ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαουρίσιο: Ηγετική στόφα που χρειαζόταν

Με το «καλημέρα» έχει κερδίσει τους απογοητευμένους και, δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό, καχύποπτους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ο Μαουρίσιο. Οι συστάσεις και το βιογραφικό του είχαν ούτως ή άλλως θετικό πρόσημο, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς. Βοηθούσε, βέβαια, το γεγονός ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν ήδη παραστάσεις από τον Βραζιλιάνο μέσο...
Μαουρίσιο: Ηγετική στόφα που χρειαζόταν

Με το «καλημέρα» έχει κερδίσει τους απογοητευμένους και, δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό, καχύποπτους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ο Μαουρίσιο.

Οι συστάσεις και το βιογραφικό του είχαν ούτως ή άλλως θετικό πρόσημο, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς.

Βοηθούσε, βέβαια, το γεγονός ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν ήδη παραστάσεις από τον Βραζιλιάνο μέσο λόγω της θητείας του στον ΠΑΟΚ (σ.σ. πήρε πρωτάθλημα και δύο κύπελλα).

Μία ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν ηγέτη στο κέντρο της άμυνας και τη μεσαία γραμμή, αφού αγωνίζονται στη ραχοκοκαλιά.

Παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και, εσχάτως, ο Μαουρίσιο, ο οποίος χωρίς να «τρελαίνει» με την απόδοσή του, προσδίδει ηρεμία.

Διαθέτει την απαιτούμενη στόφα, βοηθά αμυντικά, έχει συμβολή στην ανάπτυξη και όταν του δοθεί η ευκαιρία θα επιχειρήσει σουτ εκτός περιοχής, πολλές φορές με αξιώσεις.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος μέσος αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στο «Γ. Καλαφάτης», όμως ήδη συμπεριφέρεται (με σεμνό τρόπο) ως ηγέτης.

Τρανό παράδειγμα μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια απάντησή του στον Γιοάν Μολό, ο οποίος θέλησε μέσω των social media να απολογηθεί για την ανόητη αποβολή του στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη. Ησουν πολύ σημαντικός για την ομάδα», ήταν το σχόλιο του Μαουρίσιο που βάζει το όποιο… δικό μας σχόλιο σε δεύτερη μοίρα.

Σε έναν Παναθηναϊκό που διαθέτει αρκετούς νεαρούς Ελληνες (βλ. Βασίλης Ζαγαρίτης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Σερπέζης, Δημήτρης Καραγιάννης, Ανδρέας Αθανασακόπουλος κ.ά.), παίκτες όπως ο Σένκεφελντ, ο Κουρμπέλης ή ο Μαουρίσιο προσφέρουν πολλά.

Τη σεζόν 2018-19 το «τριφύλλι» είχε για ηγέτη τον προπονητή του Γιώργο Δώνη, ενώ πέρυσι αποδείχθηκαν ακόμα πιο ώριμοι οι Κουρμπέλης-Μακέντα, τη στιγμή που προστέθηκε ο Σένκεφελντ.

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο ο Ντάνι Πογιάτος δε γινόταν να εμπνεύσει, εν αντιθέσει με τον Λάζλο Μπόλονι που «κουβαλά» τις απαιτούμενες εμπειρίες.

Σε κάθε περίπτωση πάντα ένας προπονητής χρειάζεται παίκτες… προπονητές, προκειμένου να μεταφέρει πιο εύκολα τα «θέλω» του αλλά και να πάρουν εκείνοι την μπαγκέτα αν χρειαστεί.

Γερός να είναι, όσο αποκτά πιο δυνατά πατήματα, ο Μαουρίσιο θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Μπόλονι και, κατ’ επέκταση, τον Παναθηναϊκό στην τιτάνια προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου.

Μαζί του θα… παρασύρονται και οι συμπαίκτες του, επομένως το κέρδος θα είναι διπλό για το «τριφύλλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλαφούζος: «Ατύχημα η εμπλοκή μου στον Παναθηναϊκό» (vid)

Αμερικανικές εκλογές: Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ηλεκτρονική έκδοση: e-Sportime (23/9) – Μιχαήλ Πάνου: Ο μικρός ήρωας που νίκησε τον καρκίνο και συγκίνησε στη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ

e-Sportime (23/9) – Μιχαήλ Πάνου: Ο μικρός ήρωας που νίκησε τον καρκίνο και συγκίνησε στη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ

Με δάκρυα στα μάτια και λόγια που άγγιξαν κάθε φίλαθλο, ο Μιχαήλ Πάνου βραβεύτηκε στη 44η γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΠΠ

Ηλεκτρονική έκδοση
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Γιόβιτς ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα

ΑΕΚ: Ο Γιόβιτς ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα

Ο Λούκα Γιόβιτς ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με την ΑΕΚ... εναγωνίως και αυτό φάνηκε και στο ματς στη Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Έχει και πιο κάτω! O Aλαφούζος συζητάει με Πιλάβιο, ο οποίος υπογράφει το εξώδικο της Κηφισιάς για το ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός: Έχει και πιο κάτω! O Aλαφούζος συζητάει με Πιλάβιο, ο οποίος υπογράφει το εξώδικο της Κηφισιάς για το ΟΑΚΑ!

Σε… τρικυμία αγωνιστικά και διοικητικά ο Παναθηναϊκός. Το αυτογκόλ Αλαφούζου με Πιλάβιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αυτός χάνει τη θέση του

Παναθηναϊκός: Αυτός χάνει τη θέση του

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, διαφαίνεται απόλυτα σημαντική αλλαγή στο βασικό σχήμα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Βιάστηκαν με Καλάμπρια

Παναθηναϊκός: Βιάστηκαν με Καλάμπρια

Ο Παναθηναϊκός βιάστηκε να βάλει σε ρυθμούς αγώνα τον Καλάμπρια και αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός : Αν είναι καλά ο Μάγκνουσον…

Λεβαδειακός : Αν είναι καλά ο Μάγκνουσον…

Στην απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον προχώρησε ο Λεβαδειακός και σε περίπτωση που είναι σε θέση να προσφέρει αλλάζει status…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τι έκανε μπαμ στο ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Τι έκανε μπαμ στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στο ντέρμπι αυτό που αναμενόταν για ομάδα, που είχε νέο προπονητή πριν λίγες ημέρες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 1: Εκτοξεύτηκε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση – Μόλις 1% ο Παναθηναϊκός!

Super League 1: Εκτοξεύτηκε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση – Μόλις 1% ο Παναθηναϊκός!

Μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Ολυμπιακό;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΣΚΑΪ: Δε βλέπει κανένα πέναλτι στον Καμπελά η Ελένη Λαμπαδαρίου!

ΣΚΑΪ: Δε βλέπει κανένα πέναλτι στον Καμπελά η Ελένη Λαμπαδαρίου!

Κανένα πέναλτι δεν υπάρχει σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στον Καμπελά!

Ποδόσφαιρο