ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι «παγίδες» που έφερε ο Αγκιμπού Καμαρά!

Ο Πεδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τις τεράστιες ικανότητες του Αγκιμπού Καμαρά για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ολυμπιακός: Οι «παγίδες» που έφερε ο Αγκιμπού Καμαρά!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στην σκακιέρα του «Γ. Καραϊσκάκης» και οι «παγίδες» του θα γίνονταν ακόμα και αν δεν έπαιζε ο Εσίτι, με τον Αγκιμπού Καμαρά να είναι το σημείο αναφοράς.

Για να τελειώσεις έναν αντίπαλο θέλεις 60 λεπτά συντονισμένου πρέσινγκ, ταχύτητα στη σκέψη και τα πόδια. Για να τον τελειώσεις, έχοντας πάντα τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο Ολυμπιακός το είχε αυτό για ένα 45λεπτο. Γιατί; Γιατί δεν θα άντεχε το 60λεπτο. Αφού σχεδόν οι ίδιοι παίκτες έδωσαν ένα υψηλής έντασης ματς την Πέμπτη στην Φρανκφούρτη. Έχοντας και ταξίδι.

Η κούραση θα έβγαινε για τέτοιο είδους επιλογή τακτικής. Πιο γρήγορα από το 60λεπτο. Διαφορετικά θα μπορούσε να το πάει σε λίγο πιο χαμηλό τέμπο για ένα 90λεπτο.

Υπηρέτησαν το πλάνο οι «ερυθρόλευκοι» και ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πως δεν στέρεψε από ιδέες. Αν και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καλή διαχείριση με τις αλλαγές του.

Ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του επέλεξαν λοιπόν να βάλουν σε αυτή την ένταση που ήθελαν και «παγίδες». Δηλαδή άμυνες σε έναν ποδοσφαιριστή με δύο ή και τρεις παίκτες. Για να εκμεταλλευτούν τα τρεξίματα και την υψηλή τεχνική που έχουν οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρας, Ελ Αραμπί. Φεύγοντας σε αντεπιθέσεις.

Ολυμπιακός: Τα μεγάλα προσόντα του Αγκιμπού Καμαρά

Σε αυτό κοινή συνισταμένη είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Η αντοχή του είναι σε υψηλό επίπεδο. 20χρονος γαρ. Πάντα με τακτική.  Για να μην τρέχει άσκοπα.

Ο πιτσιρικάς από την Γουϊνέα ήταν αυτός που βοηθούσε στις «παγίδες», που έγιναν στο κέντρο. Στοχεύοντας στην μπάλα. Η πίεση που ασκεί στον αντίπαλο είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί να το κάνει ένα 90λεπτο.

Γιατί οι μετρήσεις του σπάνε τα κοντέρ. Με αυτόν θα έκανε «παγίδες» ο Πέδρο Μαρτίνς, ακόμα και αν δεν έπαιζε ο Εσίτι. Απλά με τον τελευταίο είχε κι ένα λόγο παραπάνω να το κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Ο διεθνής άσος λοιπόν είναι η κύρια αιτία που επέλεξε και αυτή την τακτική ο Πορτογάλος τεχνικός. Του δίνεται η ευκαιρία βάση των ικανοτήτων του, να το κάνει.

Θα το δούμε αυτό και σε άλλα παιχνίδια. Αν κριθεί πως είναι κατάλληλο. Ο Μαρτίνς θέλει να εκμεταλλευτεί όλα τα προτερήματα του Αγκιμπού Καμαρά, Και προσαρμόζει πάνω του νέα τακτικά κομμάτια στην επιθετική και αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δούμε κι άλλες νέες τακτικές επιλογές στην πορεία.  Γιατί στο κάδρο μπαίνει και ο επίσης ταχύς και τεχνίτης Γκάρι Ροντρίγκες. Ήδη υπάρχουν κομμάτια τακτικής ανάλογα με τα ποιοτικά στοιχεία των δύο άσων.

Αυτό δεν σημαίνει πως μονοπωλούν το κεντρικό πλάνο. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλά όπλα. Τα οποία αξιοποιούνται ανάλογα.

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει ψηλά στη μάχη για απευθείας θέση στο Champions League 2026 με τον συντελεστή να παίζει καθοριστικό ρόλο .

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Πλέον Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β' λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και αυτό μόνο κερδισμένο τον Ολυμπιακό και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας θα βγάλει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ήθελε να παίξει ο Ποντένσε κόντρα στην Κηφισιά, ζορίστηκε να δείξει με τον Ηρακλή και την «πάτησε»…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Έχει πολλά θέματα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Τι θα κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Γιατί τα είχαν με την τύχη τους στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Η κουβέντα για αριστερό μπακ και οι σκέψεις για διακοπή του δανεισμού του Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ Conference League: Τελικά είναι ή δεν είναι Milko Cup – Γιατί… άλλα είδαμε

ΑΕΚ Conference League: Τελικά είναι ή δεν είναι Milko Cup – Γιατί… άλλα είδαμε

οι ίδιοι που έγραφαν παλαιότερα για Intertoto Cup δεν γίνεται τώρα να πανηγυρίζουν που η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 16 του Conference League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Είναι τρελό αλλά ο Γιαζίτσι είναι καλύτερος από Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Είναι τρελό αλλά ο Γιαζίτσι είναι καλύτερος από Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ

Είναι τρελό αλλά αυτή τη στιγμή ο Γιουσούφ Γιαζίτσι είναι πιο καθοριστικός και από τον Ελ Κααμπί και από τον Γιάρεμτσουκ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

Η Πολωνία ανέβηκε προσωρινά πάνω από την Ελλάδα στο UEFA Ranking, εκμεταλλευόμενη την παρουσία τεσσάρων ομάδων στο Conference League.

Ποδόσφαιρο