ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Οι μεγάλες αλλαγές και η επόμενη μέρα

Η διάθεση για προσθαφαιρέσεις σε όλα τα επίπεδα στον Παναθηναϊκό και ο βασικός στόχος που κρίνει αρκετά.
Παναθηναϊκός: Οι μεγάλες αλλαγές και η επόμενη μέρα

Σε μία σεζόν που ο Γιάννης Αλαφούζος ανέβασε πολύ το μπάτζετ κεντρίζοντας ακόμη και την προσοχή της UEFA, ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε τους στόχους του.

Γι’ αυτό και είναι δεδομένο πως οι αλλαγές στη συνέχεια θα είναι αλυσιδωτές. Οι διακοπές του πρωταθλήματος πάντα φέρνουν στο προσκήνιο διάφορες φήμες. Το βέβαιο είναι πως μετά την επιστροφή του Τάκη Φύσσα θα υπάρξουν ανακατατάξεις.

Αυτή είναι η απόφαση από πλευράς διοίκησης. Ο Φύσσας δεν θα καταστρώσει μόνος του το πλάνο της επόμενης ημέρας. Ο Παναθηναϊκός πέρα από τις μεταγραφές, έχει ανάγκη και από προσθήκη αξιόλογων στελεχών.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αναζήτηση για του ανθρώπου που θα «τρέξει» το μαγαζί κατά τα πρότυπα συλλόγων του εξωτερικού. Επίσης, στο πλάνο είναι η πρόσληψη διευθυντή ακαδημιών και ίσως όχι μόνο, ενώ πάντα είναι ανοιχτή η συζήτηση για το τμήμα σκάουτινγκ. Εκεί, βέβαια, το παρελθόν έχει δείξει πως παρά την όποια διάθεση, σοβαρό αποτέλεσμα δεν υπήρξε έως τώρα.

Η επάνοδος του Φύσσα από μόνη της αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι προς τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ σε δύσκολη θέση είναι ο Μάκης Λιβαθηνός. Είναι πολλοί οι λανθασμένοι χειρισμοί και των δύο.

Ο Βιτόρια και η δεύτερη θέση

Το e-Sportime της Κυριακής (16/3) μέσω της στήλης των παρασκηνίων ήταν αυτό που αποκάλυψε πως ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να κρατήσει τον Ρούι Βιτόρια και την επόμενη σεζόν. Αυτή είναι για την ώρα η πρόθεσή του. Ωστόσο, ο Πορτογάλος έχει μπροστά του και έναν στόχο.

Του αναγνωρίζουν στο κλαμπ πως έφερε μία βελτίωση. Χειρότερα, πάντως, δεν θα μπορούσε να τα πάει από τον προκάτοχό του. Αυτό είναι δεδομένο. Πήρε, όμως, καμένη γη από τον Ντιέγκο Αλόνσο και στη συνέχεια δεν υλοποιήθηκαν τα «θέλω» του. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στα πολλά αποτυχημένα αποτελέσματα που είχε ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2025.

Ο 54χρονος έχει σημαντικό μερίδιο στην τροπή που πήρε η σεζόν για τους «πράσινους» στο τρέχον τρίμηνο, αλλά όχι τη μεγαλύτερη. Γι’ αυτό και τώρα βγαίνει προς τα έξω πως θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Θα παίξει, όμως, σημαντικό ρόλο το πώς θα κυλήσουν τα επόμενα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη δεύτερη θέση. Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους από τη διοίκηση. Εάν στραβώσουν όλα για τα καλά, ας μην αποκλειστεί τίποτα.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει ξεσκαρτάρισμα

Προφανώς από το κάδρο δεν βγαίνουν ούτε οι παίκτες. Η συζήτηση δεν περιλαμβάνει φυσικά αυτούς που ήδη γνωρίζουν πως δεν θα είναι τη νέα σεζόν. Πέρεθ, Μάνγκουσον και Σένκεφελντ μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία. Ο Ζέκα είναι πιθανό να πάρει πόστο. Ξεκάθαρος ο προβληματισμός για τον Μαξ. Δεν υπάρχει χώρος για τον Νίκα με τα τωρινά δεδομένα, ενώ ελεύθερος μένει ο Αράο. Σε περίπτωση που επιμείνει στις απαιτήσεις που έχει εκφράσει, η ανανέωσή του δεν αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο.

