέρος της στρατηγικής μας. Υπάρχουν αγώνες που επιβάλλεται να κάνεις τέτοια πράγματα. Τα είχαμε δουλέψει πολύ. Το πιο σημαντικό ήταν η αλλαγή ρόλων σε Φορτούνη και Γκερέρο. Η Μίλαν ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε τον Γκερέρο ως επιθετικό. Προσπαθήσαμε να την μπερδέψουμε γιατί εκεί πιστεύαμε ότι ήταν το αδύναμο σημείο της. Να τραβήξουμε, δηλαδή, πιο πίσω την επίθεσή μας και να την μπερδέψουμε. Επίσης, η κίνηση με τον Τοροσίδη ήταν επιτυχημένη, όπως φυσικά και η αλλαγή ρόλων σε Φορτούνη και Γκερέρο. Ο “Τόρο” δεν είναι παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, όμως, όταν πρέπει να παίξει, πρέπει να τον βάλουμε. Είναι ψύχραιμος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ξέρουμε ότι με την εμπειρία του μπορούσε να διαχειριστεί αυτό που γινόταν και το στόχο που είχαμε. Επίσης, είχαμε στερέψει από τις επιλογές και με τα όπλα που είχαμε, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ο Τοροσίδης με την εμπειρία του και την ψυχραιμία του έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Είναι εκπληκτικό να κάνουμε τέτοια ποδοσφαιρική ανάλυση γιατί στην Πορτογαλία δεν κάναμε τέτοια ανάλυση».

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει τους «τελικούς» του στην Ευρώπη χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο, τον Χασάν, και τον Μάνο, που δεν είναι δηλωμένος. Ο Ναουέλ ήταν, επίσης, τραυματίας. Έπρεπε, όμως, να βάλετε τρία γκολ στη Μίλαν και τα βάλατε…

«Όλη την ώρα μιλάμε για την έλλειψη επιτυχίας στην εκτέλεση, όμως, αν δείτε τα γκολ που έχουμε βάλει στην Ευρώπη, είναι εκπληκτικά. Είναι πολύ καλή η επίθεση στην Ευρώπη και αυτό δείχνει ότι έχουμε την ποιότητα και την επιτυχία στην επίθεση. Στο Πρωτάθλημα δεν συμβαίνει, όμως, για διάφορους λόγους. Η διαφορά μας είναι 8 βαθμοί, αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε. Η εικόνα της επίθεσης στην Ελλάδα θα αλλάξει. Θα επιμείνουμε τόσο πολύ στο να είμαστε στο τέλος εμείς οι πρωταθλητές. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε».

Είναι τόσο δύσκολο το επόμενο ματς όταν έχει ξοδευτεί τόση πολύ ενέργεια στο προηγούμενο ματς. Μπροστά σας έχετε τη Λαμία, μία ομάδα που είναι δυσκολοκατάβλητη.

«Υπάρχει κούραση από το παιχνίδι με τη Μίλαν. Όμως, έχουμε πάρει μία δυνατή βιταμίνη μετά αυτήν την επιτυχία. Παρόλο που είμαστε κουρασμένοι, έχουμε γίνει πιο δυνατοί. Υπάρχουν παίκτες που δεν θα βρίσκονται σε καλές συνθήκες αγωνιστικής ετοιμότητας. Έχουμε την ποιότητα στο ρόστερ να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε γραμμή. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όμως, εμείς θα παίξουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Θα έχουμε παίκτες κουρασμένους και ξεκούραστους, που θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη».

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Μαρτίνς: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το κυνηγάμε»».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Άλλη άποψη ο Αντώνης Καρπετόπουλος – Ας αφήσουν τον Ελ Κααμπί να εκτελεί πέναλτι…

Άλλη άποψη ο Αντώνης Καρπετόπουλος – Ας αφήσουν τον Ελ Κααμπί να εκτελεί πέναλτι…

Να μην σταματήσει ο Ολυμπιακός να έχει τον Ελ Κααμπί ως κύριο εκτελεστή στα πέναλτι που κερδίζει πρότεινε ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Δεν πήρε θέση η Λαμπαδαρίου για το πέναλτι του Ολυμπιακού (vid)

Δεν πήρε θέση η Λαμπαδαρίου για το πέναλτι του Ολυμπιακού (vid)

