ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς νίκησε τη νωχελικότητα

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νωχελικός στο α' ημίχρονο του φιλικού με την Πάφο, όμως, στη συνέχεια ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα
Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς νίκησε τη νωχελικότητα

Θετικότατο δείγμα έδωσε στο κυριακάτικο (4/12) φιλικό με την Πάφο (σκορ 2-2) ένας παίκτης που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολύ στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο λόγος για τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 62ο λεπτό και βοήθησε πολύ την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποφύγει την ήττα.

Με πέντε βασικούς παρατάχθηκαν οι «πράσινοι», στην επιστροφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος μετά τον τραυματισμό του.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ νωχελικός στο α’ ημίχρονο, γεγονός που επέφερε το 0-2. Και απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά κυνηγούσε στο σκορ, όμως, η εικόνα του ήταν αρκετά καλή. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Πάφος βρήκε δίχτυα με τους Όνι Βαλακάρι (39′) και Χεφτέ Μπετανκόρ (45′).

Η κυπριακή ομάδα απώλεσε κι άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ στο α’ μέρος, εν αντιθέσει με το «τριφύλλι» που απείλησε μόνο με ένα δυνατό σουτ του Χουάνκαρ που κόντραρε και βρήκε δοκάρι.

Στο β’ μέρος, αρχικά, ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τους Γιάννη Κώτσιρα, Φακούντο Σάντσες και Ένις Τσόκαϊ αντί των Σεμπαστιάν Παλάσιος, Χουάνκαρ και Τάσο Συμεωνίδη (γεννηθείς το 2004).

Μέχρι το 62′ είχαν μπει και οι Χόρντουρ Μάγκνουσον, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Γιώργος Σιδεράς, Γιώργος Κυριόπουλος, Αργύρης Καμπετσής.

Έκτοτε, κι αφού ο Άντραζ Σπόραρ είχε απειλήσει στο 56′ με κεφαλιά, ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε. Στο 77′, έπειτα από ατομική του ενέργεια, ο Βέρμπιτς κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα, ενώ στο 79′, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Χρήστος Κρυπαράκος ισοφάρισε σε 2-2.

Εν κατακλείδι, η απόδοση του Βέρμπιτς, το γκολ του Κρυπαράκου και η εμφάνιση του Συμεωνίδη στο α’ μέρος, είναι τα τρία στοιχεία που κρατά ο σύλλογος.

Και φυσικά, αυτό που έχει γραφτεί πολλές φορές: Το γεγονός ότι αρνείται να χάσει ακόμη κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0. Μάλιστα, λίγο έλειψε να φτάσει και στην ολική ανατροπή με τον Καμπετσή στο 83′.

Δείτε τα highlights του φιλικού Πάφος – Παναθηναϊκός:




Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για αριστερό μπακ και χαφ, δεν έρχονται ο Καμπίνι και ο Κραλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Φιορεντίνα – Κόμο 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φιορεντίνα – Κόμο 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φιορεντίνα - Κόμο σε νοκ άουτ βραδιά, με έλεγχο ρυθμού, υπομονή, ένταση και ματς που μπορεί να κριθεί σε μία φάση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κλείνει τον χαφ η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κλείνει τον χαφ η ΑΕΚ

Η προσπάθεια απόκτησης του χαφ από την ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία και όλα είναι ανοικτά για το πως θα έρθει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ζανκτ Πάουλι – Λειψία 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ζανκτ Πάουλι – Λειψία 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ζανκτ Πάουλι - Λειψία με ένταση, πρέσινγκ, γρήγορες μεταβάσεις και παιχνίδι που μπορεί να ανοίξει από μία σωστή τελική προσπάθεια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης – Χοφενχάιμ 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βέρντερ Βρέμης – Χοφενχάιμ 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βέρντερ Βρέμης - Χοφενχάιμ σε ματς έντασης και ρυθμού, με πίεση ψηλά, χώρους στις αντεπιθέσεις και φάσεις που καθορίζουν αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποιος είναι ο Ζαπάτα που συνδέεται με Ολυμπιακό

Ποιος είναι ο Ζαπάτα που συνδέεται με Ολυμπιακό

Η Tuttosport φέρνει τον Ντουβάν Ζαπάτα στο κάδρο του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο φορ να έχει βαριά ευρωπαϊκή διαδρομή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δόξα Πηγαδακίων: Η απάντηση στην χλεύη για τον Remi Moses δόθηκε στο γήπεδο.. (vid)

Δόξα Πηγαδακίων: Η απάντηση στην χλεύη για τον Remi Moses δόθηκε στο γήπεδο.. (vid)

Η Δόξα Πηγαδακίων απάντησε στο γήπεδο, ο Σπύρος Μοίρας σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Α.Ε. Άγιος Λέων με εντυπωσιακή γκολάρα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτόν στέλνει ο Εντού στη Ρίο Άβε για να αντικαταστήσει τον Αντρέ Λουίζ

Αυτόν στέλνει ο Εντού στη Ρίο Άβε για να αντικαταστήσει τον Αντρέ Λουίζ

Αντρέ Λουίζ: Η Ρίο Άβε να κοιτά λύσεις για την επόμενη μέρα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Σιγά μην άφηνε στη Ρίο Άβε τον Κλέιτον

Ολυμπιακός μεταγραφές: Σιγά μην άφηνε στη Ρίο Άβε τον Κλέιτον

Πρόκειται για τρομερό επιθετικό, σε πολύ καλή ηλικία, ο οποίος πλέον είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ποδόσφαιρο