Στα παιχνίδια που απομένουν, θα έχουν κάποιοι τη δυνατότητα να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Αν και καταλαβαίνει ο καθένας για ορισμένους πως η αντίστροφη μέτρηση μάλλον έχει ξεκινήσει. Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν ακόμη η περίπτωση του Ουναΐ, η καταγεγραμμένη ανάγκη για πωλήσεις με τον Γιώργο Βαγιαννίδη αυτή τη στιγμή να είναι το πρώτο φαβορί για πολλούς λόγους, αλλά και ένα διαζύγιο-έκπληξη υπό προϋποθέσεις.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Ο Ρενάτο Σάντσες που έχει το «τριφύλλι» περισσότερο από ότι ο Παναθηναϊκός εκείνον

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Ο Ρενάτο Σάντσες που έχει το «τριφύλλι» περισσότερο από ότι ο Παναθηναϊκός εκείνον

Μεγαλύτερη ανάγκη έχει ο Ρενάτο Σάντσες τον Παναθηναϊκό, παρά οι πράσινοι τον 28χρονο Πορτογάλο μέσο που έρχεται από την Παρί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ μεταγραφές : Ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τη Σλάβια Πράγας

ΠΑΟΚ μεταγραφές : Ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τη Σλάβια Πράγας

Άλλα είπαν στην ανανέωση του συμβολαίου του, άλλα έκαναν στη Σλάβια Πράγας και ο Χρήστος Ζαφείρης νιώθει προδομένος από τους Τσέχους…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι΄ αυτό αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Αγγελάκης

Ολυμπιακός μεταγραφές : Γι΄ αυτό αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Αγγελάκης

Δεν έδωσε χωρίς λόγο σχεδόν μισό εκατ. ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για να την απόκτηση του Κώστα Αγγελάκη ο Ολυμπιακός…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης : Προλαβαίνει τον Βόλο ο Μορόν

Άρης : Προλαβαίνει τον Βόλο ο Μορόν

Δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός αναμένεται να δώσει το παρόν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο Βόλο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπράιτον: Ο Μπάμπης Κωστούλας μπαίνει στη… βιτρίνα της Premier League!

Μπράιτον: Ο Μπάμπης Κωστούλας μπαίνει στη… βιτρίνα της Premier League!

Έτοιμος για όλα ο Μπάμπης Κωστούλας!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Το τελεσίγραφο για Αντίνο Σαντίνο στη Γοδόι Κρουζ…

Ολυμπιακός μεταγραφές : Το τελεσίγραφο για Αντίνο Σαντίνο στη Γοδόι Κρουζ…

Ούτε λεπτό παραπάνω δεν πρόκειται να περιμένει ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Αντίνο Σαντίνο…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Τζόλης: Ρέιντζερς vs Κλαμπ Μπριζ κανάλι η ώρα – Το ενδιαφέρον για το ελληνόπουλο και τον Ολυμπιακό!

Χρήστος Τζόλης: Ρέιντζερς vs Κλαμπ Μπριζ κανάλι η ώρα – Το ενδιαφέρον για το ελληνόπουλο και τον Ολυμπιακό!

Ο Χρήστος Τζόλης θέλει να δει την ομάδα του τη League Phase του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Champions League: Ερυθρός Αστέρας – Πάφος: Κανάλι και ώρα για το κρίσιμο ματς του Champions League

Ερυθρός Αστέρας – Πάφος: Κανάλι και ώρα για το κρίσιμο ματς του Champions League

Η Πάφος διεκδικεί την είσοδό της στη League Phase του Champions League και αντιμετωπίζει τον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα. Δείτε ποιο κανάλι δείχνει το ματς και τι ώρα ξεκινά.

Champions League
Ποδόσφαιρο: Κόλπο ο Παναθηναϊκός με Ρενάτο Σάντσες – Τον έψησε ο Βιτόρια!

Κόλπο ο Παναθηναϊκός με Ρενάτο Σάντσες – Τον έψησε ο Βιτόρια!

Έτοιμος να κάνει μία σπουδαία μεταγραφή ο Παναθηναϊκός!

Ποδόσφαιρο