Απέφυγε η Ελένη Λαμπαδαρίου να πει αν είναι ή όχι πέναλτι αυτό που κέρδισε ο Ολυμπιακός στον Βόλο. Περιγραφή της φάσης απλά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Υπονοούμενα στον ΣΚΑΪ για τον Πανσερραϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό από Ζαγοράκη και Φύσσα

Υπονοούμενα στον ΣΚΑΪ για τον Πανσερραϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό από Ζαγοράκη και Φύσσα

Απορίες εξέφρασαν στον ΣΚΑΪ για τη στάση του Πανσερραϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό Τάκης Φύσσας και Θοδωρλης Ζαγοράκης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Καθαρό το πέναλτι του Ολυμπιακού, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο διαιτητής

Ηλίας Σπάθας : Καθαρό το πέναλτι του Ολυμπιακού, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο διαιτητής

Παρατηρήσεις έκανε ο Ηλίας Σπάθας στον διαιτητή Κατσικογιάννη για το ότι χρειάστηκε τον VAR για να δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καυτή ατάκα ο Αντώνης Πανούτσος για τα πέναλτι του Ελ Κααμπί (βίντεο)

Καυτή ατάκα ο Αντώνης Πανούτσος για τα πέναλτι του Ελ Κααμπί (βίντεο)

Το είπε και ο Αντώνης Πανούτσος για τον Ολυμπιακό και τα πέναλτι που χάνει ο Ελ Κααμπί και τη λύση θα πρέπει να βρει ο Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ξανά ο Κώστας Νικολακόπουλος για τα πέναλτι του Ελ Κααμπί

Ξανά ο Κώστας Νικολακόπουλος για τα πέναλτι του Ελ Κααμπί

Έχασε κι άλλο πέναλτι ο Ελ Κααμπί και δεν το άφησε ασχολίαστο ξανά ο Κώστας Νικολακόπουλος στο σχόλιό του για τον Ολυμπιακό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Έμεινε με το στόμα ανοιχτό ο Μεντιλίμπαρ με τον κόσμο του Ολυμπιακού

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Έμεινε με το στόμα ανοιχτό ο Μεντιλίμπαρ με τον κόσμο του Ολυμπιακού

«Από την Αθήνα, τον Πειραιά, απ' όπου και να ήρθε (σ.σ. ο κόσμος) τον ευχαριστούμε πολύ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Έλληνες του εξωτερικού: Γιώργος Μασούρας: Αυτό περιμένει ο Ολυμπιακός

Γιώργος Μασούρας: Αυτό περιμένει ο Ολυμπιακός

Ακόμα καλύτερα περιμένει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην Μπόχουμ ο Γιώργος Μασούρας για να κερδίσουν άπαντες από τον δανεισμό.

Έλληνες του εξωτερικού
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Τι συνέβη με Τσικίνιο – Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Τι συνέβη με Τσικίνιο – Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό

Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Λουίς Πάλμα : Τι άρεσε και τι δεν άρεσε στον Μεντιλίμπαρ στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα

Λουίς Πάλμα : Τι άρεσε και τι δεν άρεσε στον Μεντιλίμπαρ στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα

Έκανε το ντεμπούτο του ο Λουίς Πάλμα ως βασικός στον Ολυμπιακό και ο Μεντιλίμπαρ είχε παρατηρήσεις, αλλά και μπράβο να μπει.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: 0-4 και τον κοψοχόλιασε ο Τσικίνιο

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: 0-4 και τον κοψοχόλιασε ο Τσικίνιο

Κόπηκε το... αίμα των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Τέταρτο χαμένο πέναλτι για τον Ελ Κααμπί!

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Τέταρτο χαμένο πέναλτι για τον Ελ Κααμπί!

Ο Μαροκινός δεν είναι εκτελεστής πέναλτι και το έχουν καταλάβει πλέον όλοι εκτός από τον Μεντιλίμπαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Την έκανε τελικά την έκπληξη ο Μεντιλίμπαρ

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Την έκανε τελικά την έκπληξη ο Μεντιλίμπαρ

Ποιον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα και ποιους άφησε στον πάγκο ο Μεντιλίμπαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Δύο λόγια για το πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ…

Δύο λόγια για το πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ…

Να κάνουμε μια μη διαιτητική κουβέντα για το… πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ. Μήπως όμως δεν πρέπει να κάνουμε καθόλου;

Ποδόσφαιρο