Παναθηναϊκός: Τα χρειάστηκε με τη Νίκη Βόλου, αλλά πήρε τη νίκη
Δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Νίκη Βόλου. Το «τριφύλλι» προβλημάτισε, κινδύνευσε, αλλά τελικά βρήκε το γκολ που χρειαζόταν για το 1-0.
Τα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Νίκη Βόλου, όμως στο τέλος κατάφερε να βρει τη λύση, να επικρατήσει με 1-0 και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, χωρίς όμως να καταφέρνουν να μετατρέψουν την υπεροχή τους σε μεγάλες ευκαιρίες. Η Νίκη Βόλου ήταν πολύ καλά οργανωμένη, έκλεινε τους χώρους και όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και αυτό φάνηκε στη συνοχή του. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν σε αρκετές περιπτώσεις αργή, οι συνεργασίες δεν έβγαιναν εύκολα και το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να βρουν το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια.
Μάλιστα, στις αρχές του δεύτερου μέρους ήταν η Νίκη Βόλου αυτή που έφτασε πολύ κοντά στο 0-1. Ο Πένια χρειάστηκε να επέμβει σε μεγάλη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, κρατώντας όρθιο τον Παναθηναϊκό σε ένα σημείο που το παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει εντελώς διαφορετική τροπή.
Ο Γιάκομπ Νίστρουπ αναζήτησε λύσεις από τον πάγκο και τις βρήκε. Η είσοδος του Λιβάι Γκαρσία και του Ταμπόρδα άλλαξε την εικόνα και στο 59ο λεπτό οι δύο τους συνεργάστηκαν για το 1-0. Ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα και ο Ταμπόρδα με κεφαλιά έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα.
Ακόμη και μετά το γκολ, πάντως, το παιχνίδι δεν έγινε εύκολο για το «τριφύλλι». Η Νίκη Βόλου συνέχισε να ψάχνει τις στιγμές της και είχε ακόμη και δοκάρι, υπενθυμίζοντας πως τίποτα δεν είχε τελειώσει μέχρι τα τελευταία λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, όχι όμως και με τον τρόπο που θα ήθελε. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί μένουν, όμως η εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που χρειάζονται δουλειά.
Παναθηναϊκός (Νίστρουπ): Πένια, Πάλμερ-Μπράουν (56' Ντε Φράι), Φαν Ντρόνγκελεν, Κάτρης, Κυριακόπουλος, Κοντούρης (75' Μπινιάρης), Κάνγκουα (56' Λούζα), Πελίστρι, Γιάγκουσιτς (46' Ταμπόρδα), Ραστόντερ (46' Λιβάι), Ντέσερς.
Νίκη Βόλου (Μαλεζάς): Γκαραβέλης, Μακρυγιάννης, Βαφέας, Πασαλίδης, Κιβρακίδης, Αρίας (62' Παμλίδης), Έππας (85' Σαλαμούρας), Ράιος (62' Πανικίδης), Ομεονγκά, Τζίμας (76' Φερνάντεθ) και Μάντζης (62' Λουκίνας).
