Παναθηναϊκός: Ιωαννίδη και όχι Βαγιαννίδη!
Ο Παναθηναϊκός που είναι αναγκασμένος να πουλήσει, προτιμάει να δώσει τον Ιωαννίδη παρά τον Βαγιαννίδη.
Ο Παναθηναϊκός προτιμάει να πουλήσει τον Ιωαννίδη το καλοκαίρι και όχι τον Βαγιαννίδη. Αυτός είναι ο λόγος.
Ποιος να φανταζόταν τέτοιου είδους εξελίξεις το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος απέρριπτε με ευκολία μεγάλες προτάσεις για τον Φώτη Ιωαννίδη που έφταναν μέχρι τα 30 εκ. ευρώ! Το ίδιο έκανε και για τον Βαγιαννίδη αλλά τα νούμερα ήταν σαφώς μικρότερα. Το θέμα είναι ότι μερικούς μήνες αργότερα η κεντρική ιδέα στον Παναθηναϊκό έχει αλλάξει. Καταρχάς είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα πρέπει να πάει σίγουρα σε μια σημαντική πώληση. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα έσοδα – έξοδα.
Ανάμεσα στους δύο πάντως είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή θα προτιμούσε να πουλήσει τον Ιωαννίδη, ειδικά αν η ομάδα δεν βγει 2η στο πρωτάθλημα! Στο χειρότερο σενάριο που τερματίσει 4η τότε η πώληση Ιωαννίδη είναι μονόδρομος, με δεδομένο οτι τα ποσά για Βαγγιανίδη είναι σαφώς μικρότερα, ενώ από αυτά το 1/3 θα πάει στην Ίντερ που διατηρεί ένα 35% των δικαιωμάτων του Ελληνα δεξιού μπακ.
Ο διεθνής επιθετικός κάνει μια κακή σεζόν, δεν γράφει νούμερα και στο τριφύλλι εκτιμούν ότι μπορούν ευκολότερα να βρούνε αντικαταστάτη! Διότι ακόμη και η επιλογή του Σβιντέρσκι που αποδίδει μέχρι σήμερα δείχνει τον δρόμο.
Αντίθετα ο Βαγιαννίδης είναι σε μικρότερη ηλικία και δείχνει ότι έχει πολλά να δώσει ακόμη. Σημειώστε δε ότι ο «Βάγια» μετά το καινούριο συμβόλαιο που έκανε, δεν καίγεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Φανέλα βασικού έχει, ένα 800άρι ετησίως καθαρίζει και παρότι η καριέρα στο εξωτερικό δεν έχει βγει από το μυαλό του, δεν έχει πρόβλημα να κάνει υπομονή βλέποντας ότι μπορεί να κάνει μια γεμάτη επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό.
Για τον Ιωαννίδη τα πράγματα βαδίζουν κάπως διαφορετικά αλλά το θέμα είναι να βρεθούν πια τόσο καλές προτάσεις. Εκτός αν γίνει η έκπληξη με τον Τετέ!