ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μουνιέ: Νέο μήνυμα παραμονής στον Παναθηναϊκό

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γάλλου μεσοεπιθετικού στο Foot Mercato
Μουνιέ: Νέο μήνυμα παραμονής στον Παναθηναϊκό

Ο Αντονί Μουνιέ επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξή του στο Foot Mercato, ο έμπειρος άσος αναφέρθηκε στη ζωή και την καριέρα του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μουνιέ:

-Την τελευταία διετία είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα;

«Είναι αλήθεια ότι δεν διαθέτει μεγάλο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει έντονο πάθος. Οι οπαδοί είναι πολύ εκδηλωτικοί.

Στην έδρα σου πρέπει να νικήσεις. Εκτός είναι διαφορετικά. Μου θυμίζει τις παγίδες του Κυπέλλου Γαλλίας, όταν παίζεις κόντρα σε μικρές ομάδες.

Αναφορικά με την ποιότητα ζωής, πριν έρθω εδώ μίλησα με τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, τον Σιντνέ Γκοβού και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Μου είπαν ότι η ζωή είναι εξαιρετική. Το επιβεβαιώνω. Όλα έγιναν για τα παιδιά. Η οικογενειακή ζωή εδώ είναι υπέροχη».

«Είμαι ο πρώτος που απογοητεύθηκε με μένα»

-Πώς εξηγείς ότι μετά από μία γεμάτη σεζόν πέρυσι (23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις), φέτος κατέγραψες μόλις 12 συμμετοχές;

«Είχα πολλά προβλήματα φυσικής κατάστασης. Ένας τραυματισμός στα τέλη Αυγούστου ήταν δύσκολο να επουλωθεί.

Μετά επανήλθα τον Οκτώβριο και έπαιξα σε τρία ματς. Και στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, έπαθα ρήξη έσω πλαγίου τη στιγμή που μάρκαρα έναν αντίπαλο, ο οποίος ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Τελείωσα το ματς με… ένα πόδι και έμεινα εκτός γηπέδων μέχρι τα τέλη του 2018.

Τον Ιανουάριο επανήλθα ξανά, αλλά πλήρωσα τα αρνητικά αποτελέσματα του συλλόγου και ο προπονητής με παραγκώνισε.

Είναι παράδοξο και ο κόσμος θα με περάσει για τρελό, όμως παρά τους πρόσφατους τραυματισμούς μου ποτέ δεν είχα αισθανθεί τόσο καλά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σαν να είμαι 25 χρονών!

-Έχεις συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Παναθηναϊκό. Έχεις συζητήσει με τη διοίκηση για το μέλλον σου;

«Περιμένω να τελειώσει η σεζόν και μετά θα συζητήσω. Το ενδεχόμενο αποχώρησης υπάρχει σε μια γωνιά του μυαλού μου.

Αν φύγω στο τέλος της σεζόν θα στεναχωρηθώ πολύ, διότι η ομάδα δεν θα έχει δει το πραγματικό μου πρόσωπο.

Δεν θέλω να φύγω ως αποτυχημένος. Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό και να δείξω τον πραγματικό Αντονί.

Έχω αγωνιστική νοοτροπία και μπορώ να αντιστρέψω την κατάσταση. Ειλικρινά θέλω αυτή η ομάδα να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει και να παίξω με τη φανέλα της στην Ευρώπη.

Έχω ένα μεγάλο συμβόλαιο, το μεγαλύτερο του συλλόγου. Περιμένουν πολλά από μένα. Περιμένω κι εγώ πολλά από μένα.

Είμαι ο πρώτος που έχει απογοητευθεί τόσο με αυτή τη σεζόν που διένυσα».

-Είσαι απαιτητικός με τον εαυτό σου;

«Είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχθεί αν δεν κάνω καλό ματς. Αν αισθανθώ ότι έχω «καεί», θα σταματήσω.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει. Δεν τα παρατάω, ακόμα μπορώ να φέρω πολλά σε αυτήν την ομάδα».

