Sportime

Παναθηναϊκός: Τα καμπανάκια της νίκης επί της Πάκσι που πρέπει να διορθώσει ο Νίστρουπ

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στην Ουγγαρία απέναντι στην Πάκσι, όμως η εικόνα του αγώνα άφησε αρκετά σημεία προβληματισμού ενόψει της ρεβάνς.

Γεράσιμος Μανωλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Έχει πολλά να διορθώσει στον Παναθηναϊκό ο Νίστρουπ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, όμως δεν μπορεί να σταθεί μόνο στο αποτέλεσμα.

Το 1-2 στην Ουγγαρία είναι σαφώς ένα σκορ που τον φέρνει σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, όμως η εικόνα της ομάδας έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση.

Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γιάκομπ Νίστρουπ, ο οποίος στάθηκε τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» πέρασαν ένα δύσκολο πρώτο διάστημα, όπου η Πάκσι πίεσε, δημιούργησε φάσεις και έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για περισσότερα γκολ.

Εκεί όμως παρουσιάστηκε το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα.

Ο Φακούντο Πελίστρι βρέθηκε ξανά απέναντι από τον τερματοφύλακα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, σε μία φάση που έπρεπε να τελειώσει διαφορετικά. Αντίστοιχα, ο Γιάγκουσιτς, αντί να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, επέλεξε να δώσει πάσα στον Τεττέη, χάνοντας μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για το 0-3.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το δεύτερο γκολ οι «πράσινοι» έχασαν τον έλεγχο. Η Πάκσι ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε περισσότερο και εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφηνε η μεσαία γραμμή. Ο 40χρονος Μπόντε δημιούργησε συνεχώς προβλήματα, πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και εξέθεσε αρκετές φορές την αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο καμπανάκι για τον Νίστρουπ. Όχι επειδή ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα γκολ, αλλά επειδή σε αρκετές φάσεις έδειξε να χάνει εύκολα τις αποστάσεις του και να αντιδρά με καθυστέρηση όταν ο αντίπαλος ανέβασε την έντασή του.

Το θετικό είναι ότι όλα αυτά ήρθαν σε ένα παιχνίδι που τελικά κερδήθηκε. Έτσι ο Δανός τεχνικός έχει πλέον το περιθώριο να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες χωρίς να κυνηγά το σκορ στη ρεβάνς.

Γιατί το αποτέλεσμα αφήνει τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την πρόκριση. Η εμφάνιση, όμως, υπενθύμισε ότι απέχει ακόμη από το επίπεδο που θέλει να φτάσει ο Νίστρουπ.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεράσιμος Μανωλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα