ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πιερ Ντρεοσί – Παναθηναϊκός: Το εξαιρετικό δίκτυο στην Αφρική, τα συν και τα πλην του

Πιερ Ντρεοσί. Από το, σχεδόν, πουθενά ο 61χρονος Γάλλος μπαίνει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα μια και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ο νέος Γενικός Διευθυντής. Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως θα πρόκειται για ένα διαφορετικό τύπου οργανόγραμμα σε σχέση με αυτό που υπηρέτησε και έθεσε σε εφαρμογή ο Τσάβι Ρόκα. Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για έναν...
Πιερ Ντρεοσί – Παναθηναϊκός: Το εξαιρετικό δίκτυο στην Αφρική, τα συν και τα πλην του

Πιερ Ντρεοσί. Από το, σχεδόν, πουθενά ο 61χρονος Γάλλος μπαίνει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα μια και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ο νέος Γενικός Διευθυντής.

Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως θα πρόκειται για ένα διαφορετικό τύπου οργανόγραμμα σε σχέση με αυτό που υπηρέτησε και έθεσε σε εφαρμογή ο Τσάβι Ρόκα.

Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για έναν παράγοντα που γνωρίζει εξαιρετικά τον Λάζλο Μπόλονι.

Έχουν προϋπάρξει μαζί στη Ρεν για 3 χρόνια. Ο Μπόλονι ως προπονητής και ο Ντρεοσί ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως το καλοκαίρι που ακολούθησε την αποχώρηση του Μπόλονι από τη Ρεν, ο Ντρεοσί κάθισε στον πάγκο για τον επόμενο 1,5 χρόνο ως ο τεχνικός της ομάδας και για τα επόμενα 58 παιχνίδια έως και τον Δεκέμβριο του 2007.

Ο Ντρεοσί έχει καλό όνομα στη Γαλλία, έχει συνδέσει το όνομά του με δύο σημαντικά brands της Ligue 1, την Λιλ και, κυρίως, τη Ρεν.

Παρόλα αυτά έχει, φυσικά και μειονεκτήματα, τα οποία ελπίζουν στον Παναθηναϊκό πως δε θα βγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Επιβάλλεται γιατρικό στα αποδυτήρια

ΤΑ ΣΥΝ

1.Φημίζεται στη Γαλλία για το εξαιρετικό του δίκτυο στην Αφρική. Πως μπορεί να φέρει ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη ήπειρο, χωρίς να χρειαστεί το κλαμπ να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παίκτες που στη συνέχεια αν εξελιχθούν είναι δυνατό να φέρουν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

2.Είναι έμπειρος. Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό. Από το 1996 εγκατέλειψε τους πάγκους (με διάλλειμα τον 1,5 χρόνο από το καλοκαίρι του 2006 έως και τον Δεκέμβριο του 2007 στη… δική του Ρεν) και ασχολείται με τη διοίκηση του εκάστοτε κλαμπ που βρισκόταν. Από το 1996 έως και το 2002 στη Λιλ, από το 2002 έως και το 2013 στη Ρεν και από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2020 στην Paris FC. Αν μη τι άλλο πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις.

3.Η, συνεχώς, ανοδική πορεία της Ρεν είναι και δική του επιτυχία μετά από τόσα χρόνια στο κλαμπ. Με μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες του συλλόγου.

4.Δεν πέρασε από τη θέση του ατζέντη. Εξαιρετικό προσόν για αυτό που χρειάζεται τώρα ο προπονητής. Ένας τεχνοκράτης, ένας GM (αν και ο όρος είναι περισσότερο μπασκετικός) για να αλλάξει τα κακώς κείμενα στον Παναθηναϊκό.

5.Καλές σχέσεις με τον προπονητή. Ο Μπόλονι μετά από τόσα χρόνια στους πάγκους, θέλει και χρειάζεται να εργαστεί με ανθρώπους που είχαν καλές σχέσεις. Ειδικά σε τόσο κομβικό, χρονικά, σημείο για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Η Equipe επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Ντρεοσί

ΤΑ ΠΛΗΝ

1.Δεν είναι ο τεχνικός διευθυντής που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Δε θα πάρει το αεροπλάνο για να πάει να δει παίκτες ή να συζητήσει με ατζέντηδες και ομάδες. Αυτό, θεωρητικά, μπορεί να το ισοσκελίσει με το καλό δικό του δίκτυο και τις δικές του γνωριμίες. Θα φανεί στην πράξη…

2.Δεν είναι ο παράγοντας που θα μπει στα αποδυτήρια και θα μιλήσει στους παίκτες. Θα είναι περισσότερο Διευθυντής Ποδοσφαίρου και όχι το connection του αγωνιστικού τμήματος με τη διοίκηση. Επίσης στη Γαλλία έχουν να… λένε πως ως προπονητής δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους παίκτες του.

3.Ως προπονητής (σε 58 αγώνες με τη Ρεν είχε 21 νίκες και 21 ήττες) δεν τα πήγε και εξαιρετικά καλά αν και ως ασίσταντ στις Κάννες από το 1994 έως και το 1996 είχε θητεύσει δίπλα σε τεχνικούς όπως ο Σάφετ Σούσιτς και ο Γκι Λακόμπ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιερ Ντρεοσί – Παναθηναϊκός: Το εξαιρετικό δίκτυο στην Αφρική, τα συν και τα πλην του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).