Σαν Σήμερα ο Παναθηναϊκός περνάει στα… χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη
Στις 17 Ιουλίου του 1979 ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέους ιδιοκτήτες την οικογένεια Βαρδινογιάννη.Στις 17 Ιουλίου του 1979 ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέους ιδιοκτήτες την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Οι «Πράσινοι» με αυτόν τον τρόπο, μπήκαν στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Στις 110.000.000 δραχμές έφτασε εκείνη την εποχή το μετοχικό κεφάλαιο της ομάδας, όπως τόνιζε η «Αθλητική Ηχώ». Η πλευρά Μαντζεβελάκη έβαλε 15.000.000 ενώ η οικογένεια Διαμαντάρα πρόσθεσε άλλα 5.000.000.
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν ο ισχυρός άντρας στην ΠΑΕ και είχε ως συνεργάτες τους κ.κ. Τριανταφυλλίδη, Κασιμάτη, Μαλακτέ, Πλαχουδάκη, Μπέη, Τζιώτη, Διαμαντάρα, όπως και έναν εκπρόσωπο από τους φιλάθλους.
Ακολούθησε χρονικά η πρώτη ανακοίνωση στην ιστορία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της υπό σύσταση ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μόλις ολοκληρώθηκε αποφάσισε να απευθυνθεί προς τον κόσμο της ομάδας.
Όχι μόνο στους μετόχους αλλά και στην πλατιά μάζα που υποστηρίζει το «Τριφύλλι». Σ’ αυτό έκαναν το κάλεσμα για την δημιουργία μίας ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας.
Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά έκριναν σκόπιμο να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους: «Σαν μια υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής».
Σκοπός τους ήταν η αναβίωση του Παναθηναϊκού των 70 χρόνων και η δημιουργία ενός πανίσχυρου οργανισμού που να επαναλάβει επιτυχίες όπως στο «Γουέμπλεΐ».
Στόχος του όπως έλεγαν ήταν ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ αλλά η σε βάθος καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού.
Να διαχειριστούν τα χρήματα του κόσμου της ομάδας, με σύνεση, με προγραμματισμό, με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ζήτησαν την αμέριστη συμπαράσταση των υποστηρικτών του Παναθηναϊκού. Στο οποίο υπάρχει μία παράταξη, κυριαρχεί η ενότητα και ανήκουν όλοι σε μία οικογένεια.
Θα κυνηγούσαν τον πρωταθλητισμό με έντιμο τρόπο, με πρώτο σκοπό το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στους παίκτες της ομάδας, τόνισαν πως θα σέβονται τα δικαιώματα τους αλλά και αυτοί θα κάνουν το ίδιο με τις αρχές της ομάδας.
Τέλος χαιρέτησαν τα ΜΜΕ γιατί πίστευαν πως με την συνεργασία και τον διάλογο έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό θα δέχονταν οποιαδήποτε καλόπιστη κρητική γιατί θα ήταν εποικοδομητική για τους ίδιους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