ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Athens Alive: Τσιμουδιά και… Προεδρικό Διάταγμα το 2019!

Η εκκωφαντική σιγή της κοινοπραξίας και η ανυπόστατη φήμη για εξελίξεις τον Ιανουάριο.

Συντάκτης: Λάμπρος Γκαραγκάνης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το πλάνο Athens Alive θεωρείται καλή λύση στέγασης από σημαντική μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού. Μπορεί, όμως, να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα το επόμενο έτος;

Ο Μαρκ Αλεξάντερ βρέθηκε στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο κανένα νεότερο δεν προέκυψε για το πλάνο ανάπλασης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Πρόσφατα στην έντυπη έκδοση του Sportime έγινε η αποκάλυψη για τη μη σκέψη καν εκπόνησης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Athens Alive.

Επιπροσθέτως καταγράφηκαν οι εξελίξεις για το Μον Παρνές και την «κάθοδό» του από το βουνό στο Μαρούσι, οι οποίες το επηρεάζουν.

Στις αρχές του Νοεμβρίου ο νομικός εκπρόσωπος της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ, βρέθηκε στην πρωτεύουσα για να δώσει το «παρών» στο 19ο Prodexpo Conference, συνέδριο που αφορά το real estate. Η επίσκεψή του στην Αθήνα δεν έφερε κάποιο νεότερο για την πορεία των σχεδίων της κοινοπραξίας. Εικασίες υπάρχουν ότι έκανε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, όμως τίποτα χειροπιαστό. Ο Αλεξάντερ έκανε δηλώσεις στο επίσημο κανάλι του συνεδρίου στο Youtube, όπου δεν ανέφερε τίποτα για το ΑΑ παρά μόνο θεωρητικά πράγματα – όμορφα αν εφαρμοστούν – για την καλύτερη αστική λειτουργία της Αθήνας και την αισθητική αξιοποίησή της. Δεν ανέφερε, είναι η αλήθεια, γιατί δεν ρωτήθηκε!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Γενικά η Redstone κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν παραδέχεται τη στασιμότητα που υπάρχει για το πλάνο, το οποίο διέρρευσε Μάρτιο με άμεση προοπτική όσον αφορά τις γραφειοκρατικές εξελίξεις, μετά η πρώτη παράταση πήγε για το καλοκαίρι και τώρα για τον Ιανουάριο! Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην κοινοπραξία αναμένεται στις αρχές του 2019 να δρομολογηθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων…

Πέρα ότι για την ενδεχόμενη υλοποίηση του έργου θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός, για να φτάσει το Athens Alive στο ΠΔ θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι εξής κινήσεις. Ομολογουμένως χρονοβόρες. Εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων. Στη συνέχεια επιβάλλεται να συνταχτεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έγκριση της ΣΜΠΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας και Προεδρικό Διάταγμα. Όλα αυτά έως τον Ιανουάριο του 2019; Φήμη, ανυπόστατη τουλάχιστον…

Exit mobile version