Παναθηναϊκός: Ο Ραστόντερ αρχίζει να θυμίζει Γερεμέγεφ!
Οι δέκα αλλαγές του Νίστρουπ κόστισαν σε συνοχή στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ραστόντερ έδωσε ξανά τη λύση την κατάλληλη στιγμή.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ανέδειξε και ορισμένα ζητήματα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Οι δέκα αλλαγές του Γιάκομπ Νίστρουπ στην ενδεκάδα επηρέασαν την εικόνα των «πράσινων», οι οποίοι χρειάστηκαν μια στιγμή ποιότητας στο φινάλε για να αποφύγουν την απώλεια βαθμών.
Το εκτεταμένο ροτέισον ήταν αναμενόμενο, με δεδομένο το απαιτητικό πρόγραμμα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί. Ωστόσο, όταν αλλάζει σχεδόν ολόκληρη η ομάδα, είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι αυτοματισμοί και η συνοχή. Κάτι που φάνηκε σε αρκετά διαστήματα της αναμέτρησης.
Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, βρήκε χώρους και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνά του. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν τις ευκαιρίες να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη, αφήνοντας την αίσθηση πως το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.
Παναθηναϊκός: Ο Ραστόντερ έδωσε τη λύση
Τελικά, τη διαφορά έκαναν δύο ποδοσφαιριστές. Ο Κυριακόπουλος με την εξαιρετική σέντρα του και ο Ραστόντερ με ένα εντυπωσιακό τελείωμα, που χάρισε στον Παναθηναϊκό το τρίποντο λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.
Ο τελευταίος, μάλιστα, αρχίζει να θυμίζει κάτι από Γερεμέγεφ. Έναν επιθετικό που μπορεί να μη βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, αλλά έχει την ικανότητα να δίνει λύσεις όταν η ομάδα του τις χρειάζεται περισσότερο.
Και αυτό είναι ένα σημαντικό κέρδος για τον Νίστρουπ. Διότι σε μια σεζόν με συνεχόμενες υποχρεώσεις, δεν αρκούν μόνο οι βασικοί. Χρειάζονται και ποδοσφαιριστές που θα έρχονται από τον πάγκο και θα κάνουν τη διαφορά.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έπεισε με την εμφάνισή του απέναντι στον Άρη, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Και μαζί μια ακόμη ένδειξη ότι ο Ραστόντερ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος στη συνέχεια.
