ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η βασική διαφορά με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί ένα ακόμη απογοητευτικό ξεκίνημα και ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε μία αναφορά που σηκώνει συζήτηση

Η απογοήτευση των φιλοξενούμενων στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μία αγωνιστική έμεινε για να κλείσει ο πρώτος γύρος στη Super League 1 και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω από ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ στη βαθμολογία. Όχι μόνο δεν τον τιμά αυτό, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος το έφερε και ως παράδειγμα στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές.

«Μας έχουν περάσει τα Γιάννινα και ο ΟΦΗ με το 1/4 του μπάτζετ», είπε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε μία προσπάθειά του να ταρακουνήσει τους παίκτες και να τους τσιγκλήσει τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό.

Ούτε ως μέγεθος μπορούν οι «πράσινοι» να συγκριθούν με τις δύο κατά τα άλλα μεγάλες επαρχιακές ομάδες, ούτε ως προς τις λύσεις που υπάρχουν στα δύο ρόστερ. Ωστόσο, το πώς λειτουργούν τα τρία κλαμπ, μπορεί να συζητηθεί.

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έχουν χαράξει μία ξεκάθαρη πολιτική. Ο πρώτος για χρόνια είχε/έχει συγκεκριμένα άτομα που τρέχουν το μαγαζί και μία ξεκάθαρη στόχευση. Παίρνουμε παίκτες φθηνά, τους αναδεικνύουμε, τους πουλάμε, εξυγιαίνεται το μαγαζί και ταυτόχρονα έρχεται η παραμονή. Ο κόουτς επιλέγει τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά έως εκεί, αφού ακόμα και στα μεταγραφικά, πολλές αποφάσεις παίρνονται με άνωθεν εντολή. Ο δεύτερος στην εποχή του Μιχάλη Μπούση έχει επίσης κάποια στελέχη που αποφασίζουν για όλα. Από το τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα μέχρι τις μεταγραφές, αλλά και την όλη φιλοσοφία του. Σταδιακά επιχειρούν και οι Κρητικοί να γίνουν selling club, ενώ είναι σαφής και η πρόθεση να δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός τι κάνει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργεί ο σύλλογος; Προσλαμβάνει και διώχνει τεχνικούς διευθυντές τον έναν μετά τον άλλον και κινείται στον ρυθμό τους όσο αυτοί εργάζονται για το «τριφύλλι». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πάρει κάποιον (Ντρεοσί) κατόπιν εισήγησης προπονητή. Αφήνει τον καθένα να χαράσσει τη δική του φιλοσοφία και με το που απολύεται εκείνος, αλλάζει ξανά όλος ο προγραμματισμός. Γι’ αυτό και αποτυγχάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Σε καμία σοβαρή ομάδα δεν μπορεί ο εκάστοτε προπονητής ή ένας τεχνικός διευθυντής με ημερομηνία λήξης μαξ τη διετία, να διαμορφώνει τη συνολική φιλοσοφία του συλλόγου. Το κάνει η διοίκηση αυτό και κάποια υψηλόβαθμα στελέχη που παραμένουν για χρόνια στο πόστο τους. Το «τριφύλλι» τέτοιους έχει; Γενικότερα, όπως αναφέρθηκε και τις προάλλες στο Sportime, τι κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός πλέον; Ίσως να μην μπορούν να απαντήσουν ούτε οι άνθρωποί του.

Exit mobile version