Παναθηναϊκός: Το γηπεδικό ζήτημα απασχολεί ένα μεγάλο μέρος υποστηρικτών της ομάδας, σε μία εποχή που ο Βοτανικός έχει πάρει δημοσιότητα.
To κακό είναι ότι ελάχιστοι εξ αυτών είναι ειδικοί, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη σύγχυση.
Δυστυχώς, η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Ανάμεσά τους, το ζήτημα με τα δικαιώματα σε:
- Λεωφόρο Αλεξάνδρας
- Βοτανικό
Η ερώτηση: Μιλήσατε για όλα τα δικαιώματα στη Λεωφόρο, μπορείτε να μας πείτε ποια είναι στη Λεωφόρο και ποια στο Βοτανικό;
Η απάντηση: «Είναι ένα σύνθετο νομικό ζήτημα και για αυτό δεν έχει λυθεί όπως ξέρετε, εμείς σαν Παναθηναϊκός έχοντας και πολύ δυνατά επιχειρήματα θεωρούμε ότι η ιδιοκτησία είναι του Παναθηναϊκού όπως είναι γνωστό σε όλους σας υπάρχουν και άλλες απόψεις, από το Δήμο ή το Κράτος.
Δεν είναι κάτι που έχει λυθεί νομικά. Τα δικαιώματα που έχει ο Παναθηναϊκός μετά από 50 χρόνια ασκεί δικαιώματα σχεδόν ιδιοκτησιακά στη Λεωφόρο, αυτά μεταφέρει και στην περιοχή του Βοτανικού. Είναι ρητή αυτή η αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ όλων των μερών. Ακριβής περιγραφή των δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει».
Τι σημαίνει «σχεδόν ιδιοκτησιακά»; Πώς δηλαδή γίνεται μία διαπραγμάτευση όταν δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο στο, πλέον, καταλυτικό ζήτημα;
Επίσης, ειπώθηκε ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία, θα σταματήσει και να υφίσταται η Διπλή Ανάπλαση.
Τι σημαίνει αυτό για τη Λεωφόρο;
- Θα αποχαρακτηριστεί από χώρος πράσινου;
- Θα επιστρέψει ο συντελεστής δόμησης που επιτρέπει την κατασκευή νέου γηπέδου;
Μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα που έρχονται λίγες εβδομάδες πριν από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.
Ξαναλέμε: Το κάθε απλό μέλος του συλλόγου δεν γνωρίζει, και δεν ήταν υποχρεωμένο να γνωρίζει μέχρι τώρα εδώ που τα λέμε, τις παραμέτρους ενός τόσο μεγάλου project. Επομένως, οι εμπλεκόμενες πλευρές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να γίνονται πιο σαφείς, όπως για παράδειγμα στον τομέα με τις ρήτρες.
Φυσικά, τα κεφάλαια είναι πάρα πολλά. Σταδιακά θα καταγράφονται μέχρι να έρθει αυτή η ώρα.