Ο Μουνιέ για τα οικονομικά προβλήματα

-Πέρυσι ο Παναθηναϊκός καθυστερούσε στην καταβολή των μισθών και φτάσατε στο σημείο να κάνετε αποχή. Πώς το βίωσες αυτό;

«Ήταν κάτι πρωτοφανές για μένα. Όταν ήρθα στην ομάδα, ήξερα ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Κάναμε αποχή, επειδή αισθανόμασταν ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι.

Αν δεν κάναμε κάτι μπορεί να περνούσε ένας χρόνος χωρίς να πληρωθούμε. Τέλος πάντων, αν ήθελα χρήματα, δεν θα ερχόμουν στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσα να βρω μεγαλύτερα συμβόλαια σε εξωτικές χώρες»

-Τώρα πληρώνεστε στην ώρα σας;

«Τα πάντα διευθετήθηκαν πριν από το τέλος της περυσινής σεζόν. Από το ξεκίνημα της φετινής μέχρι τώρα, όλα είναι καλά.

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δεν είναι το ίδιο με πέρυσι. Η ομάδα τώρα είναι σωστά δομημένη με ένα πολύ καλό επιτελείο.

Ο προπονητής είναι πολύ καλός, με σπουδαίες ιδέες. Πρέπει να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν.

Κι αυτό δεν θα συμβεί σε μία ή δύο χρονιές. Αυτό παίρνει καιρό.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλη ομάδα με σπουδαία ιστορία, ακόμη κι όταν έχει προβλήματα.

-Κ. Μουνιέ, αισθανόμαστε ότι απολαμβάνεις πολύ την παρουσία σου σε αυτήν την ομάδα.

«Πάντα απολάμβανα τις στιγμές με τις ομάδες που έπαιζα. Αλλά είναι αλήθεια ότι εδώ υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Αυτή η θέρμη, αυτό το πάθος… Νομίζω δεν το είχα ξαναζήσει σε προηγούμενες ομάδες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν παντού οπαδοί του Παναθηναϊκού. Όπου κι αν παίξουμε υπάρχουν πολλοί και παντού.

Γι’ αυτό παίζουμε ποδόσφαιρο. Μας αρέσει να παίζουμε σε γεμάτα στάδια.

Πραγματικά μου αρέσει αυτή η ομάδα και γι’ αυτό με στεναχωρεί που δεν ήμουν σε θέση να τη βοηθήσω όσο θα ήθελα αυτή τη σεζόν.

Μετά τα οικονομικά προβλήματα, θα μπορούσα να είχα φύγει, να εγκατέλειπα το καράβι όπως άλλοι. Ήθελα όμως να παραμείνω και να πετύχω σε αυτήν την ομάδα».

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Καυτός» ο Τεττέη στις προπονήσεις – Παίζει δυνατά για βασικός

Παναθηναϊκός: «Καυτός» ο Τεττέη στις προπονήσεις – Παίζει δυνατά για βασικός

Ο Ανδρέας Τεττέη ανεβάζει συνεχώς στροφές στον Παναθηναϊκό, εντυπωσιάζει στις προπονήσεις και δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία άμεσα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές: Για έναν ή και δύο φορ στην αγορά μετά τον τραυματισμό Ντέσερς;

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Για έναν ή και δύο φορ στην αγορά μετά τον τραυματισμό Ντέσερς;

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σίριλ Ντέσερς αλλάζει άμεσα τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να εξετάζουν πλέον σοβαρά την απόκτηση ενός, ίσως και δύο επιθετικών μέσα στον Ιανουάριο.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης έπεισε Αλαφούζο και Μπενίτεθ, ότι αξίζει η επένδυση στον Κοντούρη!

Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης έπεισε Αλαφούζο και Μπενίτεθ, ότι αξίζει η επένδυση στον Κοντούρη!

Ο Κοτσόλης δούλεψε την μεταγραφή Κοντούρη, πείθοντας ιδιοκτήτη και τεχνικό τιμ, ότι ο Κοντούρης αξίζει τα λεφτά του!

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