ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το «τρικ» του Μαρτίνς με Καμαρά στο 4-3-3

Οι οδηγίες που έχει δώσει ο Πορτογάλος στον μέσο από τη Γουινέα...
Ολυμπιακός: Το «τρικ» του Μαρτίνς με Καμαρά στο 4-3-3

Φέτος βλέπουμε από τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει δουλέψει νέα συστήματα και ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται συνεχώς. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι του βγαίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό βέβαια δείχνει και τη δουλειά που έχει «ρίξει» ο ίδιος με τους συνεργάτες του στην ομάδα του Πειραιά.

Ένα από τα συστήματα που δείχνει να προτιμά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι αυτό με τα τρία χαφ. Σύστημα το οποίο είχε δουλέψει και πέρσι στους «ερυθρόλευκους». Είχαν υπάρξει ματς τα οποία ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις χαφ στο κέντρο.

Από την άλλη όμως φέτος οι Πειραιώτες παίζοντας το 4-3-3 δείχνουν πιο επιθετικοί απ’ όταν έπαιζαν πέρσι με τη συγκεκριμένη διάταξη. Σε αυτό παίζει ρόλο η παρουσία του Μαντί Καμαρά. Φέτος ο Μαρτίνς έχει δώσει έναν νέο ρόλο στον μέσο από τη Γουινέα όταν έχει δίπλα του τους Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» των πλέι οφ

Αυτό που θέλει από τον Καμαρά στο σύστημα 4-3-3 είναι να παίζει πιο ψηλά. Ναι μεν να έχει τον νου του στο αμυντικό κομμάτι και να βοηθάει, αλλά από την άλλη είναι και αυτός που έχει πολλές κατοχές της μπάλας στον χώρο του κέντρου, σε σχέση με τα υπόλοιπα χαφ.

Επίσης η δουλειά που του έχει δώσει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι να πιέζει την πρώτη μπάλα του αντιπάλου. Αυτό δυσκολεύει τον αντίπαλο που έχει απέναντί του ο Ολυμπιακός να βάλει την μπάλα κάτω και να κάνει το παιχνίδι του. Ιδιαίτερα σημαντικό όταν έχουν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντί τους ομάδες όπως είναι η Άρσεναλ.

Έχει συγκεκριμένες οδηγίες ο Καμαρά από τον Πέδρο Μαρτίνς και στο πρόσωπό του έχει βρει το «κλειδί» για το σύστημα 4-3-3. Επί της ουσίας είναι μία διάταξη αμυντικού χαρακτήρα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να διατηρήσει το επιθετικό του στιλ και με το συγκεκριμένο σύστημα.

Η αλήθεια είναι πως του έχει βγει του Μαρτίνς το πλάνο με τα τρία χαφ. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει σημαντικά ματς έτσι. Πήρε την πρόκριση επί της Άρσεναλ, νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και γενικότερα είναι ένα πλάνο το οποίο ταιριάζει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, στους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Η απόφαση και για Γουλβς

Δεν πρόκειται να αλλάξει διάταξη ο Πέδρο Μαρτίνς στα ματς με τη Γουλβς. Τόσο στο Καραϊσκάκη όσο και στην Αγγλία έχει σκοπό να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με το σύστημα 4-3-3. Από τη στιγμή που του βγήκε απέναντι στην Άρσεναλ δεν πρόκειται να το αλλάξει.

Με αυτό το σύστημα θα παραταχθεί κόντρα στους Αγγλους, όπως και έτσι θα συνεχίσει και στα δυνατά ματς των πλέι οφ. Στους αγώνες με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν έχει σκοπό ο Πορτογάλος να αλλάξει πλάνο.

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει ψηλά στη μάχη για απευθείας θέση στο Champions League 2026 με τον συντελεστή να παίζει καθοριστικό ρόλο .

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Πλέον Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β' λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και αυτό μόνο κερδισμένο τον Ολυμπιακό και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας θα βγάλει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ήθελε να παίξει ο Ποντένσε κόντρα στην Κηφισιά, ζορίστηκε να δείξει με τον Ηρακλή και την «πάτησε»…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Έχει πολλά θέματα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Τι θα κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Γιατί τα είχαν με την τύχη τους στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Η κουβέντα για αριστερό μπακ και οι σκέψεις για διακοπή του δανεισμού του Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ Conference League: Τελικά είναι ή δεν είναι Milko Cup – Γιατί… άλλα είδαμε

ΑΕΚ Conference League: Τελικά είναι ή δεν είναι Milko Cup – Γιατί… άλλα είδαμε

οι ίδιοι που έγραφαν παλαιότερα για Intertoto Cup δεν γίνεται τώρα να πανηγυρίζουν που η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 16 του Conference League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Είναι τρελό αλλά ο Γιαζίτσι είναι καλύτερος από Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Είναι τρελό αλλά ο Γιαζίτσι είναι καλύτερος από Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ

Είναι τρελό αλλά αυτή τη στιγμή ο Γιουσούφ Γιαζίτσι είναι πιο καθοριστικός και από τον Ελ Κααμπί και από τον Γιάρεμτσουκ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

Η Πολωνία ανέβηκε προσωρινά πάνω από την Ελλάδα στο UEFA Ranking, εκμεταλλευόμενη την παρουσία τεσσάρων ομάδων στο Conference League.

Ποδόσφαιρο