Ότι εκεί γύρω κάτι κινείται θεωρείται εκ των ουκ άνευ. Τα συνοδά έργα ολοκληρώνονται και πλάι στο οικόπεδο, που είναι ενταγμένο στη Διπλή Ανάπλαση με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναμένεται τα επόμενα χρόνια να χωροθετηθούν οι νέες εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ και ξενοδοχείο!
Η περιοχή, που τώρα είναι σκουπιδότοπος, hot spot, κέντρο συγκέντρωσης ρακοσυλλεκτών, θα μετατραπεί στην επόμενη δεκαετία σε κάτι αντίστοιχο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους το ημιτελές εμπορικό κέντρο βρίσκονται εδώ και καιρό στη σχηματοποίηση της συμφωνίας για πώληση σε ξένη εταιρεία, ο Παναθηναϊκός αναζητά τον χώρο που θα τον στεγάσει για τις επόμενες δεκαετίες και η ευκαιρία να υλοποιηθεί ό,τι περιλαμβάνει το νομοθετικό διάταγμα του 2013 είναι μοναδική.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας του συλλόγου. Οικονομική εξυγίανση, αποπληρωμή του χρέους και στη συνέχεια γιγάντωση σε εγκαταστάσεις τις οποίες δεν θα έχει κανένα σωματείο όσον αφορά τον Ερασιτέχνη και το ποδοσφαιρικό του τμήμα!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO
Το Sportime, μετά από σειρά ρεπορτάζ που έχει κάνει για τα οφέλη υλοποίησης του πλάνου του Βοτανικού, πραγματοποίησε αυτοψία στην καρδιά του οικοπέδου. Δημοσιεύοντας τι υπάρχει στη… λάσπη, που θα έπρεπε να φιγουράρει το παλάτι του Παναθηναϊκού.
Στη… σέντρα του Βοτανικού. Στην κορυφή 10 μέτρων από πέτρες και χώμα. Εκεί που αρχίζει η πρασινάδα, θα ήταν η επιφάνεια του γηπέδου του «τριφυλλιού».
Η Ακρόπολη ξεπροβάλλει μέσα από τα μπάζα και τη… βλάστηση που έχει αναπτυχθεί. Απέχει 2,2 χλμ. από το οικόπεδο του γηπέδου. Στο στιγμιότυπο αποτυπώθηκε ο χώρος των 7.500 τετραγωνικών μέτρων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το μουσείο του σωματείου!
Φρέσκος ασφαλτοστρωμένος δρόμος στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, όπου θα «έβλεπε» η μία εστία του γηπέδου. Τα απέναντι κτίσματα ανήκουν σε γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες! Η ασφαλτόστρωση έγινε πρόσφατα έως το όριο του οικοπέδου που είναι να γίνει το γήπεδο…
Άποψη από το βουνό μπάζων, το οποίο βρίσκεται ακριβώς επάνω στα θεμέλια του γηπέδου. Εκεί, δηλαδή, που άρχισαν οι εργασίες κι εκεί που σταμάτησαν. Στο βάθος ξεχωρίζει ο λόφος του Λυκαβηττού.
Ο σκελετός του περιβόητου εμπορικού κέντρου, το οποίο πλέον ανήκει στις τράπεζες ALPHA και Πειραιώς. Η φωτογραφία έχει ληφθεί από την οδό Αγίας Άννης, τέμνουσα της Αγίου Πολυκάρπου, κι αποτυπώνει το σύνολο των εργασιών που έγιναν ως τη διακοπή τους.
Κατεβαίνοντας από το βουνό μπάζων, έχοντας στο δεξί χέρι έναν σκουπιδότοπο εντός του οικοπέδου! Αριστερά μία όψη του εμπορικού. Ευθεία εμπρός θα έπρεπε να βρίσκεται η γωνία του γηπέδου προς την Αγίου Πολυκάρπου.
Η μορφή του εδάφους δείχνει ότι έχει περάσει εκσκαφέας… Στα δεξιά τα θεμέλια του εμπορικού και πίσω τους η Αγίας Άννης, επίσης πρόσφατα κατασκευασμένη στο πλαίσιο των συνοδών έργων!